Vaihtoehdot iOS-käyttöjärjestelmässä (iPhone ja iPad)

10 vaihtoehtoa poistaa käytöstä tai muuttaa iPhonen tai iPadin asetuksia kussakin iOS-versiossa

Vaikka Apple huolehtii jokaisesta pienestä yksityiskohdasta iPhone iOS-käyttöjärjestelmä, kuten kaikki järjestelmät, aiheuttaa ongelmia tai häiriöitä, jotka johtuvat uusista ominaisuuksista, muutosvaihtoehdoista ja oudoista korjauksista järjestelmäpäivityksen jälkeen.

Jos olemme äskettäin päivittäneet iPhonemme tai iPadimme, suosittelemme, että noudatat tämän oppaan ehdotuksia, jotta voit poistaa käytöstä ja muuttaa kunkin iOS-version asetuksia ja mukauttaa uusia toimintoja.
Näin pystymme ylläpitämään terveellisiä tapojamme vääristämättä Apple-laitteen käyttöä ja poistamalla tehokkaasti käytöstä vain ne toiminnot, jotka eivät ole kovin hyödyllisiä tai jopa hankalia, joita saatamme kohdata iOS-päivityksen jälkeen.

Poista Siri käytöstä

Siri on iPhoneen integroitu puheavustaja, joka pystyy suorittamaan lukuisia komentoja ja hakemaan suoraan äänelläsi. Kaikki käyttäjät eivät arvosta äänikomentoja eivätkä siedä Sirin ulkonäköä, kun he painavat pitkään Koti-painiketta: nämä käyttäjät arvostavat varmasti, että he tietävät, miten Siri poistetaan käytöstä lopullisesti.

Poistaaksesi Sirin käytöstä, avaamme sovelluksen asetuksetmennään valikkoon Siri ja etsi ja sammutamme merkintöjen vieressä olevat kytkimet Ota "Hei Siri" käyttöön, Paina Sirin kotipainiketta Ja Käytä Siriä lukittunajotta lopetamme kokonaan Siri-palvelun käytön puhelimessamme.

IPhonessa voimme käyttää myös ääniassistentteja Google Assistant ja Amazon Alexa, kuten oppaassamme näkyy kuinka korvata Siri iPhonessa Alexalla tai Googlella.

Poista käytöstä mainosten seuranta ja Applen analytiikka

Kaikki iPhonet ja iPadit keräävät mainos- ja analytiikkatietoja iPhonen käyttäytymisestä; yksityisyydestä välittäjät haluavat varmasti poistaa tämän tyyppisen seurannan käytöstä, josta tulee yleistä (tietoja kerätään edelleen, mutta niitä ei yhdistetä Apple ID:hen tai laitteeseen).

Voit poistaa mainonnan seurannan käytöstä valitsemalla polun Asetukset -> Tietosuoja -> Apple Advertising ja deaktivoimme kohteen vieressä olevan kytkimen Henkilökohtaiset mainokset; Ota iPhone-analyysitietojen kerääminen pois käytöstä Asetukset -> Tietosuoja -> Analyysi ja parannukset ja deaktivoimme kohteen vieressä olevan kytkimen Jaa iPhone-analytiikka.

Poista App Store -videoiden automaattinen toisto käytöstä

Kun avaamme App Storen ladataksemme uusia sovelluksia, saatamme löytää itsemme ärsyttävistä videoista, jotka käynnistyvät automaattisesti, etenkin sponsoroiduille sovelluksille tai tunnetuimille sovelluksille.

Avaamme sovelluksen, jotta videot eivät käynnisty automaattisesti, kun lataamme uusia sovelluksia App Storesta asetuksetpainamme valikkoa Sovelluskauppaavaamme valikon Automaattinen videon toisto ja painamme kohdetta Ei poistaaksesi tämän toiminnon kokonaan käytöstä.

Ota kaksivaiheinen todennus käyttöön

Apple-tilisi turvallisuuden parantamiseksi suosittelemme, että aktivoit sen välittömästi kaksivaiheinen todennus (2FA)joten sinun on aina annettava toinen koodi tai visuaalinen vahvistus kirjautuessasi sisään Apple-tilille, jota käytetään iPhonessa, iPadissa tai muissa Apple-laitteissa.

Aktivoidaksesi tämän toiminnon, siirrymme valikkoon asetuksetpaina yläreunassa tilin nimeä (Apple ID), napauta Salasana ja suojaus ja paina lopuksi Kaksivaiheinen todennus aktivoidaksesi kahden koodin toiminnon.

Tästä aiheesta voimme myös lukea oppaamme Sivustot/sovellukset, joissa voit ottaa kaksivaiheisen salasanan vahvistuksen käyttöön.

Avaa iPhonesi lukitus käyttämällä vain sormenjälkeäsi

iPhonen lukitus avataan normaalisti painamalla Koti-painiketta tai tuomalla kasvosi lähemmäs etukameraa (Face ID iPhonessa

Malleissa, joissa on sormenjälkilukitus (Touch ID) voimme välttää kotipainikkeen painamisen joka kerta, käyttämällä sormenjälkeäsi lukituksen avaamiseen painamatta painiketta. Voit muuttaa tätä toimintoa siirtymällä valikkoon Asetukset -> Esteettömyys -> Kotipainike ja aktivoi vaihtoehto Avaa lukitus lepäämällä sormeasi.

Tällä tavalla sinun tarvitsee vain asettaa sormesi Koti-painikkeen päälle muutaman sekunnin ajaksi ilman painamista laitteen lukituksen avaamiseksi.

Aktivoi nostamalla -toiminto pois päältä

Aktivoi nostamalla Se on iPhonen ominaisuus, joka varmistaa sen Kytke näyttö päälle automaattisesti, kun nostat puhelimen.

Jos et halua tätä toimintoa ja huomaat, että näyttö pysyy päällä liian kauan tai väärään aikaan, voit poistaa tämän vaihtoehdon käytöstä siirtymällä Asetukset -> Näyttö ja kirkkaus ja sammuttamalla kohteen vieressä oleva kytkin Aktivoi nostamalla. Voit sitten palata vanhaan tapaan aktivoida näyttö napauttamalla painiketta.

Poista viestit lukitusnäytöstä

Yksityisyyssyistä se on kätevää poistaa käytöstä viestit, jotka näkyvät suoraan lukitusnäytössävastaanottaa sen sijaan nimettömän viestin (luettava vasta puhelimen lukituksen avaamisen jälkeen).

Tämä ominaisuus voidaan kytkeä kokonaan pois päältä valikosta Asetukset > Kosketustunnus ja pääsykoodisyöttämällä pääsykoodin, siirtymällä osioon Salli pääsy, jos se on estetty ja vaihtoehdon poistaminen käytöstä Vastaa viestillä Ja Ilmoituskeskus.

Poista automaattinen täyttö käytöstä Safarissa

Safari sisältää nyt erityisen näppäimistön, joka tarjoaa ehdotuksia täytä henkilötiedot verkkosivuston lomakkeisiin, jotta ne kirjoitetaan automaattisesti asioita, kuten etunimi, sukunimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja luottokortin numero.

Tämä on yksi hyödyllinen toiminto, mutta joka voi vahingoittaa yksityisyyttämmevarsinkin jos joku muu käyttää puhelintamme: jos haluat poistaa sen käytöstä, siirry kohtaan Asetukset > Safari > Automaattinen lisäys ja sammutamme äänet Käytä yhteystietoja Ja Luottokortit.

Lähetä viimeinen sijainti akun ollessa vähissä

Löydä iPhoneni se on toiminto, joka löytää matkapuhelimen, jos se katoaa tai se katoaa. Kun akkumme on täysin tyhjä ja puhelin on sammumassa, voimme saada iPhonen tallentamaan viimeisen sijainnin, jotta voimme palauttaa nämä arvokkaat tiedot.

Aktivoi tämä toiminto avaamalla sovelluksen asetuksetnapautamme yläreunassa olevaa käyttäjätunnusta ja avaamme valikon Missäavaamme valikon Löydä iPhoneni ja aktivoi vaihtoehto Lähetä viimeinen sijainti.

Tämän ominaisuuden aktivoinnin jälkeen iPhone käyttää viimeistä energiaa laitteen nykyisen sijainnin lähettämiseen iCloudiin aina, kun laitteen akku on vähissä.

Sammuta käyttämättömät järjestelmäsovellukset

iOS:ssä voimme poistaa esiasennetut sovelluksetjotta ne eivät kuluta akkua ja eivät ole aktiivisia muistissa, mikä hidastaa älypuhelinta.

Näitä ei varsinaisesti poisteta tai poisteta, vaan ne poistetaan käytöstä, ja ne voidaan aktivoida uudelleen lataamalla ne sovelluskaupasta.

Jos haluat poistaa järjestelmäsovellukset käytöstä, paina ja pidä sormeasi missä tahansa sovelluksessa ja poista ne X-painikkeella, joka tulee näkyviin järjestelmäsovelluksiin. Tällä hetkellä voimme poistaa laskimen, iCloud Driven, muistutukset, kalenterin, iTunesin, osakkeet, kompassin, sähköpostin, vinkit, kartat, videot, FaceTimen, musiikin, äänimuistiot, löytää ystäviä, yhteystiedot, uutiset, katsella, koti, muistiinpanot, sää, iBooks, Podcastit.

Emme kuitenkaan voi poistaa Kello-, Kamera-, Asetukset-, App Store-, Lompakko-, Terveys-, Kuvat-, Safari-, Puhelin-, Viesti- ja Etsi iPhone -järjestelmäsovelluksia. Jos haluamme aktivoida uudelleen joitain järjestelmäsovelluksia, avaa vain App Store ja etsi sopiva sovelluksen nimi.

Etsi sovellukset, jotka kuluttavat eniten akkua

Jos huomaamme akun tyhjenevän liian nopeasti, ehkä ongelman aiheuttaa jokin sovellus, joka jää muistiin ja kuluttaa liikaa energiaa.

iPhonella tai iPadilla voimme tarkistaa sovellusten energiankulutuksen viemällä meidät osoitteeseen Asetukset -> Akku ja vieritä, kunnes löydät osion Akun käyttö sovelluksessajossa voit myös painaa painiketta Näytä toimintaa Lisätietoja.

Näin ollen meillä on luettelo sovelluksista, jotka käyttävät eniten energiaa; voimme tarkastella eniten energiaa kuluttavia sovelluksia, jotta voimme poistaa ne käytöstä tai poistaa ne.

Muuta tekstin kokoa

Ne, joilla on vaikeuksia nähdä läheltä voi lisää tekstin kokoa; Jos näemme liian läheltä, voimme pienentää tekstiä.

Siirrytään tekstin koon säätämiseen Asetukset > Näyttö ja kirkkaus -> Tekstin koko ja valitse fontin koko.

Paremman näkyvyyden vuoksi voimme ottaa itsemme mukaan Asetukset -> Esteettömyys -> Näyttö ja tekstin koko ja aktivoi äänesi Isompi teksti ja ääni Lihavoitu teksti.

Ota sovellusten rajoitukset käyttöön

iPhonen yksityisyyden parantamiseksi on mahdollista estää pääsy tiettyihin sovelluksiin tai rajoittaa niiden ajallista käyttöä iPhoneen ja iPadiin integroidun rajoitusjärjestelmän avulla.

Ota iPhonen tai iPadin rajoitukset käyttöön valitsemalla polku Asetukset-> Näyttöaikajatkamme Ota ruutuaika käyttöön ja käytämme valikoita Sovellusrajoitukset, sisältö ja tietosuoja Ja Käyttötauko asettaa rajoituksia.

Tehdäksesi rajoituksista tehokkaita ja estääksesi ketään poistamasta niitä, muista syöttää avauskoodi napauttamalla kohdetta Käytä koodia "ruutuaika" ja valitse 4-numeroinen PIN-koodi. Tällä tavalla olemme estäneet lapsiamme tai jopa tuntemattomia käyttämästä sovelluksia, joihin heidän ei pitäisi koskea, käyttämästä tilejämme asioiden jakamiseen ja tekemästä ostoksia kaupassa.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka piilottaa valokuvat iPhonessa, jopa salasanalla suojatut.

Lataa työpöytäversion verkkosivu Safariin

Safari, iPhonen ja iPadin sisäänrakennettu selain, tarjoaa mahdollisuuden avaa verkkosivustoja työpöytäversiossatodella hyödyllinen sivustoilla, joissa mobiiliversio on huonosti alustettu.

Hyödynnä tätä ominaisuutta avaamalla Safari, siirtymällä verkkosivustolle, jota haluat tarkastella työpöytäversiossa, odottamalla latauksen päättymistä, painamalla Aa avain vasemmassa alakulmassa ja paina lopuksi kohdetta Pyydä työpöytäsivustoa ladataksesi minkä tahansa sivuston työpöytäversion.

Johtopäätökset

Yllä ehdotettujen ehdotusten avulla pystymme siihen ota kaikki irti iPhonesta ja iPadistammemukauttamalla sitä tarpeisiimme ja päivittäisiin tapoihimme. Koska kukaan käyttäjä ei ole sama kuin toinen, joku voi muuttaa tai poistaa käytöstä vain yhden tai kaksi kohdetta, kun taas joku muu voi hyvin jättää huomiotta kaikki ehdotukset ja käyttää Apple-laitetta "sellaisenaan".

Jos haluamme edelleen optimoida kokemustamme iPhonella ja iPadilla, suosittelemme, että luet ai-oppaan Parhaat temput ja ominaisuudet Safarille iPhonessa ja iPadissa.

Jos olemme äskettäin ostaneet iPhonen tai iPadin, voimme lukea myös perusteellisen artikkelimme Uudet iPhone-kokoonpanot ja iOS-asetukset saadaksesi kaiken irti.

Jos Apple-laitteellamme on kuitenkin muutama vuosi takana, suosittelemme lukemaan artikkelin kuinka Nopeuta iPhonea ja optimoi iOS.

Indeksi
 1. Poista Siri käytöstä
 2. Poista käytöstä mainosten seuranta ja Applen analytiikka
 3. Poista App Store -videoiden automaattinen toisto käytöstä
 4. Ota kaksivaiheinen todennus käyttöön
 5. Avaa iPhonesi lukitus käyttämällä vain sormenjälkeäsi
 6. Aktivoi nostamalla -toiminto pois päältä
 7. Poista viestit lukitusnäytöstä
 8. Poista automaattinen täyttö käytöstä Safarissa
 9. Lähetä viimeinen sijainti akun ollessa vähissä
 10. Sammuta käyttämättömät järjestelmäsovellukset
 11. Etsi sovellukset, jotka kuluttavat eniten akkua
 12. Muuta tekstin kokoa
 13. Ota sovellusten rajoitukset käyttöön
 14. Lataa työpöytäversion verkkosivu Safariin
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up