Vaihtaminen Chromesta Safariin Macissa kuudessa helpossa vaiheessa

Chromen ja Safarin valitseminen oletusselaimeksi on yhtä kiistanalaista kuin iPhonen ja Androidin tai Coca-Colan ja Pepsin välillä. Todellisuudessa molemmat selaimet ovat uskomattoman käyttäjäystävällisiä ja helppokäyttöisiä web-selailuun. Jos haluat vaihtaa Google Chromesta Applen Safariin oletusselaimeksi, tämä opetusohjelma opastaa sinua siirtymään Safariin, tuomaan sisältösi ja asentamaan laajennuksia.

1. Aseta Safari oletusselaimeksesi

Safari on Macin oletusselain. Jos se ei ole enää oletusselain, Safarin asettaminen oletusselaimeksi on erittäin helppoa.

Siirry kohtaan "Järjestelmäasetukset -> Työpöytä ja telakka". Valitse "Safari" avattavasta valikosta "Oletusselain".

Kärki: käytätkö edelleen Chromea toissijaisena selaimena? Tutustu Chrome Task Managerin käyttöön Windowsissa ja macOS:ssä.

2. Tuo kirjanmerkit, salasanat ja muut asetukset

Kirjanmerkkien, salasanojen ja asetusten siirtäminen Google Chromesta on suhteellisen yksinkertaista, eikä sen pitäisi kestää kauan.

Kun olet käynnistänyt Safarin onnistuneesti, siirry kohtaan "Tiedosto -> Tuo kohteesta -> Chrome (ponnahdusvalikossa)." Tämä kehottaa sinua valitsemaan tiedostot, jotka haluat tuoda. Valitse "Kirjanmerkit, salasanat ja historia" ja napsauta sitten "Tuo".

3. Etsi ja asenna laajennus

Varmista, että käytät uusinta macOS-versiota ja lisäksi Safaria. Laajennusten lataaminen edellyttää, että käytössä on Safari 12 tai uudempi.

Asenna laajennus avaamalla välilehti Safarissa. Siirry kohtaan Safari -> Safari Extensions (avattava valikko). Lataa laajennukset klikkaamalla hintoja. Sinua pyydetään todennäköisesti kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi ennen kuin voit asentaa laajennuksia. Napsauta "Asenna" ja avaa sitten laajennus, kun se on ladattu.

4. Ota laajennus käyttöön

Kun olet ladannut laajennuksen, sinun kannattaa varmistaa, että se on käytössä.

Siirry kohtaan Safari -> Asetukset (tai asetukset) -> Laajennukset -> Valitse laajennuksen nimen vieressä oleva ruutu. Laajennusten pitäisi olla käytettävissä, kun seuraavan kerran avaat Safarin.

Hyvä tietää: Onko sinulla ongelmia Chrome-laajennusten siirtämisessä? Lataa ja tallenna ne CRX-tiedostoina, jotta voit hallita paremmin Chrome-laajennuksiasi.

5. Poista laajennus tai poista se käytöstä

Jos haluat poistaa laajennuksen, toista edelliset vaiheet ja poista valinta laajennuksen nimen vierestä. Jos haluat poistaa laajennuksen, valitse poistettava laajennus ja napsauta Poista asennus. On parempi poistaa laajennus, jos et käytä sitä tai et ole varma, mitä se tekee.

6. Jaa laajennuksia muille laitteille

MacOS Venturan, iOS 16:n ja iPadOS 16:n käyttöönoton jälkeen voit jakaa laajennuksia eri Apple-ekosysteemisi laitteille, kuten iPhonelle, Macille ja iPadille. Voit tehdä tämän Macissa avaamalla Safarin ja valitsemalla ikkunan vasemmasta alakulmasta "Safari -> Safari Extensions (pudotusvalikko) -> Jaa laitteiden välillä".

Voit tehdä tämän iPhonella tai iPadilla valitsemalla Safari -> Asetukset -> Laajennukset -> Jaa laitteiden välillä. Yksittäinen laajennus toimii muilla laitteillasi, jos se on yhteensopiva, ja se näkyy automaattisesti laajennusasetuksissasi.

Voit aloittaa latauksen kyseisellä laitteella napsauttamalla "Hae" -painiketta tai iCloud-kuvaketta. Kuten aiemmin esitettiin, kaikki muut laitteesi näyttävät tarkan muutoksen, kun kytket laajennuksen päälle tai pois päältä. Kuitenkin, jotta voit poistaa laajennuksia kaikista laitteistasi, sinun on poistettava ne erikseen jokaisesta laitteesta, mikä on pieni haitta.

Kärki: kyky jakaa laajennuksia Apple-laitteidesi välillä on ratkaiseva etu, kun käytät Safaria Chromen sijaan. Haluatko saada vielä enemmän irti Macistasi? Tutustu yli 10 tapaan parantaa Mac-kokemustasi macOS Venturan avulla.

Kumpi selain on tehokkaampi?

Sinulle paras selain on henkilökohtaisten mieltymysten asia. Sekä Chrome että Safari ovat nopeita ja kekseliäitä, mutta niillä on erilaisia ​​vahvuuksia ja heikkouksia. Jos olet tehokäyttäjä ja haluat erittäin muokattavan selaimen, jossa on laaja valikoima laajennuksia, Chrome on parempi valinta. Jos etsit kevyttä ja käyttäjäystävällistä selainta, jossa on hyvä akunkesto, Safari on parempi vaihtoehto. Loppujen lopuksi paras tapa päättää on kokeilla molempia selaimia ja katsoa, ​​kumpaa niistä pidät.

Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä vaihtoehtoisia selaimia on olemassa?

Miten Safari- ja Chrome-laajennukset vertautuvat keskenään?

Safari tarjoaa 66 laajennusta (kirjoitushetkellä) selaimelleen, mikä on huomattavasti vähemmän kuin Chrome. Applen tiedetään kuitenkin asettavan laadun etusijalle määrän. Useimmille Chrome-laajennuksille Safarissa on laajennus, joka palvelee samaa tarkoitusta.

Indeksi
 1. 1. Aseta Safari oletusselaimeksesi
 2. 2. Tuo kirjanmerkit, salasanat ja muut asetukset
 3. 3. Etsi ja asenna laajennus
 4. 4. Ota laajennus käyttöön
 5. 5. Poista laajennus tai poista se käytöstä
 6. 6. Jaa laajennuksia muille laitteille
 7. Kumpi selain on tehokkaampi?
 8. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Mitä vaihtoehtoisia selaimia on olemassa?
  2. Miten Safari- ja Chrome-laajennukset vertautuvat keskenään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up