Turvallisin selain: Chromen, Firefoxin, Edgen ja muiden vertailu

Mikä on turvallisin selain ja turvallisuuden ja suojauksen vertailu Chromen, Firefoxin, Edgen ja Operan välillä

Selain on tietokonesovellus, joka altistuu eniten viruksille ja kyberhyökkäyksille. Voidakseen vastustaa haitallisten toimijoiden hyökkäyksiä, ohjelman on oltava turvallisuuden kannalta erittäin kestävä, ja se tulee puuttua ennen virustorjuntaa, kun törmäämme sivulle, joka on täynnä viruksia tai uhkia.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle Mikä on turvallisin selain tietokoneellasi käytettäväksimitä selaimia voimme käyttää tietokoneissa, jotka ovat jatkuvasti alttiina kyberuhkille, ja mitä voimme tehdä selaimen turvallisuuden vahvistamiseksi jokapäiväisessä käytössä.

Haavoittuvuustesteihin käytämme tarjoamaa palvelua

1) Google Chrome

Google Chrome on olemisen maine erittäin turvallinen selain jokapäiväiseen käyttöönkuten myös BrowserAuditin tekemä teksti osoittaa:

 • Testit meni läpi: 366
 • Lievät vakavuustestit epäonnistuivat: 17
 • Vakavuustestit epäonnistuivat: 1
 • Testejä ei suoritettu: 20

Google Chrome puolustaa itseään erittäin hyvin turvallisuusnäkökulmasta, vaikka saimme silti joitakin epäonnistuneita testejä (17 pientä ja 1 vakavaa). Hiekkalaatikon ja prosessien erottaminen auttavat pitämään selaimen turvassa kaikissa käyttötilanteissa.

2) Microsoft Edge

Windows 11:een ja Windows 10:een integroitu selain, Microsoft Edgeperustuu Chromiumiin, joten se jakaa suuren osan kestävyydestä Google Chromen kanssa, osoittautuu paljon turvallisemmaksi kuin Internet Explorerkuten alla olevista tiedoista näkyy:

 • Testit meni läpi: 356
 • Lievät vakavuustestit epäonnistuivat: 27
 • Vakavuustestit epäonnistuivat: 1
 • Testejä ei suoritettu: 20

Nykyinen tila Microsoft Edge tarjoaa hyvin samanlaisen suojaustason kuin Google Chromejoka pisteytti vain muutaman lievän vaikeusasteisen testin ja saman määrän epäonnistuneita ja erittäin vakavia testejä.

3) Mozilla Firefox

Kirjoitushetkellä Mozilla Firefox se on turvallisin selain PC:llä käytettäväksikuten turvallisuustestin tuloksista voidaan varmistaa:

 • Testit meni läpi: 370
 • Lievät vakavuustestit epäonnistuivat: 14
 • Vakavuustestit epäonnistuivat: 0
 • Testejä ei suoritettu: 20

Mozilla Firefox saavuttaa korkeimman läpäistyjen testien tason (370), saa vain 14 lievää vakavuustestiä, jotka epäonnistuivat ja ei esitä kriittisiä ongelmiajolloin edistyneiden testien arvoksi tulee 0.

Jos tähän lisätään vielä se Mozilla Firefox on myös paras selain käyttäjien yksityisyyden suojaamiseksion loogista valita Mozillan avoimen lähdekoodin ratkaisu kaikille tietokoneille, jotka usein kärsivät virus- ja kyberhyökkäyksistä.

4) Opera-selain

Loistava vaihtoehtoselain on Opera Browser, jossa on mm Microsoft Edgen tasoa vastaava suojaustasokuten testituloksista näkyy:

 • Testit meni läpi: 356
 • Lievät vakavuustestit epäonnistuivat: 27
 • Vakavuustestit epäonnistuivat: 1
 • Testejä ei suoritettu: 20

Numerot ovat identtiset Edgessä nähtyjen kanssa, mikä osoittaa tämän vaihtoehtoisen selaimen hyvyyden, joka lisäominaisuuksiase tarjoaa myös erinomaisen suojan, kun selaat verkkoa.

5) Kuinka lisätä selaimen suojausta

Jokaisen selaimen turvallisuuden vahvistamiseksi voit asentaa useita laajennuksia, ja olemme nähneet ne oppaissamme suojauslaajennuksia Chromelle ja klo laajennuksia, jotka tekevät Firefoxista turvallisemman.

Asentamalla vain osan niistä suositellut laajennukset lisäävät dramaattisesti tietoturvatasoa, kun selaat Internetiä, tukahduttaa kaikki infektiot tai hyväksikäytöt, jotka on suunniteltu piiloutumaan sivuille ja saastuttamaan järjestelmän.

Meidän on tehtävä selaimesta entistä turvallisempi käytä virustorjuntaa web-valvontajärjestelmällä, joten voit etsiä automaattisesti haitallisia linkkejä ja estää tartunnan saaneiden tiedostojen lataamisen. Parhaat virustentorjuntaohjelmat verkkovalvonnalla ovat:

Lisätietoja voimme lukea oppaistamme osoitteessa erot virusten ja haittaohjelmien torjuntaan ja kumpaa niistä kannattaa käyttää Älä viitsi kuinka ladata ja kokeilla virustorjuntaa ilmaisella kokeiluversiolla.

Johtopäätökset

Turvallisin selain, jota voimme käyttää, on Mozilla Firefox, joka läpäisee tässä oppaassa käytetyt testit loistavasti. Tämä ei tarkoita, että Chrome, Edge ja Opera olisivat vaarallisia selaimia: ne kaikki saavat erittäin korkeat arvosanat, mikä on selvä merkki siitä, että nykyään hakkerin on erittäin vaikea tartuttaa tietokonettasi jollakin tässä oppaassa luetelluista selaimista.

Jos haluamme vahvistaa selaimen turvallisuutta on parempi asentaa jokin tietoturvalle omistettu laajennus ja käyttää selainta verkkoliikenteen valvonnallajotta voimme puuttua asiaan automaattisesti estämällä riskialttiit sivut, viruksiksi tai tietojenkalasteluksi raportoidut sivut ja estämällä hakkerihyökkäykset.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa mikä selain suojaa parhaiten online-yksityisyyttä Älä viitsi kuinka muuttaa oletusselain Windowsissa.

Indeksi
 1. 1) Google Chrome
 2. 2) Microsoft Edge
 3. 3) Mozilla Firefox
 4. 4) Opera-selain
 5. 5) Kuinka lisätä selaimen suojausta
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up