Tumman tilan ottaminen käyttöön eniten käytetyille sovelluksille Windowsissa

Monet meistä viettävät pitkiä aikoja katsellen näyttöä. Valitettavasti tämä voi aiheuttaa vakavaa silmien rasitusta ja väsymystä. Onneksi monissa suosikkisovelluksissasi on "tumma tila", joka voi lievittää ongelmaa. Katso, kuinka voit ottaa tumman tilan käyttöön joissakin Windowsin eniten käytetyissä sovelluksissasi.

Indeksi
  1. Microsoft Office
  2. Windowsin Resurssienhallinta
  3. Gmail
  4. Microsoft Edge
  5. Firefox
  6. Kromi

Microsoft Office

Windows 10:ssä on koko järjestelmän kattava pimeä tila; Tämän ottaminen käyttöön ei kuitenkaan vaikuta mihinkään Office-sovelluksiin. Onneksi jokaiseen Office-sovellukseen on sisäänrakennettu tumma teema Office 2013:sta eteenpäin. Valitettavasti Microsoft Officen tumma teema on tällä hetkellä saatavilla vain Windows-pohjaisissa tietokoneissa.

Ota tumma teema käyttöön napsauttamalla "Tiedosto" Wordissa, Excelissä, Outlookissa tai PowerPointissa. Etsi sivuvalikosta vaihtoehto, jossa lukee "Tili". Etsi oikealta avattava valikko "Toistoteema". Huomaat, että oletusasetus on "värillinen". Napsauttamalla pudotusvalikkoa saat näkyviin muita vaihtoehtoja, kuten tummanharmaa, musta ja valkoinen. On sanomattakin selvää, että olemme eniten kiinnostuneita tummanharmaasta ja mustasta.

Musta antaa sinulle tummin saatavilla olevan teeman, kun taas tummanharmaa käyttää harmaan eri sävyjä. Kumpi sinun pitäisi ottaa käyttöön, riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä. Valitsemaasi teemaa käytetään kaikissa Microsoft Office -sovelluksissasi. Se vaikuttaa jopa muiden tietokoneiden Office-sovelluksiin, jos olet kirjautunut Microsoft-tilillesi.

Windowsin Resurssienhallinta

Vaikka se vaikutti suhteellisen helpolta, Microsoftin henkilöillä oli ilmeisesti vaikeuksia tuoda tummaa teemaa käyttöjärjestelmän File Explorer -sovellukseen.

Ota tumma teema käyttöön Windows 10:ssä siirtymällä kohtaan Asetukset. Valitse sieltä "Personointi". Etsi seuraavassa näytössä vaihtoehto nimeltä "Värit" vasemmalla olevasta harmaasta valikkopalkista ja napsauta sitä. Näytön oikealla puolella pitäisi lukea "Värit" otsikossa. Suoraan otsikon alapuolella näkyy "Valitse oletussovellustila" ja sen jälkeen "Vaalea" ja "Tumma". Napsauttamalla "Tumma" tumma teema otetaan automaattisesti käyttöön Windowsin Resurssienhallinnassa.

Gmail

Tummat teemat voivat olla nyt muotia, mutta Google on ollut paljon edellä. Gmailissa on ollut tumma tila vuosia, ja sen käynnistäminen on erittäin helppoa. Sinun tarvitsee vain kirjautua sisään Gmail-tiliisi ja etsiä oikeasta yläkulmasta hammasrataskuvake. Napsauttamalla hammasrataskuvaketta avautuu alasvetovalikko, jossa on useita valittavissa olevia vaihtoehtoja. Yksi, jota haluat napsauttaa, on ei yllättäen "Teemat".

Täältä löydät useita erilaisia ​​teemoja, joista valita. Haluat kokeilla sopivasti nimettyjä "Dark"- ja "Terminal"-vaihtoehtoja. Tumma käyttää harmaan eri sävyjä, kun taas Terminal käyttää puhtaampaa mustaa. Valitse vain se, joka toimii sinulle parhaiten.

Microsoft Edge

Kuten Microsoft Office, myös Microsoftin Edge-selaimessa on tumma teema, joka on otettava käyttöön erillään Windows 10:n sisäänrakennetusta pimeästä tilasta. Voit tehdä tämän napsauttamalla valikkopainiketta (kolme pistettä) Microsoft Edgen oikeassa yläkulmassa. Tämä aiheuttaa valikon liukumisen ulos Edge-ikkunan sivusta. Napsauta seuraavaksi "Asetukset". Tässä valikossa näet avattavan valikon "Valitse teema". Napsauta avattavaa valikkoa ja valitse "Tumma" korvataksesi oletusteeman "Vaalea".

Huomaa, että "Tumma" teema muuttaa vain Microsoft Edge -käyttöliittymää. Se ei muuta minkään vierailemasi verkkosivun ulkoasua. Jos haluat tummentaa verkkosivuja, sinun on asennettava Edge-selainlaajennus, kuten Sammuttaa valot.

Firefox

Jos Firefox on valitsemasi selaimesi, olet onnekas. Mozillan ihmiset ovat integroineet tumman tilan supersuosittuun verkkoselaimeensa. Parasta on, että tämä toimii Windowsin, macOS:n ja Linuxin kanssa. Voit ottaa tummemman teeman käyttöön avaamalla sovelluksen ja napsauttamalla ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta, joka näyttää kolmelta pinottulta viivalta. Seuraavaksi haluat napsauttaa palapelin palakuvaketta, jonka otsikko on "Lisäosat".

Napsauta seuraavassa näytössä sivellinkuvaketta näytön vasemmassa reunassa. Tämä tuo esiin Firefoxille saatavilla olevat teemat. Esiasennettuna on vain kolme teemaa, oletus, vaalea ja tumma. Lightissa on vaaleanharmaita, kun taas Darkissa käytetään tummempia harmaan sävyjä. Valitse itsellesi sopiva napsauttamalla teeman vieressä olevaa Ota käyttöön -painiketta. Jos Firefoxin esiasennetut asetukset eivät tee sitä puolestasi, voit ladata lisää teemoja napsauttamalla linkkiä, jossa lukee "Valitse tuhansista teemoista".

Kromi

Logiikka ehdottaisi, että jos Gmailissa on sisäänrakennettu tumma tila, niin myös Chromessa. Valitettavasti näin ei ole. Toivottavasti Google lisää jossain vaiheessa tulevaisuudessa tumman tilan supersuosittuun selaimeen, mutta toistaiseksi joudut tyytymään kolmannen osapuolen selainlaajennukseen. Tumma lukija näyttää olevan suosituin; on kuitenkin muitakin saatavilla.

Käytätkö tummia teemoja? Mitä sovelluksia käytät usein, joissa on sisäänrakennetut tummat tilat? Tuntuuko sinusta siltä, ​​että tumma tila auttaa silmien rasitukseen ja väsymykseen? Kerro meille kommenteissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up