Tumman tilan kytkeminen päälle ja pois päältä Windowsille

Tumman teeman avulla voit muuttaa Windows-työpöydän, File Explorerin ja PC-ohjelmien ulkoasua kokonaan, jolloin niistä tulee houkuttelevampia ja miellyttävämpiä silmälle. Voit valita joko esiasennetun Windowsin tumman teeman tai kolmannen osapuolen sovelluksen.

Windowsissa pimeän tilan kytkeminen päälle ja pois päältä on erittäin helppoa. Käsittelemme monia erilaisia ​​tapoja tehdä se koko järjestelmälle sekä yksittäisille sovelluksille.

Lue myös: 15 vinkkiä Windows 11:n käyttöön ja mukauttamiseen Käynnistä-valikko kuin ammattilainen

Tumman tilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä Windowsissa

Tällä hetkellä Windowsissa on neljä erilaista alkuperäistä menetelmää pimeän tilan käyttöön ottamiseksi tai poistamiseksi käytöstä. Valitsetpa sitten vaalean tai tumman teeman tai vähän molempia, valinta on sinun.

 • Järjestelmänlaajuisten pimeän tilan asetusten kautta
 • Käytä kontrastiteemoja
 • Yksiväristen tummien teemojen kautta
 • Käytä omaa kuva-albumiasi tai teemapakettiasi Microsoft Storesta

1. Koko järjestelmän asetukset

Tumma tila on olennainen suunnitteluelementti Windows 11:ssä. Se on suunniteltu uudelleen tukemaan vaalea ja tumma sen kahtena perusvärimoodina. Voit toteuttaa tämän tehosteen järjestelmätasolla alla olevan kuvan mukaisesti.

 1. Avaa Windowsin hakuvalikosta järjestelmäasetukset nimeltä "Ota tumma tila käyttöön sovelluksille". Se siirtyy Mukauttaminen-sivun Värit-vaihtoehtoon.
 1. Valitse tilaksi "Värit" -kohdasta "Tumma". Toisaalta, jos haluat kääntää tumman taustan Windows-järjestelmässäsi ja yksittäisissä sovelluksissa, valitse "Vaalea"-tilavaihtoehto.

Vaikka voit käyttää täsmälleen samaa menetelmää tumman tilan kytkemiseen päälle Windows 10:ssä, tehoste ei ole yhtä kaunis. Esimerkiksi Windows 11:n hakuvalikko tuntuu erittäin rauhoittavalta pimeässä tilassa, mikä on kaukana siitä, mitä saat Windows 10:llä.

Järjestelmänlaajuisen tumman tilan valitsemisella on huomattava vaikutus File Explorer -ikkunaan, jolloin tausta on musta.

Jos haluat vain tummaa tehtäväpalkkiin ja järjestelmäasetuksiin, mutta et Resurssienhallintaan, valitse mukana toimitettu mukautettu tila, jossa Windowsin oletustila on "tumma" mutta sovellustila on "vaalea".

Lue myös: Kuinka saada Classic Volume Mixer takaisin Windows 11:ssä

2. Kontrastiteemat

Jokaista Windows 11:n väritilaa täydentävät neutraalit väriarvot ja korostusvärit kontrastin korostamiseksi. Siten voit käyttää niitä korkeakontrastisten teemojen käyttöön (tai poistamiseen käytöstä). Tästä voi olla apua niille, joilla on hajataittoisuutta tai näyttöriippuvuuden aiheuttamia silmäongelmia.

 1. Kontrastiteemoja pääsee Windowsin hakuvalikosta. Vaihtoehto on käytettävissä "Järjestelmäasetusten" Esteettömyys-kohdassa.
 1. Tällä hetkellä Windows 11 tukee neljää erilaista kontrastiteemaa: Aquatic, Desert, Dusk ja Night sky. Valitse "Dusk" poistaaksesi pimeän tilan käytöstä, kun taas muut vaihtoehdot kytkevät sen takaisin päälle.
 1. Kun olet valinnut halutun kontrastiteeman, napsauta "Käytä" vahvistaaksesi. Voit myös ottaa kontrastiteeman käyttöön ja poistaa sen käytöstä pikanäppäimellä Alt + Vasen Vaihto + PrintScreen.

Tuloksena oleva kontrastiteema Windowsin tummassa tilassa tekee mustasta väristä valkoisen tekstin. Tämä tekee tekstistä ja sovelluksista helpompia nähdä.

Lue myös: TPM 2.0 -vaatimuksen ohittaminen turvallisesti Windows 11:ssä

3. Yksiväriset tummat teemat

Kuten korkeakontrastisten teemojen kohdalla, voit myös valita yksivärisen tumman taustan, jolla on samanlainen vaikutus Windows-järjestelmääsi. Se on kuin sivellintehosteen lisääminen työpöydän näytölle.

 1. Siirry Windowsin hakuvalikosta kohtaan Teemat ja niihin liittyvät asetukset. Se siirtyy "Personointi" -kohdan "Tausta"-valikkoon.
 1. Napsauta "Muokkaa taustaasi" ja valitse avattavasta valikosta "Yksivärinen" -vaihtoehto.
 1. Valitse musta yksivärinen väri paletista uudelle taustallesi. Voit valita mitä tahansa muita tummia värivaihtoehtoja, jos et pidä pilkomustasta taustasta.

Windowsin työpöytä ja muut järjestelmäasetukset olettavat tasaväristä tummaa taustaa. Voit poistaa sen käytöstä palaamalla "Muokkaa taustaasi" -kohtaan ja valitsemalla "Kuva", joka vie sinut takaisin oletustaustallesi.

Lue myös: Miksi salaus ei toimi Windows 11 Homessa ja kuinka korjata se

4. Kuva-albumi/Microsoft Store

Jos löysit houkuttelevia tummia teemoja Microsoft Storesta tai olet tallentanut sellaisen kuva-albumiin, niitä on helppo käyttää oletusteemoina Windows 11/10:ssä.

 1. Palaa kohtaan "Personointi-> Teemat" ja etsi "Nykyinen teema" -kohdasta vaihtoehto "Hanki lisää vaihtoehtoja Microsoft Storesta".
 1. Napsauta "Selaa teemoja", jolloin pääset luetteloon Storen uusimmista tummista teemoista.
 2. Toisaalta, jos sinulla on tallennettu tumma kuva-albumi, voit siirtyä kohtaan "Personalization-> Background" tuodaksesi sen PC-kansioon painamalla "Selaa".
 1. Jos käytät Microsoft Storea, valitse haluamasi pimeän tilan teema ja napsauta "Hae". Odota muutama sekunti, kunnes teema asennetaan laitteellesi.
 1. Voit aina vaihtaa valitun pimeän tilan teeman

Lue myös: Windows 11:n käyttäminen ilman Microsoft-tiliä

Tumman tilan asetukset yksittäisille Windows-sovelluksille

Tumma teema muuttaa dramaattisesti tapaa, jolla sisältö esitetään tietokoneen näytöllä. Järjestelmän laajuisten asetusten muutosten lisäksi voit ottaa käyttöön tumman teeman yleisissä Microsoft-sovelluksissa.

1. Reunaselain

Tumman tilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä Microsoft Edge -selaimessa on erittäin helppoa.

 1. Siirry osoitepalkista osoitteeseen edge://settings/appearance.
 1. Valitse selaimen ulkonäöksi "tumma".
 2. Voit poistaa sen palaamalla "Järjestelmän oletusarvoon".

Jos käytät Google Chromea Windowsissa, napsauta "Asetukset" ja sitten "Personalization-> Colors" valitaksesi Chromen tumma tila.

Lue myös: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Windows 11:n kontekstivalikoista

2. Muistilehtiö

Muistio on hyvin tuttu ja yleisesti käytetty sovellus. Windows 11:stä eteenpäin voit nyt asettaa sen pimeään tilaan.

 1. Tee tämä avaamalla Muistio (mieluiten Admin-tilassa hakuvalikosta) ja napsauttamalla "Asetukset" -rataskuvaketta.
 1. Valitse "Asetukset"-kohdasta "Sovellusteema" Muistiossa näytettävä tumma teema. Jos haluat kumota tämän muutoksen, napsauta "Käytä järjestelmäasetusta".

Windows 11:n Notepadin tumma tila sisältää kauniin suuren kontrastin, mikä saa valkoisen tekstin näyttämään luettavammalta.

Lue myös: Kuinka päivittää Windows 11:stä Windows 10:een

3. Microsoft Office

Jos käytät Microsoft Officea Windowsin kanssa, voit ottaa sen käyttöön pimeässä tilassa. Hyvä asia on, että tumman tilan käyttöönotto missä tahansa Microsoft Office -sovelluksessa tuo muutoksen muihin.

 1. Avaa Word (tai mikä tahansa muu Office-ohjelma) ja napsauta "Tiedosto". Tämä vie sinut aloitusnäyttöön, josta voit valita "Tili".
 1. Valitse "Office Theme" -kohdasta "musta" tausta aiemman vaalean version sijaan.
 2. Voit myös valita vähemmän häiritsevän "tummanharmaan" taustan." Voit kumota mustan teeman palaamalla kohtaan "Tili -> Office-teema" ja valitsemalla "Käytä järjestelmäasetuksia".

Microsoft Word tummassa tilassa mustan teeman alla näyttää pilkkomustan taustan, jonka vastakohtana on valkoinen fontti.

Sama tumma tila siirtyy Exceliin, PowerPointiin, OneNoteen ja muihin Office-sovelluksiin.

Lue myös: Kuinka muuttaa Windows 11 -oletussovelluksia ja -selainta

Mukautetut tumman tilan sovellukset Windowsille

Koska Windows-laitteissa on monia mukautettuja tummia teemoja, sinun ei tarvitse rajoittua esiasennettuihin teemoihin. Tumma tila Windowsissa on todellakin monia muunnelmia. Etsitpä sitten rauhoittavaa mustaa taustaa, automaattisesti himmenevää näyttöä tai kellonaikaan paremmin reagoivaa näyttöä, alla esittelemme sinulle upeita esimerkkejä.

1. Windowsin automaattinen tumma tila

The Windowsin automaattinen tumma tila on yksi tunnetuimmista ja monipuolisimmista kolmannen osapuolen sovelluksista, joka tukee sekä Windows 10:tä että Windows 11:tä. Voit käyttää sitä ajastamaan tietyn ajan, jolloin haluat pimeän tilan olevan käytössä, joka voidaan asettaa auringonlaskun aikaan. auringonnousuun tai päinvastoin.

Sovelluksessa on monia lisäominaisuuksia, kuten vaihtoehto, joka sulkee pois pelaajat. Voit asettaa vaaleita ja tummia siirtymiä mukavimman mukaan. Sen avulla voit myös mukauttaa tumman tai vaalean tilan tiettyjä sovelluksia varten.

Lue myös: 12 syytä, miksi sinun pitäisi päivittää Windows 11:een

2. Yötila Windowsille

Onko näytön häikäisy liikaa sinulle? Joskus haluamme vain himmentää näytön valot hieman käyttämättä varsinaisia ​​painikkeita. Tämä on paikka Yötila Windowsille voi todella auttaa, koska se on suunniteltu vähentämään tai lisäämään näytön kirkkautta riippuen siitä, miten haluat sen tällä hetkellä. Valitse vain sovelluksen asetukset ilmaisinalueelta ja siirrä liukusäätimet haluamallesi himmennystasolle.

Huomautus: Night Mode -sovellus tukee himmennystä jopa 100 %, mikä voi tehdä kaikesta näkymätön. Jos teit sen vahingossa, käynnistä tietokone uudelleen painamalla Ctrl + Alt + Del.

3. Tummempi

Tummempi on yksinkertainen ja luotettava sovellus, joka muuttaa järjestelmän ja sovelluksen teeman "vaaleasta" "tummaan" valintasi mukaan. Jos haluat tehdä järjestelmän laajuisen tumman/vaalean muutoksen Windows 10 -laitteellesi, koska se ei tue sitä yhtä hyvin kuin Windows 11, Darker tulee apuun. Voit joko valita tumman taustan järjestelmälle, sovellukselle tai molemmille.

Lue myös: 11 laillista Windows-prosessia, jotka voivat näyttää haittaohjelmilta

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Miksi Windowsin tumma teema ei toimi Resurssienhallinnassa?

Jos Windows-laitteesi ei pysty näyttämään tummaa teemaa File Explorerissa järjestelmän laajuisista muutoksista huolimatta, nykyinen Windows-versiosi ei tue tummaa tilaa. Tämä on ongelma, joka vaikuttaa enimmäkseen Windows 10 -laitteisiin, koska Windows 11 tukee itse pimeää tilaa.

Voit ratkaista ongelman viimeistelemällä odottavien päivitysten asentamisen Windows-tietokoneellesi ja siirtymällä kohtaan "Personalization-> Colors" ja valitsemalla oletussovellustilaksi "Kevyt". Käynnistä nyt tietokone uudelleen ja voit vaihtaa oletussovellustilan takaisin "tummaan" teemaan.

2. Onko Windowsin tumma teema parempi silmillesi?

Näyttötyypistä riippuen Windows-laitteen tumma teema voi auttaa vähentämään silmien rasitusta ja pidentää laitteen akun käyttöikää. Tämä pätee erityisesti, jos Windows-kannettavassasi on OLED- tai AMOLED-näyttö, koska sen sinisen valon päästöt ja välkkyminen ovat vähäiset. Joten tumma tila on paljon parempi näille uusimmille näytöille. Jos sinulla on tavallinen LCD-näyttö, et hyödy paljoakaan tummasta teemasta. Tumma tila on kuitenkin silti miellyttävämpi silmille varsinkin yöaikaan.

3. Mistä voin ladata lisää Windows-teemoja?

Jos etsit muita vaihtoehtoja tummien teemojen lisäksi, sinun kannattaa tutustua parhaaseen kokoelmaamme macOS Monterreystä Penumbraan ja Labiin. Meillä on myös sarja upeita 4K-taustataustakuvia, jotka täydentävät näitä teemoja.

Nyt kun olet lukenut Tumman tilan kytkeminen päälle ja pois päältä Windowsille loppuun, kutsumme sinut tutustumaan lisää Windows-kategoriaan. Löydät sieltä muita mielenkiintoisia artikkeleita, jotka laajentavat tietojasi ja pitävät sinut ajan tasalla. Älä lopeta lukemista ja löytämistä!

Indeksi
 1. Tumman tilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä Windowsissa
 2. 1. Koko järjestelmän asetukset
 3. 2. Kontrastiteemat
 4. 3. Yksiväriset tummat teemat
 5. 4. Kuva-albumi/Microsoft Store
 6. Tumman tilan asetukset yksittäisille Windows-sovelluksille
  1. 1. Reunaselain
  2. 2. Muistilehtiö
  3. 3. Microsoft Office
 7. Mukautetut tumman tilan sovellukset Windowsille
  1. 1. Windowsin automaattinen tumma tila
  2. 2. Yötila Windowsille
  3. 3. Tummempi
 8. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Miksi Windowsin tumma teema ei toimi Resurssienhallinnassa?
  2. 2. Onko Windowsin tumma teema parempi silmillesi?
  3. 3. Mistä voin ladata lisää Windows-teemoja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up