Työskentele tietokoneella ilman pahoinvointia

Miksi tietokoneella työskentely on haitallista terveydelle ja tapoja pitää kehosi kunnossa ja välttää vakavammat kivut ja ongelmat

Työskentele tietokoneen edessä Se saattaa tuntua maailman rentouttavimmalta ja vähiten rasittavalta toiminnalta, mutta se voi itse asiassa olla provosoivaa useita terveysongelmia. Ihmiskeho ei ole tottunut istumaan paikallaan pitkiä aikoja, joten pitkällä aikavälillä se aiheuttaa merkittäviä ongelmia.

Istuminen aiheuttaa selkäkipuja ja vaikuttaa negatiivisesti verenkiertoon suosien sydän- ja verisuonisairauksia. Näppäimistön ja hiiren laaja käyttö voi johtaa käsien, käsivarsien ja kaulan lihasten jäykistymiseen sekä tulehduksiin ja vammoihin. Liian pitkä kirkkaan näytön tuijottaminen voi aiheuttaa silmien kuivumista ja päänsärkyä. Pahentaakseen tilannetta tietokonetyö voi olla stressaavaatuoda masennusta ja ahdistusta.

PC:n edessä työskentely ei tietenkään ole verrattavissa perinteiseen manuaaliseen työhön, mutta Tietokoneella työskentely ei ole aivan terveellisintä toimintaa ja kielteisiä vaikutuksia ei pidä aliarvioida.

Katsotaan yhdessä tässä oppaassa mitä voimme tehdä pysyäksemme terveinä tietokoneen ääressä ja vältä ongelmia selässä, silmissä, verenkierrossa ja käsissä eli niissä kehon osissa, jotka ovat eniten alttiina toimistotyön ongelmille.

1) Tarkkaile tietokoneen ääressä vietettyä aikaa

Ensinnäkin on tärkeää tietää, että tietokoneen edessä istuminen on haitallista, jos sitä jatketaan pitkiä aikoja. Kun istut, veri ei kierrä niin kuin sen pitäisi, selässäsi on jatkuvaa stressiä ja lopulta lihot, koska poltat vähän kaloreita ja napostelet roskaruokaa.

Terveysriskien välttämiseksi on tärkeää istua hyvin eikä koskaan liian montaa peräkkäistä tuntia. Pysyä kunnossa On erittäin tärkeää pitää vähintään 10 minuutin taukoja joka tunti. Kävely ja jalkojen venyttely taukojen aikana auttaa vähentämään terveydelle aiheutuvien haittojen riskiä.

Toisessa artikkelissa kerrotaan hyödyllisistä ohjelmista suunnittele taukoja, lepää silmiäsi ja mieltäsiaivan kuten on mahdollista käyttää taukoa kuntoiluun käyttämällä kuvassa näkyviä nopeita menetelmiä parhaat online-kunto- ja kuntosaliharjoitussivustot.

2) Etsi oikea paikka kirjoittaaksesi tietokoneelle

Väärä asento tietokoneella kirjoittaessasi aiheuttaa kipua, samoin kuin toistuvat liikkeet. Huono asento ei välttämättä ole seurausta istumisesta, vaan ongelma, joka riippuu kaikesta päivittäisestä toiminnasta.

Tyypillisiä seurauksia huonoon ryhtiin tietokoneella työskennellessä ovat selkä-, hartia- ja niskakivut, jotka usein johtavat päänsärkyyn. Toistuvien taukojen lisäksi voimme omaksua terveellisen asennon mihin aikaan päivästä tahansa, kuten yllä olevasta oppaastamme näkyy kuinka istua tietokoneen edessä, jotta selkä ja silmät eivät väsy.

3) Lepää silmiäsi usein

Kirkkaan näytön katsominen tuntikausia voi aiheuttaa silmien rasitusta ja silmien rasitusta, päänsärkyä, näön hämärtymistä, polttavaa, kutiavaa tai vetistä silmiä ja tilapäisiä näköhäiriöitä. Onneksi silmien rasitus on harvoin pysyvä ongelma, joten oireita voidaan helposti ehkäistä tai hoitaa.

Klassinen hoitokeino on käyttää hyvälaatuista näyttöä ja katsoa näyttöä oikealta etäisyydeltä (vähintään 1 metri). Toinen erittäin hyvä sääntö, jota on noudatettava silmien lepäämiseksi, on sääntö 20: joka 20 minuutin toiminta näytön edessä, katsomme 6 metrin päässä olevaa kohdetta 20 sekunnin ajan.

Vähentääksesi silmien rasitusta kehotamme sinua lukemaan myös oppaamme suojaa näkösi tietokoneen ja matkapuhelimen näytöiltä, kuinka tumma tila otetaan käyttöön ikkunoissa Ja kuinka aktivoida tumma teema kaikilla sivustoilla.

4) Vältä viettämästä liikaa aikaa yksin

Tietokoneella työskentelyn yksinäisyys ja se, että aivot ovat aina kiireisiä, voi aiheuttaa ahdistuneisuus ja masennus. Tietokoneet ovat erittäin tehokkaita työkaluja työskennellä enemmän lyhyemmässä ajassa, kommunikoida kaikkien, sukulaisten ja ystävien ja jopa ihmisten kanssa, joista emme muuten koskaan kuulisi.

Toisaalta yksin oleminen useita tunteja tai päiviä tietokoneen ääressä vie unta ja voi johtaa eristyneisyyteen, lihasjännitykseen, päänsärkyyn ja yleisiin stressiin, masennukseen tai ahdistukseen. Korjauskeino näihin ongelmiin on olla istumatta tietokoneen ääressä yöllä etsi todellista sosiaalista vuorovaikutusta, ei vain virtuaalisia, syödäksesi myös ystävien tai työtovereiden kanssajuo paljon vettä ja pidä silti usein taukoja.

Jos työskentelemme usein Zoomaus omaksutaan tapana kommunikoida työryhmän ulkopuolisen henkilön kanssa, keskustella hänen kanssaan chatissa taukojen aikana tai suoran lähetyksen keskeyttämisen jälkeen; Jotta kaikki olisi paljon todellisempaa ja vähemmän virtuaalista, järjestämme todellisen työtauon, käymme lähellä olevissa baareissa tai klubeissa ja tapaamme henkilökohtaisesti.

Jos meillä ei ole ihmisiä, joille puhua, voimme aina yrittää sovellus keskustellaksesi nimettömästi uusien satunnaisten ihmisten kanssa tai heidän kanssaan ilmainen videokeskustelu tuntemattomien kanssa.

Johtopäätökset

Tämä artikkeli haluaa tehdä kaikille tietoisiksi tietokonetyön aiheuttamia terveysongelmia, joka voidaan välttää tekemällä pieniä muutoksia tottumuksiin, voittamalla laiskuuden ja yrittämällä pitää usein taukoja olematta työarkomaani hinnalla millä hyvänsä. Loppujen lopuksi kyse on prioriteeteista, että joillekin ihmisille, niille, jotka työskentelevät liikaa tai jotka viettävät liikaa aikaa Facebookissa tai pelaamalla verkkopelejä, on aika muuttua.

Samasta aiheesta voimme lukea myös oppaamme sellaisen luomiseen älykäs työasema, jolla voit työskennellä kotoa tietokoneella mukavammin. Jos työskentelemme kotoa käsin, voi olla erittäin hyödyllistä oppia kuinka käynnistät tietokoneesi etänäjotta voit tuoda toimiston kotiin ilman, että sinun on käytettävä epämiellyttäviä työpöytää.

Indeksi
  1. 1) Tarkkaile tietokoneen ääressä vietettyä aikaa
  2. 2) Etsi oikea paikka kirjoittaaksesi tietokoneelle
  3. 3) Lepää silmiäsi usein
  4. 4) Vältä viettämästä liikaa aikaa yksin
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up