Ultimate New Mac -käyttöopas

Joten jos luet tätä artikkelia, olet todennäköisesti juuri hankkinut itsellesi Macin. Huolimatta siitä, että Mac on helppo hallita kone, se on erilainen pelipaikka Windows-käyttöön tottuneille henkilöille. Sinun on opittava Finderista, telakoista, Macintosh HD:stä ja kaikesta siltä väliltä. Tänään annamme sinulle esikatselun siitä, kuinka hieno uusi koneesi on. Kun hallitset Macin, huomaat, että kone on jokaisen pennin arvoinen.

Indeksi
  1. Tietojen ja muistin siirto
  2. Ohjelmiston ymmärtäminen
  3. Dockin pitäminen järjestyksessä
  4. Mac OS -näppäimistöön tutustuminen
  5. Missä on aloitusvalikkoni?
  6. Macisi, suojattu

Tietojen ja muistin siirto

Yksi vaikeimmista asioista Maciin vaihtamisessa, puhumattakaan mistä tahansa tietokoneesta, on kaikkien tiedostojen siirtäminen tietokoneesta toiseen. Riippumatta siitä, mitä käyttöjärjestelmää käytät aiemmin, sinulla on varmasti paljon tiedostoja, jotka on siirrettävä uuteen Maciin. Nopein ja helpoin tapa on käyttää ulkoista kiintolevyä. Sinun tarvitsee vain muodostaa yhteys, siirtää, muodostaa yhteys Maciin ja siirtää.

Kun liität kiintolevyn Maciin, voit siirtää tiedostoja yksinkertaisesti vetämällä pudottamalla "Finder"-nimiseen osioon. Tämä on Mac-tietokoneesi sykkivä sydän. Voit käyttää kaikkia tiedostoja ja erityisesti etsiä asiakirjoja, valokuvia ja muuta. Sinun tarvitsee vain vetää tiedostot kiintolevyltä vastaaviin kansioihin.

Vaihtoehtoisesti voit synkronoida tiedostosi Dropboxin kanssa. Asentamalla Dropbox-sovelluksen Macille saat kaikki tiedostosi uudelle koneellesi, kun se on synkronoitu online-tilin kanssa.

Ohjelmiston ymmärtäminen

Tiedostosi on vihdoin järjestetty Mac-tietokoneellesi, mutta huomaat, että sinulta puuttuu joitain suosikkiohjelmistojasi, joita olet käyttänyt Windowsissa. Onneksi on olemassa joukko esiasennettuja ohjelmistoja, jotka toimivat loistavana vaihtoehtona Windows-vastineelle.

Macin alaosassa oleva sovellusryhmä on telakointialue. Sinulla on sovelluksia, kuten Mission Control, jonka avulla voit nähdä etäältä kaikki aktiiviset sovellukset. Voit myös napsauttaa F3 päästäksesi Mission Controliin. Tämä ominaisuus on hyödyllisempi kuin aluksi luulin. Sinulla on Safari, selain, iChat on pikaviestiohjelmisto, iCal kalenterina, esikatselu, jonka avulla voit katsella PDF-tiedostoja ja rajata ja viedä valokuvia kevyesti, FaceTime, joka on myös chat-sovellus, ja paljon muuta. App Storesta voit myös ladata lisää sovelluksia saumattomasti.

Dockin pitäminen järjestyksessä

Kun otat Macisi ensimmäisen kerran pois pakkauksestasi, yllätyt jo saatavilla olevista sovelluksista. Kuitenkin, kun saat käsiisi Mac App Storen, huomaat lataavasi paljon enemmän ohjelmia. Tämä voi luoda sotkuisen telakan. Muista, että sovelluksen poistaminen telakasta ei poista sovellusta kiintolevyltä. Muista, ettet pidä tätä vihjettä keinona näyttää, kuinka kiintolevy tyhjennetään. Jos haluat poistaa sovelluksen telakasta, sulje ensin ohjelma, vedä se sitten pois telakasta ja vapauta se. Se on melko yksinkertainen ja melko nopea.

Jos haluat lisätä sovelluksen, se on yhtä helppoa. Jos käytät sovellusta parhaillaan, paina vain kahdella sormellasi, siirry vaihtoehtoihin ja napsauta "säilytä telakassa". Voit myös lisätä sovelluksia, joita et tällä hetkellä käytä, vetämällä ja pudottamalla ne telakassa haluamaasi paikkaan. Se on erittäin helppo oppia, ja vielä helpompi tehdä. Joten ei ole syytä huoleen, että tämä menee väärin, se on melkein idioottivarma. Nyt on aika ymmärtää Mac OS.

Mac OS -näppäimistöön tutustuminen

Jos olet huomannut, Macin näppäimistö ei ole täsmälleen sama kuin Windowsin näppäimistö. Siellä on "Komento"-painike, joka olennaisesti korvaa "Control"-toiminnon. Esimerkiksi "Command + H" piilottaa sovelluksen, "Command + Q" sulkee sen. Muita pikanäppäimiä ovat: F1 ja 2 säätelevät näytön kirkkautta, F3 tuo sinut Mission Controliin, F4 vie sinut widgeteihin, F7 - 9 ovat yksinomaan iTunes-säätimiä. Jos yrität painaa niitä, kun iTunes ei ole aktiivinen, ohjelma käynnistyy automaattisesti. F10 - 12 ohjaa kaikkea äänenvoimakkuutta.

Missä on aloitusvalikkoni?

Kun katsot Macin näyttöä, eroja on enemmän. Esimerkiksi aloitusvalikkoa ei ole. Kaikki ohjelmasi ovat telakoissa, lähin aloitusvalikon serkku on yläreunassa oleva valikkopalkki. Tällä alueella voit käyttää ohjaimia ja napsauttaa Omenaa tarkistaaksesi päivitykset, käyttöasetukset ja Macin sammuttamisen/nukkumisen/uudelleenkäynnistyksen. Toisin kuin Windows, valikkopalkki on aina olemassa, joten kun olet tutustunut siihen, olet valmis.

Macisi, suojattu

Ei ole mikään salaisuus, Windows-tietokoneet ovat alttiimpia viruksille kuin Macit. Tämän ei välttämättä pitäisi olla ainoa tekijä Macin hankkimisessa. Ainoa syy, miksi Macit eivät ole niin alttiita, johtuu siitä, että Windows-tietokoneet ovat yleisempiä. Mac-tietokoneissa on myös monia suojatoimia heti laatikosta otettuna suojaamaan sinua. Sen lisäksi, että Mac-viruksia on olemassa, ne harvoin, jos koskaan, tekevät vahinkoa Windows-virusten tasolla. Minulla ei henkilökohtaisesti ole itse ladattua virussuojausta, ja minulla on ollut kaikki hyvin kaikki vuodet, jolloin olen ollut Mac-käyttäjä, mutta hakkerit ja virukset ovat edelleen mielessäni.

Yksi suuri asia suojataksesi itseäsi on pysyä näiden ohjelmistopäivitysten mukana. Ne eivät yleensä ole liikaa, saat kymmenkunta vuodessa, mutta ne ovat sen arvoisia ja niiden päivittäminen kestää hyvin lyhyen ajan. Jotkut auttavat sovellusten suorituskyvyssä ja kokemuksessa, mutta suurin osa on tarkoitettu Macin turvallisuuteen ja suojaamiseen. Lopulta sinun pitäisi tietää, että Macisi on suojassasi ja Internet-turvallisuutesi vuoksi.

Mitä muuta haluat tietää Mac OS:stä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up