Uuden käyttäjätilin lisääminen Macissa

Lähes kaikki voivat käyttää tietokonetta nykyaikana. Sellaisenaan löydät kotitaloudesta pöytätietokoneita, kannettavia tietokoneita, älylaitteita ja puettavia laitteita. Tämän vuoksi Mac-koneesi palvelevat usein useita isäntiä. Voit ratkaista tämän lisäämällä uuden käyttäjän Maciin. Itse asiassa voit lisätä niin monta kuin tarvitset.

Tässä viestissä näytämme sinulle, kuinka voit lisätä uuden käyttäjän Mac-tietokoneellesi, puhua miksi haluat, ja keskustelemme joistakin näkökohdista, jotka sinun on huomioitava prosessia suorittaessasi.

Indeksi
  1. Miksi haluat lisätä uuden käyttäjän Maciisi
  2. Uuden käyttäjän lisääminen Maciin
  3. Yhteenvetona

Miksi haluat lisätä uuden käyttäjän Maciisi

Toisin kuin pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, pienemmät laitteet ja puettavat laitteet, kuten Apple Watch, tuntuvat "henkilökohtaisemmilta". Toisin sanoen puhelimellasi ja kellollasi on vain yksi käyttäjä. Vaikka se saattaa näyttää tältä Mac Minissä, MacBookissa tai iPadissa, niillä on usein useita käyttäjiä. Esimerkiksi:

  • Mac minisi (tai todennäköisemmin MacBookisi) voi osallistua lasten koulutehtäviin.
  • iPad on hyvä tapa tarjota nuorille aktiviteetteja muiden tehtävien parissa.
  • Sinulla voi olla rajallinen budjetti, joten jaat MacBookin kaikkien kanssa, joiden kanssa asut.
  • Työpaikalla etutalon tietokoneella voi olla useita käyttäjiä päivän aikana, riippuen yrityksen luonteesta.

On monia muitakin skenaarioita, mutta ymmärrät pointin tässä. Tietokoneet ovat yhteisöllisiä monella tapaa. Siksi on hyvä idea pitää eri käyttäjät erillään, jotta jokaisella voi olla omat dokumenttinsa, sovelluksensa, asetukset ja paljon muuta. Tämä antaa kaikille koneen käyttäjille tavan mukauttaa kokemusta.

Yksi tavoista, joilla voit toteuttaa tämän, on lisätä Maciin uusi käyttäjä. Tarkastellaan tätä seuraavaksi.

Uuden käyttäjän lisääminen Maciin

Löydät käyttäjätiedot kohdasta "Järjestelmäasetukset -> Käyttäjät ja ryhmät". Jos alat kirjoittaa tätä Spotlightiin tai Alfrediin, siirryt suoraan siihen.

Lisää uusi käyttäjä Mac-tietokoneellesi napsauttamalla Plus-kuvaketta vasemmassa työkalupalkissa.

Tuloksena olevalla näytöllä sinun on täytettävä tyhjät kentät. Ne ovat kaikki yksinkertaisia, ja sen ei pitäisi kestää yli minuutti.

Yksi huolellinen kenttä on kuitenkin avattava Uusi tili -valikko. Tämän avulla voit muuttaa käyttäjän yleisiä käyttöoikeuksia.

Suosittelemme pitämään vaihtoehdon vakiona tai vain jakamisena. Ryhmä-asetuksen avulla voit määrittää nimen ja käyttää joukon oikeuksia, jotka voit määrittää muille, paljolti oletusarvojen tapaan.

Kun olet täyttänyt kentän, napsauta "Luo käyttäjä" -painiketta ja anna Macin tehdä sen. Muutaman sekunnin kuluttua näet uuden käyttäjän Muut käyttäjät -luettelossa. Tässä vaiheessa voit kirjautua ulos käyttäjänä Apple-valikosta ja kirjautua sisään toisena käyttäjänä.

Voit myös määrittää joitain kirjautumisasetuksia napsauttamalla asianmukaista vaihtoehtoa. Avainasetus tässä on kyky asettaa nopea käyttäjän vaihto.

Tämän avulla voit vaihtaa sisäänkirjautuneen käyttäjän valikkopalkista ilman, että kaikkia muita kirjataan ulos. Se sopii hyvin kiireisille kotitalouksille, jotka usein kuljettavat laitteita ympäriinsä säännöllisesti.

Yhteenvetona

Tietokoneet ja laitteet ovat kalliita, ja tämä on kaksinkertainen Applen tuotteille. Sellaisenaan jotkut laitteet liikkuvat kotitalouden tai työpaikan eri jäsenten välillä. Jos kuitenkin lisäät Maciin uuden käyttäjän – tai useamman heistä – jokaisella voi olla oma tila ilman, että se vaikuttaa muihin koneen käyttäjiin.

Jos haluat piilottaa käyttäjätilit Macissasi, olemme käsitelleet myös tämän. Haluatko lisätä uuden käyttäjän Maciisi, ja jos haluat, mitkä ovat syyt? Kerro meille alla olevassa kommenttiosiossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up