Tyhjennä sovellusvälimuisti ja tiedot Androidissa

Mikä on ero ja kuinka tyhjentää tiedot ja sovellusvälimuisti Android-älypuhelimesta tilan palauttamiseksi

Android-älypuhelimen sovellukset luovat ensimmäisestä käynnistyskerrasta lähtien välimuistin muistiin ja sarjan sisäisiä tietoja. Analysoimalla sovellusten luoman välimuistin kokoa voimme nähdä, että lähes kaikissa sovelluksissa on a suuri määrä tallennettua välimuistia verrattuna siihen, mitä odotettiin ja kun nämä ladattiin.

Esimerkiksi Facebook- ja Google-sovellukset voivat olla jopa 200 Mt tai enemmän. Jos sovellukset vievät liikaa tilaa, mutta haluamme jatkaa niiden käyttöä, näytämme seuraavassa oppaassa kuinka tyhjennät sovelluksen välimuistin yksinkertaisella tavalla. Jos sovellus ei kuitenkaan toimi hyvin tai siinä on ongelmia, voi olla hyvä idea poistaa siihen liittyvät tiedot (mukaan lukien välimuisti), jotta se aloitetaan uudelleen ikään kuin se olisi juuri asennettu.

1) Tyhjennä kaikki Android-välimuisti

Androidin välimuisti koostuu sovelluksen käytön aikana luomista tiedostoista, jotka eivät kuitenkaan vaikuta sen toimintaan. Esimerkiksi Chromen kaltainen sovellus tallentaa välimuistiin Internetistä ladatut kuvat, joten sinun ei tarvitse ladata niitä uudelleen, kun vierailet tietyllä verkkosivustolla toisen kerran, kun taas Facebook-sovellus lataa kuvia ihmisistä, joiden profiileja katsot. Tämän toiminnon avulla älypuhelin voi säästää tarpeetonta Internet-liikennettä.

Muistitilan palauttaminen Androidissa, yksi ensimmäisistä vinkeistä on tyhjentää sovelluksen välimuisti. Toiminnolla ei ole seurauksia, paitsi että sovellus avaa jo katseltua sisältöä hitaammin kuin ennen, koska sen on ladattava se uudelleen Internetistä. Välimuistin tyhjentäminen on myös hyödyllinen toimenpide, kun sovellus näyttää olevan epäsynkronoitu tai kun siinä näyttää olevan ongelmia tai jopa kun se hidastuu.

Android-puhelimella voimme tyhjennä sovellusten välimuisti kerralla. Voit tehdä tämän siirtymällä kohtaan Asetukset ja sitten kohtaan VarastointiNäpäytä Välimuistissa olevat tiedot ja paina OK, kun sinulta kysytään, haluatko tyhjentää Android-välimuistin. Joissakin puhelimissa valikolla voi esimerkiksi olla eri nimi Muisti tai Varastotila.

Xiaomissa voimme nopeasti tyhjentää sovelluksen välimuistin avaamalla sovelluksen asetuksetpainamalla valikon yläosassa Järjestelmän tiedotnapsauttamalla valikkoa Varastotila ja painamalla painiketta Vapaa. Vaihtoehtoisesti voimme avata sovelluksen Turvallisuus ja paina valikkoa Puhdistajajotta voit hyödyntää edistynyttä puhdistusjärjestelmää laitteen välimuistille ja muille hyödyttömille tiedostoille.

Paras sovellus, jota voimme käyttää siivoojana missä tahansa puhelimessa, on epäilemättä CCleanerjosta puhuimme myös oppaassamme Sovellus tyhjentää kaikki Android-välimuisti muistin palauttamiseksi.

2) Tyhjennä vain yhden sovelluksen välimuisti

Jos haluamme tyhjentää vain yhden sovelluksen välimuistin, meidän tarvitsee vain avata valikko asetuksetvie meidät sovellusvalikkoon, paina Sovellusten hallinta (tai vastaavia merkintöjä) ja selaa luetteloa, kunnes löydämme sovelluksen, jonka välimuistin haluamme tyhjentää.

Paina avautuvassa näytössä -painiketta Poista tiedot ja valitse kohde Tyhjennä välimuisti. Vaihtoehtoisesti voimme avata valikon Varastotila ja paina painiketta Poista tiedot -> Tyhjennä välimuisti.

3) Poista sovellustiedot

Vaikka välimuisti sisältää tiedostoja, jotka sovellus on tallentanut käytön aikana, mutta jotka eivät ole osa itse sovellusta, tiedot ne ovat sen sijaan perustavanlaatuisia sisältää muutoksia asetuksiin ja tunnistetietoihin (mukaan lukien tilin salasanat) sovellusten käyttöä varten. Peleissä Data sisältää edistyneet ja tallennetut pelit, Google Kääntäjässä offline-käyttöä varten tallennetut kielet, kun taas Google Mapsissa tallennetut kartat ja niin edelleen.

Kun poistat sovelluksen tiedot, se nollautuu kokonaan ikään kuin se olisi juuri asennettu.
Siksi se on sovelluksen täydellinen nollaus. Jos poistat tietoja sovelluksista, kuten Facebookista, sinun on kirjauduttava takaisin tilille ja määritettävä eri mukautetut asetukset uudelleen. Sovelluksen tietojen tyhjentäminen on hyödyllistä, kun sovellus ei enää toimi, antaa virheitä tai sulkeutuu itsestään.

Jatketaan ottamalla polku Asetukset -> Sovellukset -> Sovellusten hallintapainamme sovellusta, jonka tiedot haluamme poistaa, painamme valikkoa Varastotilapainamme painiketta Poista tiedot ja lopuksi valitse Poista kaikki tiedot. Sovellus palaa alkuperäiseen kokoonsa, ja kun se avataan, se voidaan määrittää uudelleen samalla tavalla kuin ensimmäisen kerran.

Johtopäätökset

Sovelluksen välimuistin ja tietojen tyhjentäminen on usein ensimmäinen edistynyt toiminto, jonka aloitteleva Android-käyttäjä oppii tekemään. jos emme tähän mennessä olleet harkinneet välimuistin tai tietojen poistamista, voimme tehdä sen seuraavan oppaan avulla opi nyt, kuinka nopeasti tyhjennät koko Android-välimuistin, yksittäisen sovelluksen välimuistin tai ongelmallisen tai estetyn sovelluksen tallennetut tiedot.

Huomaa, että sovellustiedot ja välimuisti tallennetaan aina puhelimen sisäiseen muistiin, vaikka voit siirtää sovelluksia SD-kortilleet voi edes siirtää tietoja ja välimuistia ilman sitä rootta puhelimesi.

Indeksi
  1. 1) Tyhjennä kaikki Android-välimuisti
  2. 2) Tyhjennä vain yhden sovelluksen välimuisti
  3. 3) Poista sovellustiedot
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up