Vanhojen DOS-pelien pelaaminen macOS:llä DOSBoxilla

Muinaisten Windows-versioiden, joiden nimessä oli 9s, aikoina, DOS oli hallitseva alusta varhaiselle PC-pelaamiselle. Doom, Quake, Zork ja sadat muut pelit ottivat käyttöön käyttöjärjestelmän primitiiviset ominaisuudet ja loivat pelejä, jotka ovat hauskoja ja pelattavia jopa nykystandardien mukaan. Vaikka macOS ei ole hyvin tunnettu pelaamisesta, voit silti pelata DOS-pelejä Macillasi. Opi pelaamaan DOS-pelejä macOS:ssä DOSBoxilla, joka on johtava DOS-emulaattori kaikilla alustoilla.

Huomautus: Windows- ja Linux-käyttäjille nämä ohjeet ovat vanhojen DOS-pelien pelaamista Windowsissa ja Linuxissa.

Miksi DOSBox?

Saatat ihmetellä, miksi valitsimme DOSBoxin, kun saatavilla on muita DOS-emulaattoreita pelien pelaamiseen macOS:ssä. Esimerkiksi siellä on myös DOSBox-X, joka on DOSBox-projektin haarukka. Vaikka sinulla on muitakin vaihtoehtoja, DOSBox erottuu muista useista syistä:

 • Se on uskomattoman helppo asentaa. Toisin kuin jotkut emulaattorit, sinun ei tarvitse huolehtia virtuaalisen kiintolevyn luomisesta, laitteistoasetusten määrittämisestä jne.
 • Se toimii helposti useilla alustoilla. Oletko juuri muuttanut Windowsista Maciin? Se ei ole ongelma. Voit silti käyttää DOSBoxia ja suosikki DOS-pohjaisia ​​pelejäsi.
 • Se on ilmainen, ja se on aina plussaa.
 • Se ajaa vanhoja pelejä juuri niin kuin pitääkin. Sen sijaan, että emuloisi peliä uudemmissa järjestelmissä, DOSBox emuloi alkuperäistä ympäristöä, joten peli toimii yhtä sujuvasti kuin alun perin. Jopa vanhemmat laitteistot emuloidaan ongelmien estämiseksi. Jos etsit autenttisinta mahdollista kokemusta kaivaamatta esiin vanhaa IBM-yhteensopivaa tietokonetta, tämä on se.

Kaikki tämä mielessä on järkevää, että haluat aloittaa DOSBoxilla pelataksesi suosikki DOS-pelejäsi macOS:ssä.

Lataa ja asenna DOSBox

1. Lataa DOSBox osoitteesta kehittäjän verkkosivusto. Varmista, että valitset oikean "Mac OS X" -version. Jos et ole varma, mitä ladata, niin lataa DOSBox for macOS Sourceforgesta.

2. Asenna ladattu DMG Finderiin.

3. Kopioi "DOSBox.app" haluamaasi hakemistoon, yleensä Sovellukset-kansioon, mutta DOSBox voidaan ajaa mistä tahansa kansiosta. Sinun ei tarvitse kopioida tekstitiedostoja DMG:lle.

DOSBox-käyttöliittymät

Voit ladata ns. "frontend" DOSBoxille samalta sivulta. Tässä yhteydessä käyttöliittymä on sovellus, joka suorittaa DOSBox-emulointikoodin, mutta kääri emuloinnin säilösovellukseen.

Normaalisti konttisovellus laajentaa toimintoja tai yksinkertaistaa pelien lataus- ja tallennusprosessia. Vaikka sitä ei ole päivitetty vuoden 2016 jälkeen, eikä se toimi Catalinassa eikä uudemmassa macOS-versiossa, Boxer on DOSBoxin tunnetuin macOS-käyttöliittymä. Se tarjoaa kirjastotuen ja virtaviivaistetun lataamisen ja pelaamisen: vedä ja pudota peli sovelluksen kuvakkeeseen, ja olet valmis rokkaamaan.

Koska Apple luopui tuesta 32-bittisille sovelluksille, tarvitset 64-bittisen käyttöliittymän ollaksesi yhteensopiva Catalinan ja Big Surin kanssa. Boxerin kehittäjät eivät enää tue sitä. Kuitenkin, thec0de.com on luonut 64-bittisen version, jonka oletetaan olevan yhteensopiva. Jotkut käyttäjät ovat havainneet kuvataajuusongelmia. Kokeile tätä, jos tarvitset käyttöliittymän, mutta se ei välttämättä toimi täydellisesti.

Tässä oppaassa kuvataan, kuinka voit käyttää DOSBox for macOS:n itsenäistä versiota.

DOSBoxin käyttäminen ja pelien pelaaminen DOSBoxilla

Kaksoisnapsauta DOSBox-kuvaketta avataksesi uuden DOS-istunnon. Tämä avaa konsoli-ikkunan, jossa näkyy vain tekstikäyttöliittymä.

Jos et ole täysin tutustunut DOS:iin, tätä hämmentävää käyttöliittymää kutsutaan DOS-kehoteeksi. Suoritat komennot kirjoittamalla niiden nimet ja kohteet ja painamalla Enter-näppäintä sen sijaan, että käytät hiirtä vuorovaikutuksessa graafisten käyttöliittymien kanssa.

Tämä on vanha tapa käyttää tietokonettasi ja voi vaatia jonkin verran säätöä nykyajan käyttäjiltä. Toimintojen suorittamiseksi käyttäjät kokoavat ohjeet kohdasta a koodattu komentokieli. Onneksi pelien ajaminen vaatii vain pari komentoa.

DOS-peruskomennot

Kun navigoimme, on hyödyllistä muistaa nämä tärkeät DOS-komennot. Muista myös, että DOS-tiedostojen nimet voivat olla vain kahdeksan merkkiä pitkiä. Järjestämisen kannalta on helpointa lyhentää DOS-pelien nimet enintään kahdeksaan merkkiin.

 • cd-hakemisto: muuta hakemisto määritettyyn hakemistoon tai polkuun.
 • cls: tyhjentää näytön.
 • dir : näyttää nykyisen hakemiston sisällön.
 • help-komento: näytä määritetyn komennon ohjeteksti.
 • kirjoita tekstitiedosto: näytä tekstitiedoston sisältö.
 • aloita tiedostonimi: avaa määritetty sovellus uudessa ikkunassa. Toimii myös hakemistojen kanssa.

Hakemistojen asennus ja pelien käynnistäminen DOSBoxissa

Ennen kuin voit ladata pelin, sinun on "liitettävä" hakemisto DOSBoxissa. Tämä linkittää liitetyn kansion C:-asemaan DOSissa, jolloin voit ladata tiedostoja kyseisestä hakemistosta DOSBoxiin. C: on DOS:n pääkiintolevyn sijainti, joten emulaattori käsittelee tätä kansiota ensisijaisena tallennusvälineenä.

1. Käytä tätä komentoa liittääksesi hakemistoja DOSBoxissa:

> liitä C /path/to/dos/games

2. Vaihda C:-asemaan kirjoittamalla sen nimi.

3. Tarkastele C:-aseman sisältöä:

4. Selaa hakemistoja cd (change directory) -komennolla. Anna sen pelin kansio, jota haluat pelata:

Käynnistä sovellus kirjoittamalla sovelluksen nimi ja sen laajennus. Jos et ole varma, mitä sovellusta haluat suorittaa, kokeile EXE-tiedostoa, jolla on sama nimi kuin sovellus, tai tiedostoa nimeltä START.COM.

Kun peli alkaa, DOS-kehote katoaa ja peli ottaa käyttöliittymän haltuunsa. Voit nyt käyttää hiirtäsi, jos peli tukee sitä.

Voit palata DOS-kehotteeseen sulkemalla pelin sisältä. Sinun on ehkä valittava "lopeta" -vaihtoehto valikosta – jokainen peli vaihtelee.

Hakemistojen automaattinen asennus

Voit lyhentää pelien käynnistysprosessia asettamalla DOSBoxin suorittamaan automaattisesti asennuskomennon käynnistyksen yhteydessä muokkaamalla DOSBox-määritystiedostoa.

1. Avaa asetustiedosto TextEditin kohdassa ~/Library/Preferences/DOSBox 0.74-3 Preferences.

Asetustiedoston tarkka nimi muuttuu DOSBox-versiosi mukaan.

2. Vieritä asiakirjan alaosaan. Alla "[autoexec]” -osiossa, lisää mount-komentosi. Voit myös lisätä lisäkomentoja yhdellä komennolla riviä kohden. Kun olet valmis, tallenna tiedosto.

3. Kun DOSBox käynnistetään seuraavan kerran, mount-komento suoritetaan automaattisesti.

Suosittuja DOSBox-yhteensopivia pelejä

Tarvitset joitain pelejä toimiaksesi DOSBoxissa. DOSBox antaa sinun pelata melkein mitä tahansa DOS-pelejä, vaikka kaikki pelit eivät ole yhteensopivia macOS:n kanssa: katso täydellinen luettelo DOSBox-yhteensopivista peleistä. Voit ladata ilmaisia ​​ja jaettavia DOS-pelejä osoitteesta ClassicDOSGames ja DOSGames.com. Voit myös tarkistaa Pelit Nostalgia erilaisiin retropeleihin, mukaan lukien DOS. Premium-peleissä kokeile GOGiajonka avulla voit ostaa monia DOS-pelejä alle 10 dollarilla kappaleelta.

Jos et ole varma, mistä etsiä yhteensopivia DOS-pelejä macOS:ssä pelattavaksi, kokeile joitain näistä suosituista DOSBox-yhteensopivista peleistä:

 • Persian prinssi (1989) – Tämä suosittu tasohyppely asetti aikaansa uuden standardin. Taistelut sisältävät miekkoja vs. ammukset. Se on kaiken kaikkiaan jännittävä peli, jossa on upea animaatio, kun kilpailet aikaa vastaan ​​vankityrmien läpi ja erilaisia ​​vihollisia ja esteitä vastaan. Voit myös katsoa jatko-osan, Prince of Persia 2: Varjo ja liekki.
 • DOOM (1993) – Kun pahoja olentoja päästetään valloilleen Marsissa teleportaatiokokeessa, sinun on pelastettava ihmiskunta. Yleisesti vaikuttaa yhdeltä uraauurtavimmista tietokonepeleistä, se on klassikko, jota sinun on pelattava ainakin kerran.
 • Wolfenstein 3D (1992) – Tämä peli esitteli 3D-ampujat tietokoneille maailmanlaajuisesti. Se loi myös alustan DOOMin menestykselle. Kuinka monta natsia voit kukistaa, kun lähdet ulos Wolfensteinin linnasta?
 • Oregonin polku (1990) – Se on klassinen selviytymispeli, joka on paljon vaikeampi kuin miltä näyttää. Matkusta pioneeriryhmän kanssa länteen ja yritä tehdä oikeita päätöksiä selviytyäksesi ja päästäksesi määränpäähäsi. Pelattavissa on myös hauskoja minipelejä.
 • Vaarallinen Dave (1990) – Tämä oli monien pelaajien johdatus alustatyylisiin peleihin. Lähtökohta on yksinkertainen: ota talteen palkintoja 10 tasolta monien sinua odottavien esteiden ja haasteiden joukossa.
 • Poltettu maa (1991) – Taistele jopa 10 muuta pelaajaa tai tietokonetta vastaan ​​tässä vuoropohjaisessa selviytymispelissä. Vaikka pelattavuus saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta, se on erittäin monimutkainen strategiapeli, jossa käytetään tankkeja sotaakseen muita vastaan.
 • Veri (1997) – Tämä on pakollinen DOS-peli kaikille kauhufaneille, erityisesti klassisten kauhuelokuvien viittauksilla. Se on jännittävä ensimmäisen persoonan ammuntapeli, joka kohtaa sinut pahaa kulttia vastaan.
 • Warcraft: Orcs & Humans (1994) – Tämä oli ensimmäinen peli Warcraft-sarjassa, joka johti lopulta uskomattoman suosittuun World of Warcraft -roolipeliin. Reaaliaikaisen strategiapelin avulla voit kohdata taitosi fantasiamaailmaa vastaan.
 • X-Com: UFO-puolustus (1994) – Tämä vuoropohjainen strategiapeli, joka tunnetaan myös nimellä UFO Enemy Unknown, on ensimmäinen sarjassa, jossa sinä ja tiimisi keräävät tietoa avaruusolioista ja taistelette takaisin, kun ymmärrätte, kuinka pahoja he todella ovat.
 • Wasteland (1988) – Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen välisen ydinsodan jälkeen jäljellä on vain joutomaa. Silti mutantit ja ratsastajat lähestyvät niitä, jotka kamppailevat selviytyäkseen. On sinun tehtäväsi pitää ihmiskunta turvassa.
 • Sid Meierin sivilisaatio (1991) – Tämä on edelleen yksi kaikkien aikojen suosituimmista PC-peleistä. Kuten nimestä voi päätellä, yrität rakentaa ja vallata sivilisaatioita tässä vuoropohjaisessa strategiapelissä. Sivilisaatiotyyliset lautapelit olivat itse asiassa tämän pelin inspiraationa.

Käärimistä

Sinun ei tarvitse luopua vanhan koulun suosikkipeleistäsi. Tarvitset vain ilmaisen DOSBox-latauksen, DOS-pelin tai kaksi, ja olet valmis pelaamaan suosikkipelejäsi macOS:ssä tuntikausia. Jaa kokemuksesi näiden pelien pelaamisesta kanssamme alla.

Kun haluat päivittää uuteen Maciin, aloita tästä perusteellisesta ostajan oppaasta.

Indeksi
 1. Miksi DOSBox?
 2. Lataa ja asenna DOSBox
  1. DOSBox-käyttöliittymät
 3. DOSBoxin käyttäminen ja pelien pelaaminen DOSBoxilla
  1. DOS-peruskomennot
  2. Hakemistojen asennus ja pelien käynnistäminen DOSBoxissa
 4. Hakemistojen automaattinen asennus
 5. Suosittuja DOSBox-yhteensopivia pelejä
 6. Käärimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up