Turvallisen käynnistyksen lisääminen käynnistysasetuksiin Windows 10:ssä

Kun Windows-järjestelmässäsi on ongelmia haittaohjelmatartuntojen, viallisten ohjainten, väärin määritettyjen asetusten ja luonnostelevien ohjelmistojen takia, vikasietotila on se, mitä tarvitset järjestelmän palauttamiseen ja korjaamiseen.

Vikasietotilassa hyvä puoli on, että se käynnistää Windowsin vain välttämättömillä ja tarpeellisilla ohjaimilla ja sisäänrakennetulla ohjelmistolla. Tämä tekee vianmäärityksestä ja ongelmien ratkaisemisesta helppoa.

Voit helposti käynnistää Windowsin vikasietotilassa pitämällä Shift-näppäintä painettuna samalla, kun painat Käynnistä-valikon tai kirjautumisnäytön Käynnistä-vaihtoehtoa. Kuitenkin, jos haluat, voit asettaa Vikasietotila-vaihtoehdon saataville Windowsin käynnistysasetukset-näytössä. Tämän avulla voit nopeasti käynnistää Windowsin vikasietotilaan tarvittaessa.

Lue myös: Kuinka käynnistää vikasietotilaan Windowsissa

Indeksi
  1. Lisää Vikasietotila-vaihtoehto Windowsin käynnistysvalikkoon
  2. Mukauta käynnistysasetuksia
  3. Poista vikasietotila käynnistysasetuksista

Lisää Vikasietotila-vaihtoehto Windowsin käynnistysvalikkoon

Vikasietotilan lisääminen Windowsin käynnistysnäyttöön on helpompaa kuin uskotkaan. Ensimmäinen askel on luoda käynnistysvaihtoehto, ja sitten sinun on määritettävä käynnistysvaihtoehto käynnistämään vikasietotila, kun se valitaan käynnistysvalikosta.

Seuraava menettely koskee myös Windows 7:ää ja 8:aa.

1. Ensin meidän on luotava käynnistysvaihtoehto. Tätä varten etsi Käynnistä-valikosta komentokehote, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse vaihtoehto "Suorita järjestelmänvalvojana".

2. Kopioi, liitä ja suorita alla oleva komento Command Prompt -ikkunassa. Voit korvata "Windowsin vikasietotilan" millä tahansa nimellä - muista vain pitää se kuvaavana. Jos komento on suoritettu onnistuneesti, näet "Tiedoste kopioitiin onnistuneesti" -tulosteen.

bcdedit /copy {Nykyinen} /d "Windowsin vikasietotila"

3. Kun olet lisännyt käynnistysvaihtoehdon, meidän on nyt linkitettävä se vikasietotilaan. Tätä varten aiomme käyttää System Configuration -työkalua. Paina Win + R, kirjoita msconfig ja paina Enter avataksesi Järjestelmän kokoonpano -ikkunan.

4. Siirry System Configuration -ikkunassa "Boot" (Käynnistys) -välilehteen. Kun näet juuri lisätyn käynnistysvaihtoehdon, valitse se.

5. Muokkaa asetuksia seuraavasti:

  • Valitse "Turvallinen käynnistys" -valintaruutu ja valitse sitten "Minimaalinen" -valintanappi normaalille vikasietotilalle. Jos haluat päästä verkkoon, valitse radiovaihtoehto "Verkko". Jos haluat käyttää komentokehotetta, valitse valintanappi "Alternative Shell".
  • Syötä sekuntien määrä Aikakatkaisu-kenttään. Tämä on kuinka kauan Windows odottaa, kunnes se valitsee oletuskäynnistysvaihtoehdon. Tässä tapauksessa se on tavallinen Windows-tila.
  • Valitse "Tee kaikki käynnistysasetukset pysyviksi", muuten vikasietotila-vaihtoehto saattaa kadota seuraavan uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Kun olet valmis, napsauta "Käytä"- ja "OK"-painikkeita tallentaaksesi muutokset.

6. Sinua kehotetaan käynnistämään järjestelmä uudelleen. Napsauta "Käynnistä uudelleen" -painiketta jatkaaksesi.

7. Jos kaikki menee hyvin, näet Vikasietotila-vaihtoehdon Windows 10:n käynnistysnäytössä.

Noudattamalla samaa menettelyä voit luoda useita käynnistysvaihtoehtoja. Voit esimerkiksi luoda vikasietotilan käynnistysvaihtoehdon verkkoyhteydellä ja toisen komentokehotteen avulla. Tämä auttaa sinua valitsemaan sopivan käynnistysvaihtoehdon tarpeidesi mukaan.

Lue myös: Windowsin vikasietotila vs. puhdas käynnistys: mikä ero on?

Mukauta käynnistysasetuksia

Windows tarjoaa muutamia eri vaihtoehtoja, joilla voit mukauttaa käynnistysasetuksia suoraan käynnistysvalikosta.

1. Mukauta asetuksia napsauttamalla käynnistysnäytössä olevaa "Muuta oletus- tai muita asetuksia" -linkkiä.

2. Voit muuttaa aikakatkaisuasetuksia napsauttamalla "Muuta ajastinta".

3. Valitse kolmesta ennalta määritetystä ajastimesta ja muutokset tallentuvat automaattisesti.

4. Jos haluat muuttaa oletuskäynnistysvaihtoehtoa, valitse pääkäynnistysnäytöstä "Valitse oletuskäyttöjärjestelmä" ja valitse sitten oletuskäynnistysvaihtoehto. Kuten ennenkin, asetukset tallennetaan automaattisesti heti, kun valitset käynnistysvaihtoehdon.

Poista vikasietotila käynnistysasetuksista

Jos haluat joskus poistaa juuri luomasi käynnistysvaihtoehdon, voit tehdä sen Järjestelmän kokoonpano -ikkunasta.

1. Paina Win + R, kirjoita msconfig ja paina Enter. Siirry "Käynnistys"-välilehdelle.

2. Valitse luomasi käynnistysvaihtoehto ja napsauta sitten "Poista"-painiketta.

3. Napsauta "OK"-painiketta, käynnistä järjestelmä uudelleen ja olet valmis.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan menetelmän käyttämisestä Vikasietotila-vaihtoehdon lisäämiseen Windowsin käynnistysvalikkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up