Vaihda omistajaa Windows-kansioissa, mukaan lukien TrustedInstaller

Kuinka tulla omistajaksi, jolla on täysi pääsy tiedostoihin ja kansioihin (jopa TrustedInstallaerin tiedostoihin) Windows 10:ssä ja 11:ssä

Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä saatat avata kansion tietokoneellasi etkä voi siirtää, poistaa tai nimetä uudelleen tiedostoa. Tämä johtuu siitä, että käyttäjällä, vaikka hän olisi tietokoneen järjestelmänvalvoja, ei ole täydellisiä oikeuksia "koskea" joitakin järjestelmäkansioita, jotka turvallisuussyistä on suojattu tahattomilta muutoksilta tai virushyökkäyksiltä.

TrustedInstaller on Windowsin virtuaalinen käyttäjätili, joka "omistaa" useita järjestelmätiedostoja, mukaan lukien jotkin Ohjelmatiedostot-kansiosta, Windows-kansiosta ja Windows.old-kansiosta. Jos haluat nimetä uudelleen tai poistaa nämä tiedostot, sinun on tultava tilillesi määritettyjen kansioiden omistajaksi Luotettu asennusohjelmajotta voimme suorittaa kaikki haluamamme toiminnot ilman virheilmoituksia.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka tulla lukittujen tai saavuttamattomien kansioiden omistajaksi Windowsissa, lisäämällä tilimme niihin, joilla on oikeus hallita kansioiden ja tiedostojen kaikkia osa-alueita. Suosittelemme ottamaan nämä muutokset käyttöön vain, jos tiedämme riskin: liian monilla oikeuksilla varustettu kansio tulee helposti viruksille ja haittaohjelmille saaliiksi, joten omistajanvaihtoa kannattaa käyttää maltillisesti.

Muuta lukitun kansion omistajuutta

Voit vaihtaa järjestelmäkansion omistajaa nopeasti napsauttamalla kansiota hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla kohteen Omaisuussiirrytään välilehteen Turvallisuus ja paina lopuksi valikkoa Advance.
Avautuvassa ikkunassa voimme varmistaa sen merkinnän vieressä Omistajalöydämme tilin Luotettu asennusohjelma ja kansioissa, jotka on kokonaan estetty käyttäjien muokkauksilta, voimme nähdä, että ryhmät Järjestelmänvalvoja Ja Käyttäjät heillä ei ole kirjoitus- ja muokkausoikeuksia, joten virhe käytettäessä tai muokattaessa.

Jos haluat muuttaa käyttöoikeuksia Windowsissa, paina alareunassa Muuta käyttöoikeuksiapaina yläreunassa olevaa painiketta Muuttaa vieressä Luotettu asennusohjelma ja kirjoita avautuvaan ikkunaan sen käyttäjän nimi, jolle haluamme antaa käyttöoikeudet (jos haluat määrittää ne kaikille PC:n käyttäjille, meidän on lisättävä ryhmä Käyttäjät).

Kun olet ottanut tämän muutoksen käyttöön, paina OK ja tarkista kohde Korvaa omistaja alikansioissa ja objekteissa ottaaksesi muutokset käyttöön kaikkiin tiedostoihin ja kansioihin yläkansion sisällä ja paina OK alareunassa.

Jos emme vieläkään voi tehdä muutoksia tai poistaa kansion sisällä olevia tiedostoja omistajan vaihdon jälkeen, palataan polkuun Ominaisuudet -> Suojaus -> Lisäasetuksetkorostamme ryhmän luettelosta Käyttäjät tai Järjestelmänvalvojanapsauta alareunassa Näytä ja varmista, että kohde on valittu Täydellinen hallinta.

Eikö käyttöoikeuksia voi muokata? Vaihdetaan käyttäjä Luotettu asennusohjelma to Järjestelmänvalvoja tai Käyttäjät Kuten oppaan alussa näkyy, vahvistamme OK alareunassa ja painamme uudelleen AdvanceKlikkaa Muuta käyttöoikeuksiapainamme kohdetta lisätäilmoita käyttäjä tai käyttäjäryhmä, jonka haluamme lisätä kansioon ja varmista, että olet valinnut käyttöoikeusikkunassa valintaruudun Täysi hallinta (nyt klikattavissa). Paina lopuksi OK kaikissa ikkunoissa, jotta muutokset tulevat voimaan.

Muuta kansion omistajuutta kehotteessa

Kokeneet käyttäjät voivat myös vaihtaa kansion omistajan komentokehotteessa. Jatkamiseksi avaamme Käynnistä-valikon, etsi CMDnapsautamme sovellusta hiiren kakkospainikkeella Komentokehote ja valitse kohde Suorita järjestelmänvalvojana.

Kirjoita näytön keskelle avautuvaan ikkunaan seuraava komento:

takeown /f "percorso-cartella"

Ilmeisesti kansiopolun sijaan meidän on syötettävä sen kansion polku, joka on estetty tai johon nykyinen käyttäjä ei pääse. Kun komento on täytetty tarkasti, painamme näppäimistön Return- tai Enter-näppäintä ja tarkistamme, onko omistajan vaihto onnistunut.

Kuinka voimme nähdä tämä menettely on selvästi nopeampi verrattuna menettelyyn graafisten ikkunoiden kautta, mutta teknikot hylkäävät sen usein, koska se vaatii silti kansion koko polun tuntemista. Muistutamme kuitenkin siitä palauttaa minkä tahansa kansion polunvie meidät sen sisään File Explorerilla ja paina yläreunassa olevaa polkupalkkia.

Nopea ohjelma lupien vaihtoon

Edellisissä luvuissa kuvattujen toimenpiteiden sijaan voimme käyttää myös pientä ohjelmaa minkä tahansa Trusted Installerille varatun tiedoston suorittamiseen ja avaamiseen ilman, että sinun tarvitsee muuttaa käyttöoikeuksia.

Ohjelma on ns PowerRun ja sen voi ladata osoitteesta virallinen sivusto.
Käynnistämällä tämän sovelluksen voit valita, suoritetaanko suoritettava tiedosto vai mikä tahansa ohjelma, jolla on oikeudet Järjestelmä vai niin Luotettu asennusohjelmaeli "tehokkaimmat" tilit, joita voimme käyttää Windowsissa.

Jotta voimme käyttää kaikkia kansioita, meidän on lisättävä explorer.exe tai Tiedostonhallinta kyseiselle ohjelmalle ja varmista, että määrität korkeammat käyttöoikeudet. Kun tiedostonhallinta on käynnistynyt, siirrytään lukittuun järjestelmäkansioon tehdäksesi tarvittavat muutokset.

Johtopäätökset

Nämä Windows-kansioiden omistajuuden vaihtamiseen tarkoitetut temput ovat todella tehokkaita ja voivat vaarantaa Microsoftin käyttöjärjestelmän turvallisuuden ja toiminnan. Tästä syystä suosittelemme, että vaihdat omistajaa vain, jos se on ehdottoman välttämätöntä ja käyttää PowerRun-ohjelmaa vain, jos kaikista muista annetuista neuvoista ei ole ollut hyötyä havaittujen pääsyongelmien ratkaisemisessa.

Edelleen luvista ja tiedostoihin pääsystä liittyen suosittelemme, että luet myös oppaammetiedostojen ja kansioiden täysi käyttöoikeus ja omistajuus Windowsissa ja miten Muuta tiedostojen ja kansioiden käyttöoikeuksia.

Jos halusimme sitten aktivoida erittäin tehokkaan käyttäjän, joka pystyy tekemään mitä tahansa tietokoneella, suosittelemme, että luet oppaamme kuinka aktivoi järjestelmänvalvojan tili Windows 10:ssä ja 11:ssä.

Indeksi
  1. Muuta lukitun kansion omistajuutta
  2. Muuta kansion omistajuutta kehotteessa
  3. Nopea ohjelma lupien vaihtoon
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up