Ulkoisen kiintolevyn alustaminen uudelleen menettämättä tietojasi

Tallennatko kiintolevyn varmuuskopiot ulkoiselle kovalevylle? Toivottavasti teet. Se on älykäs tapa pitää tietosi turvassa. Mutta mitä tapahtuu, jos asema vioittuu ja sinun on alustettava se uudelleen, jotta se on taas käytettävissä? Voitko alustaa sen uudelleen menettämättä kaikkia tietojasi? Lyhyt vastaus on kyllä. On mahdollista alustaa ulkoinen kiintolevy uudelleen ja käyttää sitten tietojen palautustyökalua tietojen palauttamiseen.

Kärki: Hanki uusi ulkoinen kiintolevy varmuuskopioimaan tiedostosi, ennen kuin poistat ainoan kopion tiedoistasi.

Kuinka alustaa asema uudelleen

Ulkoisen kiintolevyn alustaminen uudelleen Windowsissa on melko yksinkertainen prosessi. Sinun on kuitenkin varmistettava kaksinkertaisesti, että täytät a Nopea formatointi. Pikamuotoilu poistaa vain aseman tiedostojen organisaatiorakenteen poistamatta todellisia tiedostoja. Ajattele sitä joukon tiedostokansioiden heittämistä pois – mutta ei niiden sisältöä. Pinoat vain paperit yhteen pinoon. Sitä Quick Format tekee. Se poistaa kansiot ja jättää tiedostot kaikki yhteen pinoon.

Liitä ensin ulkoinen asema tietokoneeseen ja odota, että Windows tunnistaa aseman. Avaa File Explorer ja napsauta Tämä PC.

Etsi ulkoinen asemasi luettelosta Laitteet ja asematnapsauta sitten asemaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muoto. Varmista, että Quick Format -ruutua on napsautettu! Jos näin ei ole, menetät kaikki tietosi.

Jätä kaikki muut asetukset ennalleen ja napsauta Muoto aloittaaksesi prosessin.

Kun olet suorittanut tämän prosessin, älä kirjoita enempää tietoja ulkoiseen asemaan. Nämä uudet tiedot korvaavat uudelleenalustamisen aikana jäljelle jääneet tiedostot. Jos tallennat jotain uutta, se ei myöskään korvaa vain yhtä tiedostoa. Se voi mahdollisesti vioittaa satoja vanhoja tiedostojasi.

Kärki: voit korjata alustamattoman USB-aseman Windowsissa

Palauta tietosi

Kun olet alustanut ulkoisen kiintolevyn uudelleen, seuraava vaihe on käyttää kolmannen osapuolen tietojen palautusohjelmistoa kaikkien tietosi hakemiseen. Voit palauttaa poistetut tiedostot Windowsissa joidenkin sisäänrakennettujen menetelmien avulla, mutta se ei välttämättä aina toimi. Vaikka tämän luettelon työkalut eivät ehkä pysty palauttamaan 100 prosenttia tiedostoistasi, niiden käyttäminen säästää varmasti enemmän kuin olisit ilman tätä prosessia. Voit valita useista tietojen palautusohjelmistovaihtoehdoista, mutta alla mainitut ovat muutamia suosituimpia.

1. Recuva

Hinta: Ilmainen premium-vaihtoehdoilla

Recuva on suosittu, koska se pystyy palauttamaan tiedostoja kiintolevyiltä, ​​DVD- tai CD-levyiltä, ​​muistikorteilta ja ulkoisista asemista. Recuva etsii viittaamattomia tietoja, ja se tunnetaan kadonneen hakemistorakenteen palauttamisesta ja kahden samannimisen tiedoston uudelleennimeämisestä tietojen palauttamisen aikana.

Vain Windows-käyttöisen Recuvan käyttäminen kadonneiden tietojen palauttamiseen on melko yksinkertaista. Asenna se muulle asemalle kuin sille, josta yrität palauttaa tietoja. Ensimmäisellä käynnistyksellä työkalu kysyy sijaintia, jossa voit etsiä kadonneita tai poistettuja tietoja, sen tiedostotyyppien lisäksi, joita haluat etsiä. Voit valita kaikki, jos haluat palauttaa kaiken.

Osioiden koosta riippuen skannaus kestää muutamasta sekunnista muutamaan minuuttiin. Voit valita syvätarkistuksen, jos pikatarkistus ei löydä palautettavia tiedostoja. Kokemukseni mukaan ilmainen versio pystyi havaitsemaan ja palauttamaan lähes kaikki poistetut tiedot asemaltani ilman tietorajoituksia.

2. Tähtien tietojen palautus

Hinta: Ilmainen premium-vaihtoehdoilla

Tehokkaan käyttöliittymänsä ansiosta Tähtien tietojen palautus on erinomainen aloittelijoille ja ei-teknisille käyttäjille. Tällä työkalulla on sekä Windows- että macOS-versiot, joten se on toinen plus. Vaikka ilmaisen version tietojen palautusraja on 1 Gt, siitä voi silti olla apua, jos haluat palauttaa vain muutamia tärkeitä tiedostoja. Voit esikatsella, mitkä tiedostot ovat palautettavissa, ja valita sitten maksullisen version palauttaaksesi kaikki tietosi.

Siinä on yksinkertainen ohjattu toiminto, joka kysyy, mitä etsiä ja mistä etsiä poistettuja tiedostoja. Jälleen voit valita oletustarkistuksen ja syväskannauksen välillä näkemiesi tulosten perusteella. Kun skannaus on valmis, valitse vain tiedostot, jotka haluat palauttaa, ja kokonaiskoon perusteella voit palauttaa ne ilmaisessa versiossa.

Kärki: täytyykö käyttää yksittäisiä tiedostoja järjestelmän palauttamisesta? Käytä ShadowExploreria palauttaaksesi tiedostot järjestelmän palautuspisteistä.

3. Ontrack EasyRecovery

Hinta: Ilmainen premium-vaihtoehdoilla

Ontrack EasyRecovery on voimanpesä tietojen palautusohjelmistojen joukossa. Se tunnetaan parhaiten kyvystään palauttaa enemmän tiedostoja kuin kilpailijansa, ja käyttöliittymä on samanlainen kuin muiden työkalujen. Sen ilmaisessa versiossa on 1 Gt:n tietojen palautusraja ja 25 Mt tiedostoa kohden, joten voit skannata ja esikatsella palautettavia tiedostoja, jos sinun on palautettava suuria tiedostoja. Se toimii sekä Windowsissa että Macissa.

Palautusprosessi toimii samalla tavalla kuin muut luettelossa olevat työkalut, ja voit määrittää tarkistettavan fyysisen levyn tai aseman. Voit tehdä syväskannauksen ja valita skannattavan tiedostotyypin.

4. Ohjattu EaseUS Data Recovery Wizard

Hinta: Ilmainen premium-vaihtoehdoilla

Kiva ominaisuus EaseUS Data Recovery Wizard on tuttu käyttöliittymä, joka on rakenteeltaan kuten Windows Explorer, mikä tekee siitä mukavampaa käyttää kuin muita työkaluja. Ilmainen versio palauttaa vain 500 Mt tietoa ennen kuin sinun on päivitettävä Pro-versioon. Mutta voit levittää uutisia tuotteesta sosiaalisessa mediassa avataksesi korkeamman 2 Gt:n tiedonpalautusrajan. Saatavilla on myös Mac-, Android- ja iOS-versiot.

Huomaa, että Pro-versiosta on myös erillinen versio, joka on ilmainen kokeiluversio, joka sallii vain tiedostojen esikatselun, ei niiden palauttamista.

Palautusprosessi on yhtä helppoa kuin napsautus Skannata sen aseman vieressä, jonka haluat etsiä poistettujen tietojen varalta. Vaihtoehtoisesti voit valita tietyn kansion skannattavaksi. Skannauksen kesto kesti huomattavasti kauemmin verrattuna muihin luettelon työkaluihin, koska työkalu ei osoittanut, että edistynyt tarkistus oli oletusvaihtoehto.

Lue myös: palauta poistetut tiedostot Linuxissa seitsemällä eri menetelmällä.

Usein Kysytyt Kysymykset

Kuinka voin korjata "Ulkoisen kiintolevyn käyttö estetty" -virheen Windowsissa?

Usein ulkoisiin kiintolevyihin ei pääse käsiksi virheiden, kuten "Ulkoisen kiintolevyn käyttö estetty" tai "Sijainti tai asema ei ole käytettävissä". Tällaisissa tapauksissa ulkoisen kiintolevyn alustaminen uudelleen ja tietojen palauttaminen myöhemmin ei ole ainoa vaihtoehto. Voit korjata ulkoisen kiintolevyn käyttö estetty -virheet muutamalla sisäänrakennetulla työkalulla ja menetelmällä ennen muotoon turvautumista.

Kuinka voin korjata "Levy on kirjoitussuojattu" USB-virheen Windowsissa?

Kuinka voin kloonata Windowsin SSD-levylle?

Järjestelmälevyn kloonaaminen SSD-levylle luo identtisen kuvan Windows-osiosta tai -asemasta, jota voit käyttää järjestelmävian sattuessa tai siirtäessäsi kiintolevyltä SSD-levylle. Tämä palauttaa Windowsin toimintakuntoon ja on yksi yksinkertaisimmista tavoista palauttaa kadonneet tiedot. Jotkut parhaista työkaluista Windowsin kloonaamiseen SSD-levylle antavat sinun kloonata koko Windows-asennuksesi SSD-levylle, mikä säästää Windowsin uudelleenasentamisen vaivaa.

Indeksi
 1. Kuinka alustaa asema uudelleen
 2. Palauta tietosi
  1. 1. Recuva
  2. 2. Tähtien tietojen palautus
  3. 3. Ontrack EasyRecovery
  4. 4. Ohjattu EaseUS Data Recovery Wizard
 3. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Kuinka voin korjata "Ulkoisen kiintolevyn käyttö estetty" -virheen Windowsissa?
  2. Kuinka voin korjata "Levy on kirjoitussuojattu" USB-virheen Windowsissa?
  3. Kuinka voin kloonata Windowsin SSD-levylle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up