USB OTG -liitäntä älypuhelimissa ja tableteissa (Android ja iPhone)

Voit liittää USB-tikun iPhoneen ja iPadiin, Android-älypuhelimiin ja tabletteihin vain ostamalla USB OTG -sovitinkaapelin lisämuistia varten

Uuden sukupolven älypuhelimet voidaan liittää erilaisiin USB-oheislaitteisiin käyttämällä erityistä sovitin tunnetaan nimellä USB OTG. Tarvittaessa, esimerkiksi junamatkan aikana, voimme liittää älypuhelimeen (mutta myös tablettiin) USB-tabletin kynän, jossa on kaikki sisällä olevat kalvot, ja siten valita, kumpaa katsotaan ilman, että se vaikuttaa sisäiseen muistiin. USB-tikkujen lisäksi voimme myös liittää peliohjaimet, USB-tulostimet ja ulkoiset kiintolevytilman erityisiä ohjaimia.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka käyttää USB OTG:tä älypuhelimissa ja tableteissavalitse oikea sovitin puhelimen tyypin ja kannettavassa laitteessamme olevaan USB-liitäntään perustuen (klassinen USB, USB Type-C tai Lightning).

Indeksi
  1. Mikä on USB OTG?
  2. Onko puhelimeni tai tablettini yhteensopiva USB OTG:n kanssa?
  3. USB OTG -sovittimet Android-puhelimille ja iPhoneille
  4. USB OTG -sovittimet ulkoisille kiintolevyille

Mikä on USB OTG?

OTG tarkoittaa "On-the-Go"ja se on tekniikka voit liittää perinteisen USB-laitteen matkapuhelimesi latausliitäntään käyttämällä erityistä sovitinta (nimeltään OTG USB). OTG:n avulla Android-älypuhelimesi tai -tablettisi tunnistaa USB-laitteen sisällön, kommunikoi sen kanssa ja lukee sen.

Näin voimme liitä USB-näppäimistö älypuhelimeen tai tablettiintai käytä tallennusta varten ulkoista muistia, kuten USB-tikkua. Voit sitten käyttää USB-tikkua video- tai äänitallenteiden, kuvien ja valokuvien, elokuvien ja monien kappaleiden tallentamiseen.

Aina USB:n kautta voimme liittää ulkoisia USB-levyjä, USB-kortinlukijoita, USB-tulostimia tai USB-polttimia, jotta voimme käytä puhelintasi kuin oikeaa tietokonetta. USB-tikusta tulee myös kätevä tapa siirtää tietoja tietokoneen ja puhelimen tai tabletin välillä ilman ohjelmia tai sovelluksia.

Onko puhelimeni tai tablettini yhteensopiva USB OTG:n kanssa?

Ennen kuin ostat edes USB OTG -sovittimen, kannattaa tarkistaa, onko puhelimesi tai tablettisi yhteensopiva OTG:n kanssa. Tämä testi ei ole tarpeen iPhonessa tai iPadissa, koska kaikki markkinoilla olevat Applen mobiililaitteet ovat yhteensopivia; Androidilla kannattaa kokeilla sovellusta USB OTG-tarkistusjoka voi tarkistaa välittömästi, onko USB OTG saatavilla käyttämässämme Android-puhelimessa tai -tabletissa.

USB OTG -sovittimet Android-puhelimille ja iPhoneille

Jos puhelimesi tai tablettisi on yhteensopiva, voimme hyödyntää tätä tekniikkaa käyttämällä oikeaa USB OTG -kaapelia. Alle olemme koonneet USB OTG -kaapeleita, joita voimme käyttää kaikentyyppisissä markkinoilla olevissa puhelimissa tai tableteissa:

Vaihtoehtoisesti voimme ostaa sellaisen OTG USB-tikku, joka toimii ilman kaapelia, pistorasialla, jolla voit liittää sen suoraan älypuhelimeen. Nämä USB Type-C -tikut ne ovat erittäin mukavia, ja kun ne on yhdistetty, ne melkein katoavat.
Vaihtoehtoisesti voit valita a Mini Micro SD -kortinlukijasovitin OTG-toiminnolla, Android-älypuhelimelle, Samsung Galaxylle, Huaweille.

USB OTG -sovittimet ulkoisille kiintolevyille

Jos haluamme liittää ulkoisen USB-kiintolevyn puhelimeen tai tablettiin, emme voi käyttää yksinkertaista USB OTG:tä, koska tämä portti tuskin tuottaa virtaan tarvittavaa energiaa. Voimme jatkaa yhdistämistä käyttämällä erilaista, Y-muotoista OTG-kaapelia, joka myös syöttää virtaa; esimerkki vastaavasta kaapelista on Virtalähteenä toimiva USB OTG -sovitinkaapeli.
Tällä kaapelilla voimme liittää kiintolevyn tavalliseen USB-päähän, sitten käyttää puhelimen mikro-USB-kaapelia ja naaraspuolista mikro-USB-kaapelia puhelimen laturin liittämiseen.

Nykyaikaisissa puhelimissa, joissa on USB Type-C -portti, voimme käyttää virrallista OTG-kaapelia, kuten MOSWAG USB C - 2USB naarassovitin, Type-C - USB-jakaja.

Johtopäätökset

USB OTG -liitäntä toimii lähes kaikissa nykyaikaisissa Android-älypuhelimissa, koska se on käyttäjien usein pyytämä ominaisuus. Voit tarkastella ja hallita tiedostoja OTG-kaapelilla yhdistetyllä tallennuslaitteella sinun on varmistettava alusta se FAT32- tai ExFAT-muotoon ja käytä atiedostonhallintasovellus Androidille; Kun olet muodostanut yhteyden kaapelilla, Androidin pitäisi näyttää ilmoitus.

Jos et näe ilmoituksia, siirry osoitteeseen Asetukset -> Tallennus nähdäksesi, että USB-tikku on liitetty ja että uutta muistia on vapaana. Tämän tallennustilan pitäisi olla jo asennettu, mutta jos se ei ole, napauta "Liitä" tai "Asenna" -painiketta.

Jos haluamme katsoa kepille tai ulkoiselle kovalevylle tallennettuja elokuvia, voimme käyttää yhtä monista sovellus elokuvien ja videoiden katseluun Androidillakaikki erinomaiset ulkoiseen muistiin tallennettujen tiedostojen avaamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up