Välimuistin puhdistaminen Macin Safarissa

Macin uusimman Safarin version avulla voit puhdistaa välimuistitiedostot yksitellen sen sijaan, että poistaisit kaikki selaustiedot, kuten selaushistorian, evästeet ja muut tiedot. Vaikka Safarissa on valmiiksi ladattu mahdollisuus puhdistaa välimuisti, se ei anna sinun käyttää sitä helposti. Vaikka kuinka yrität löytää sen selaimesi valikoista, et löydä sitä, koska se on piilotettu valikon sisään. Seuraava opas opettaa, kuinka voit ottaa piilotetun valikon käyttöön, jotta voit käyttää Safarin välimuistin puhdistusominaisuutta.

Välimuistin puhdistaminen Macin Safarissa

1. Käynnistä Safari Macissasi napsauttamalla Safari-kuvaketta Launchpadissa.

2. Kun Safari käynnistyy, napsauta "Safari"-valikkoa vasemmassa yläkulmassa ja valitse "Preferences..." päästäksesi selaimen Asetukset-paneeliin.

3. Kun Asetukset-paneeli käynnistyy, napsauta "Lisäasetukset"-välilehteä.

4. Kun olet "Lisäasetukset"-välilehdellä, sinun pitäisi nähdä "Näytä kehitysvalikko valikkorivillä" -vaihtoehto. Valitse se, kun haluat näyttää kehittäjävalikon Safarissa. Tässä valikossa on välimuistin puhdistusvaihtoehto.

5. Avaa nyt äskettäin avattu valikko napsauttamalla "Kehitä" yläreunassa ja valitse vaihtoehto "Tyhjennä välimuistit" tyhjentääksesi selaimesi välimuistit.

6. Heti kun napsautat vaihtoehtoa, Safarin pitäisi alkaa puhdistaa välimuistia. Saatat odottaa vahvistusviestin ilmestyvän välimuistin tyhjentämisen jälkeen, mutta et saa sitä, koska kaikki toimii vain taustalla.

7. Jos käytät ominaisuutta useammin, voit käyttää pikanäppäintä "Komento + Optio + E" puhdistaaksesi selaimesi välimuistin nopeasti.

Jos et halua enää käyttää ominaisuutta, voit piilottaa Kehitä-valikon siirtymällä Asetukset-paneeliin ja napsauttamalla Lisäasetukset-välilehteä ja poistamalla valinnan yllä valitsemastasi vaihtoehdosta. Tämän pitäisi poistaa Kehitä-valikon näkyminen selaimesi valikkopalkissa.

Johtopäätös

Jos sinulla on ongelmia Macin Safarissa ja uskot sen johtuvan selaimeesi tallennetuista vanhoista välimuistitiedostoista, voit tyhjentää ne kaikki yllä olevalla menetelmällä.

Kerro meille, auttoiko se sinua!

Indeksi
  1. Välimuistin puhdistaminen Macin Safarissa
  2. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up