Uusi ehdokas parhaasta Markdown-editorista?

Kaikki eivät pidä useiden ohjelmien asentamisesta suorittaakseen näennäisesti samoja tai samankaltaisia ​​tehtäviä. Kirjoitusohjelmisto on kiistanalainen esimerkki tästä toiminnassa: käsittelimme aiemmin Windowsin Markdown-tekstieditorit, mukaan lukien erittäin minimalistinen Smart Down, ja verkossa isännöidyt vaihtoehdot.

Erään lukijan äskettäin jättämä kommentti laittoi meidät "Writagen" jäljille – toisen Markdowniin liittyvän työkalun, mutta ei toimittajan perinteisessä merkityksessä. Pikemminkin Writage on Microsoft Wordin laajennus, joka voi tuottaa asiakirjan Markdownissa.

Miksi?

Markdown-editoreja on monia, mukaan lukien ne, joita olemme käsitelleet, ja joitain emme ehkä ole. Mikään ei kuitenkaan toimi aivan samalla tavalla kuin Writage, koska ne olivat itsenäisiä ohjelmia. Writage toimii Microsoft Wordin toimintojen laajennuksena.

Lyhyesti sanottuna tämä tekee Wordista Markdown-editorin, toisin kuin mikään muu. Ei ole olemassa koodia tai syntaksia, joka täytyy muistaa toimiakseen; lihavoitu teksti suoritetaan painamalla "Ctrl + B" tai vastaavaa painiketta, ja se näkyy lihavoituna kirjoitusprosessin aikana.

Kun asiakirja tallennetaan Markdown-tiedostona, se korvataan oikein sopivalla syntaksilla, mikä poistaa vaikeuskäyrän, joka muuten liittyisi Markdowniin. Wordista on tullut alan standardi suurimmalle osalle kirjoittamista, ja Writage laajentaa sen vähemmän perinteisiin muotoilumenetelmiin.

Asennus

1. Lataa Writage kehittäjän verkkosivustolta ja tallenna se tietokoneellesi.

2. Suorita Writageen liittyvä asennusohjelma.

3. Hyväksy kaikki kehotteet, joita saatat saada Windows-versiosi mukaan, ja odota asennuksen valmistumista.

4. Avaa Word uudelleen ja yritä tallentaa asiakirja uudessa muodossa. Jos käytät Wordin vanhempaa versiota, tämä tapahtuu "Tiedosto"-valikon ja "Tallenna nimellä" -valikon kautta. Versioissa, mukaan lukien 2007 ja uudemmat, napsauta Office-logoa tai "Tiedosto"-painiketta ja sitten "Tallenna nimellä".

5. Napsauta Tallenna-kehotteen alareunassa tiedostotyyppiä ja selaa käytettävissä olevia tiedostotyyppejä. Markdownin pitäisi olla yksi niistä; meidän tapauksessamme se ilmestyi aivan alareunaan.

6. Vahvista, että haluat tallentaa asiakirjan, niin saat virheilmoituksen. tämä vaatii toisen ohjelman nimeltä Pandoc. Hyväksy tämä kehote avataksesi oletusselaimen.

7. Lataa Pandoc sivustolta, joka avautuu selaimeesi.

8. Suorita Pandoc ja suorita asennusohjelma: monimutkaisia ​​vaiheita tai ilmaisia ​​tarjouksia ei ole, mikä tekee asennuksesta erittäin yksinkertaista.

9. Tallenna toinen Wordissa luotu asiakirja Markdown-nimellä varmistaaksesi, että kaikki toimii oikein.

10. Jos haluat varmistaa, että asiakirja näkyy oikein, voit avata sen Muistiolla nähdäksesi, että asiakirjan syntaksia käytetään oikein.

Johtopäätös

Ellei muuta, Writage voi olla yksi jännittävimmistä Markdown-editointikohteista yksinkertaisen konseptinsa ansiosta. Sen sijaan, että pakottaisit käyttäjät tutustumaan toiseen kirjoitusympäristöön, se yksinkertaisesti laajentaa maailman suosituimman sovelluksen toimivuutta. Word on tuttu suurimmalle osalle tietokoneen käyttäjistä, joten se on loistava tukikohta uusien toimintojen lisäämiselle.

Kokemuksemme mukaan kirjoitus ei ole täydellinen. Jotkut tekstit hahmonnetaan hieman eri tavalla, ja epätavalliset aksenttimerkit ovat yksi yleisimmistä ongelmista. Tämä saattaa liittyä merkkikoodaukseen tai useisiin muihin vähäisiin asioihin – kaikki eivät voi hyväksyä näitä tapahtumia, mutta niille, jotka ovat valmiita tarkistamaan Markdown-asiakirjansa, ei ole olemassa helpompaa editoria kuin jo tuntemasi. .

Indeksi
  1. Miksi?
  2. Asennus
  3. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up