Vapauta tilaa OneDrivessa

Onko OneDrivessa liian vähän tilaa? Katsotaanpa, kuinka voit vapauttaa tilaa tietokoneellasi ja älypuhelimellasi, jotta voit tehdä tilaa uusille tiedostoille.

OneDrive on Windows 11:een ja Windows 10:een integroitu pilvipalvelu, joka tarjoaa 5 Gt vapaata tilaa henkilökohtaisten tiedostojemme tallentamiseen, jotta voimme tarkastella tai ladata niitä myös muilla laitteilla (OneDrive-sovelluksen kautta ja käyttämällä samaa Microsoft-tiliä, joka on määritetty PC). 5 Gt voi riittää, jos tallennamme vain tekstiasiakirjoja tai Word-asiakirjoja, mutta jos käytämme myös automaattista kuvien ja videoiden varmuuskopiointia puhelimessa, tila loppuu nopeastipakottaa meidät poistamaan jotain vapauttaaksemme tilaa ja tallentaaksemme uusia tiedostoja.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle temppuja vapauttaa tilaa OneDrivessa sekä paikallisesta kansiosta että pilvikansiosta, jotta voit tallentaa uudet tiedostot. Useimmiten riittää suurempien tiedostojen poistaminen tai pakkaaminen, joita emme enää käytä (ja jotka olemme tallentaneet paikallisesti), kun taas muissa tilanteissa voi olla hyödyllistä poistaa paikallinen tiedosto, jotta se ei vie levytilaa. tarpeettomasti.

OneDriveen tallennettujen tiedostojen tyypit

Kun avaamme OneDrive-kansion File Explorerissa, voimme tarkastella kaikkia Microsoftin tarjoamaan pilvitilaan tallennettuja tiedostoja. Jokaisen tiedoston vieressä on kuvake, joka ilmaisee palvelun käyttämän synkronointityypin.

Pilvellä merkityt tiedostot ovat saatavilla vain pilvessä (ne eivät vie tilaa tietokoneen levyltä): nämä tiedostot eivät ole käytettävissä, jos tietokone ei ole online-tilassa ja Windows voi käsitellä niitä yksinkertaisina tiedostoina avaamalla ne suoratoistossa.

Valkoisella ympyrällä ja vihreällä valintamerkillä merkityt tiedostot on ladattu aiemmin tietokoneelle, mutta pilvessä on myös online-kopio: nämä tiedostot voidaan poistaa pilvestä, koska kopio on saatavilla tietokoneella.

Lopussa tiedostot, jotka on merkitty vihreällä ympyrällä ja valkoisella rastilla ne ovat aina saatavilla sekä paikallisesti että pilvessä ja ovat jatkuvasti synkronoituja: ennen niiden poistamista on siksi tarpeen poistaa ne käytöstä aina saatavilla, muuten tiedoston poistaminen verkossa johtaa myös poistamiseen paikallisesta tilasta.

Poista paikalliset tiedostot OneDrivesta

Vapauttaaksesi tilaa OneDrive-kansiossasi voimme poistaa tiedostoja, joiden haluamme olevan saatavilla vain verkossa. Jatka napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella poistettavaa tiedostoa ja painamalla kohdetta Vapauta tilaajotta vain tiedoston online-kopio säilyy.

Ilmeisesti tämä poistojärjestelmä toimii vain tiedostoilla, jotka on merkitty aina saatavilla oleviksi, tai tiedostoilla, jotka ovat paikallisesti (vihreät ja valkoiset ympyrät); kohteen painamisen jälkeen Vapauta tilaa tiedostossa on vain pilvikuvake, merkki siitä, että online-tiedosto säilyy.

Poista tiedostoja verkossa OneDrivessa

Jos kuitenkin haluamme vapauttaa OneDrive-pilvitilaa, meidän on ensin edettävä kyseisen tiedoston kopiolla (joka tallennetaan toiseen ei-synkronoituun kansioon) ja sitten jatkettava tiedoston poistamista pilvitilasta. ja paikallisesta OneDrive-kansiosta.

Tallenna tiedosto avaamalla OneDrive-kansio, napsauttamalla tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja painamalla lopuksi kuvaketta tai kohdetta Kopio; nyt mennään toiseen kansioon (ei synkronoitu), paina hiiren oikeaa painiketta kansiotilassa ja valitse kohde Liitä. Kopioinnin lopussa palataan OneDrive-kansioon ja varmistetaan, että tiedosto on aina saatavilla (napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella -> Säilytä aina tällä laitteella) napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse kohde tai kuvake Poistaa. Jatkuvasti synkronoidun tiedoston poistaminen johtaa myös poistamiseen pilvitilasta, jolloin tilaa palautetaan.

Muistutamme, että asiakirjat, kuvat ja työpöytäkansiot synkronoidaan automaattisesti OneDrivessa Windows 11 varmuuskopiointijärjestelmä: kun valitsemme tallennettavalle tiedostolle uuden kansion, valitaan toinen kansio, joka ei sisälly varmuuskopioon.

Pakkaa tiedostot ennen lähettämistä OneDriveen

Jos emme ole vielä ladanneet suurta tiedostoa OneDriveen, voimme vähentää tilaa pakkaamalla tiedosto tai kansio ennen lataamista. Lähes minkä tahansa tiedoston tehokkaaseen pakkaamiseen voimme käyttää pakattua tiedostonhallintaa, kuten 7-vetoketjusaatavilla ilmaiseksi Windowsille.

Pakkaa tiedosto tehokkaasti avaamalla 7-Zip, menemällä pakattavan tiedoston polkuun, valitsemalla se ja painamalla sitten yläreunasta lisätä. Muista valita ohjelman asetuksista 7z arkistomuodossa, jotta saavutetaan huomattavasti keskimääräistä korkeampi pakkaustaso. Lopuksi painamme OK, odota prosessin loppua ja kopioi pakattu tiedosto OneDrive-kansioon.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa Tiedostojen kansion pakkaaminen.

Johtopäätökset

OneDrive on yksi parhaista pilvipalveluista, joita voimme käyttää tietokoneilla ja mobiililaitteilla, mutta 5 Gt:n raja pakottaa sen Useimmat käyttäjät joutuvat kumartumaan taaksepäin mahtuakseen suurempiin tiedostoihin. Jos esimerkiksi kuvaamme usein videoita puhelimestasi ja synkronoimme ne OneDriven kanssa, meidän on siirrettävä ne PC:n Video-kansioon, jotta tila ei loppuisi liian nopeasti.

Niiden, jotka haluavat välttää käyttämästä näitä temppuja tilan vapauttamiseen OneDrivessa, kannattaa harkita lisäpilvitilan ostamista Microsoft 365 -tilauksen kautta, kuten myös oppaissamme näkyy. Miten Microsoft 365 -tilauksesi toimii ja miten lisää tilaa Onedrivessa jopa 1 Tt.

Indeksi
  1. OneDriveen tallennettujen tiedostojen tyypit
  2. Poista paikalliset tiedostot OneDrivesta
  3. Poista tiedostoja verkossa OneDrivessa
  4. Pakkaa tiedostot ennen lähettämistä OneDriveen
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up