Verkkolevyn liittäminen FRITZ!Boxiin

Henkilökohtaisten tietojen ja varmuuskopioiden tallentamiseen voimme käyttää FRITZ!Box-modeemeja ikään kuin se olisi NAS, jotta voimme käyttää tiedostoja mistä tahansa

FRITZ!Box-modeemit ovat kaikin puolin parhaita modeemeja, joita voimme käyttää Internet-yhteyksiin, kun otetaan huomioon niiden mukanaan tuoma suuri määrä kehittyneitä toimintoja ja jatkuvat päivitykset, jotta ne pysyvät aina tehokkaina. FRITZ!Boxin mielenkiintoisimpia toimintoja löydämme varmasti levyn jakaminen verkon kauttajonka avulla voit muuntaa yksinkertaisen ulkoisen USB-kiintolevyn verkkotilaksi, joka on kaikkien liitettyjen laitteiden käytettävissä, aivan kuin sinulla olisi NAS asennettuna, mutta kuluisi paljon vähemmän kuin perinteinen NAS.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka verkkolevy liitetään FRITZ!Boxiinmiten modeemi määritetään verkkojakamista varten ja miten jaettuun levyyn päästään Windows PC:stä, Macista, iPhonesta ja Android-laitteesta.

Ennakkotiedot

FRITZ!Box-modeemeissa on nopea USB-portti, johon voimme liittää minkä tahansa ulkoisen kovalevyn. Jos meillä ei vielä ole levyä käytettäväksi verkkolevynä, voimme harkita sen ostamista WD Elements Portable 2TB hintaan 59 €.

Tämä levy tarjoaa 2 Tt käytettävissä olevaa tilaa verkossa, joten voit tallentaa tiedostoja useista eri laitteista. Ainoa suositus on alusta se NTFS:ksi ja anna heille helppo nimi (esim Levy), jotta voidaan säilyttää maksimaalinen yhteensopivuus FRITZ!Box-järjestelmän kanssa ja helpottaa pääsyä eri laitteista, jotka yhdistämme.

Jos meillä on jo kiintolevy (otettu kannettavasta tai pöytätietokoneesta) ja haluamme liittää sen FRITZ!Boxiin, voimme harkita kiintolevykotelon ostamista, kuten CSL ulkoinen USB 3.0 -kotelo alumiinia hintaan 28 €.

Tähän koteloon mahtuu sekä 2,5 tuuman kiintolevyt että isommat 3,5 tuuman kiintolevyt, se liitetään nopealla USB 3.0 -kaapelilla ja siinä on erillinen virtalähde, joten voit käyttää USB-kaapelin vain tiedonsiirtoon (itse asiassa se tukee myös UASP-standardi). Myös tässä tapauksessa alustamme levyn NTFS:llä ja annamme sille yksinkertaisen nimen (esim Levy).

Lisätietoa saat myös oppaistamme osoitteessa SATA-sovittimet, kotelot ja levytelakointiasemat Hei parhaat ulkoiset USB-asemat.

Määritä verkkolevy FRITZ!Boxissa

Kun olet liittänyt kiintolevyn FRITZ!Boxiin, siirry modeemiin kytkettyyn tietokoneeseen, avaa selain ja kirjoita asetusnäytön osoite: yleensä se on http://fritz.boxmutta voimme myös käyttääIP-osoite määritetty yhdyskäytäväksi verkossa.

Asetuksiin pääsyn jälkeen laajennamme valikkoa Paikallinen verkkopaina valikkoa USB / muistit ja aktivoidaan ääni välittömästi FRITZ!Box NAS -tallennustoiminto aktiivinen. Kohteen aktivoinnin jälkeen näemme levyn heti käytettävissä olevien resurssien joukossa: muista aktivoida myös kohteen vieressä oleva valintamerkki Päivitä indeksi automaattisesti ja vieritä, kunnes löydämme osion Otetaan käyttöön paikallisessa verkossa.

Varmista tässä istunnossa, että valitset kohteen vieressä olevan valintaruudun Pääsy aktiivisen verkkoaseman (SMB) kautta. ja tarkistamme, että nimi on määritetty FRITZ.NAS ja miten työryhmä jaetaan TYÖRYHMÄ. Painamme alas Käytä jotta muutokset olisivat tehokkaita.

Nyt meidän täytyy määritä uusi käyttäjä käyttämään jaettua resurssia, jotta modeemin salasanaa ei tarvitse syöttää joka kerta (mikä on erittäin vaarallista). Jatketaan ottamalla polku Järjestelmä -> FRITZ!Box-käyttäjät paina modeemin sisällä -painiketta Lisää käyttäjävalitse käyttäjätunnus ja salasana ja varmista, että valitset merkinnän vieressä olevaa valintaruutua Pääsy NAS-sisältöön.

Kun olet tarkistanut tämän viimeisen kohdan, voimme myös taata pääsyn vain USB:n kautta liitettyyn levyyn (painamalla Poista kaikki, sitten ylös Lisää kansio ja lopuksi osoittamalla liitetyn USB-levyn), jolloin vältetään pääsy FRITZ!Boxin sisäiseen muistiin. Painetaan uudestaan Käytä jotta muutokset olisivat tehokkaita.

Albumi on vihdoin valmis! Seuraavissa luvuissa näytämme, kuinka voit tarkastella uutta verkkoresurssia millä tahansa nykyaikaisella laitteella.

Kuinka määrittää levyn käyttö Windowsista

Windows 11:stä tai Windows 10:stä pääsemme käyttämään FRITZ!Boxin jaettua levyä avaamalla Käynnistä-valikon ja valitsemalla sovelluksen. Tiedostonhallinta ja osion avaaminen Tämä PC sivupalkissa. Kun olet avannut tämän näytön, paina valikon yläosassa kolmella pisteellä (Windows 10:ssä paina valikon yläosassa Tietokone) ja valitse kohde Yhdistä verkkoasema.

Uudessa ikkunassa valitsemme jaetulle levylle määritettävän kirjaimen ja annamme polun kansioksi \\fritz.box\FRITZ.NAS\Levyn nimimissä sen sijaan Levyn nimi meidän on syötettävä nimi, jonka annoimme levylle alustuksen aikana; jos käytimme nimeä Levy kuten oppaan alussa ehdotettiin, reitti muuttuu \\fritz.box\FRITZ.NAS\Disk.

Ennen kuin jatkat, merkitse kohteet rasti Yhdistä uudelleen käynnistyksen yhteydessä Ja Yhdistä eri tunnuksillasitten jatkamme loppu. Kirjautumisikkuna avautuu välittömästi: kirjoita verkkojakoa varten räätälöityyn FRITZ!Box-laitteeseen luodun tilin tunnistetiedot ja varmista myös valintaruutu. Säilytä tunnistetietosi ja paina lopuksi Kytkeä.

Tästä eteenpäin verkkolevy näkyy näytöllä Tämä PC ja voimme käyttää sitä milloin tahansa, myös käyttämällä sitä nimellä varapolku.

Kuinka määrittää levyn käyttö Macista

Macin tai MacBookin omistavat voivat käyttää jaettua resurssia avaamalla sovelluksen Finder järjestelmässä Dock painamalla yläreunassa olevaa valikkoa Mennä ja lopuksi klikkaa Yhteys palvelimeen.

Yläreunaan ilmestyvässä pienessä ikkunassa kirjoitamme modeemin IP-osoitteen tai SMB-verkkopolun (smb://fritz.box/FRITZ.NAS/Levyn nimi), Klikkaa Kytkeäpainamme uudelleen Kytkeä ja uudessa ikkunassa aktivoimme kohteen Rekisteröitynyt käyttäjäkirjoita FRITZ!Boxissa luodun tilin tunnistetiedot, tarkista merkintä Tallenna salasanasi avainnippuun ja paina lopuksi Kytkeä. Jaettu tila näkyy Mac Finderissa ja voimme sekä siirtää että kopioida uusia tiedostoja sen sisällä.

Vaihtoehtoisesti voimme myös mennä Finderiin, painaa Verkko-kohtaa ja napsauttaa modeemin verkkopolkua (sen IP-osoitteella): painamisen jälkeen napsautamme painiketta Yhdistä nimellä ja anna kirjautumistiedot päästäksesi jaettuun resurssiin.

Kuinka määrittää levyn käyttö iPhonesta

Pääsemme iPhonesta FRITZ!Boxiin yhdistettyyn levyyn muodostamalla yhteyden modeemin Wi-Fi-verkkoon ja avaamalla sovelluksen. Tiedostopainamalla painiketta, jossa on kolme pistettä oikeassa yläkulmassa, ja valitsemalla kohteen Yhdistä palvelimeen.

Syötä näkyviin tulevassa näytössä modeemin IP-osoite tai koko polku SMB-tyyliin (smb://fritz.box/FRITZ.NAS/Levyn nimi), paina ylhäältä Kytkeäotetaan ääni ulos Rekisteröitynyt käyttäjäkirjoita FRITZ!Box-tilisi kirjautumistiedot ja paina su Kun olet päästäksesi välittömästi jaettuun resurssiin.

Vaihtoehtoisesti voimme muodostaa yhteyden verkon jaettuun levyyn lataamalla sovelluksen Asiakirjatladattavissa ilmaiseksi osoitteestaApple App Store.

Kun olet ladannut sovelluksen, käynnistä se, paina +-kuvaketta oikeassa alakulmassa ja valitse kohde Lisää yhteysjatkamme Windows SMB ja täytä kaikki ehdotetut kentät varmistaen, että annat koko jakamispolun (esim smb://fritz.box/FRITZ.NAS/Levyn nimi) kentällä URL-osoiteFRITZ!Box-tilin kirjautumistiedot merkintöihin Kirjaudu sisään Ja Salasana ja mikä tahansa haluamasi nimi kentässä Otsikko. Kun kaikki on täytetty, painamme ylös loppu lisätäksesi verkkolevyn tiedostonhallintaresursseihin.

Kuinka määrittää levyn käyttö Androidista

Androidilla voimme käyttää verkkolevyä muodostamalla yhteyden FRITZ!Boxin Wi-Fi-verkkoon ja käyttämällä sovellusta tiedostojen ja etäyhteyksien hallintaan. Varmuuden vuoksi suosittelemme sovelluksen lataamista Kiinteä Explorerladattavissa ilmaiseksi osoitteesta Google Play Kauppa.

Kun olemme ladaneet sovelluksen puhelimeen, avaa se, paina +-painiketta oikeassa alakulmassa ja valitse kohde Uusi etäyhteyspainamme kohdetta LAN / SMBpaina alas Seuratavalitse modeemin luoma SMB-palvelin (sillä pitäisi olla sen IP-osoite) tai paina -painiketta Etkö löytänyt etsimääsi? syöttääksesi levypolun (smb://fritz.box/FRITZ.NAS/Levyn nimi), valitsemme Käyttäjänimi ja salasanaannamme kuuluisat FRITZ!Box-tilin tunnistetiedot seuraavassa näytössä, vahvista päälle Seurata ja vahvista tarvittaessa verkkoresurssin lisääminen välittömästi.

Jos haluamme kokeilla muita tiedostonhallintasovelluksia Androidissa, kutsumme sinut lukemaan ai-oppaamme parhaat tiedostonhallintaohjelmat Androidille.

Johtopäätökset

Jos haluamme luoda kodin NAS:n uudelleen ostamatta a oma verkkolaite voimme hyödyntää FRITZ!Box-modeemiamme kytkemällä minkä tahansa ulkoisen USB-levyn sopivaan porttiin ja aktivoimalla modeemiin integroidun tiedostonjakopalvelimen, joka toimii kuin tietopalvelin, johon pääsee verkon kautta.

Näin voimme käyttää jaettua tilaa tiedostojen tallentamiseen, joita tarvitsemme useilla tietokoneilla tai eri laitteilla, varmuuskopioida järjestelmästä tai henkilökohtaisista tiedostoista, tallentaa puhelimen valokuvia tai tärkeitä asiakirjoja myöhemmin muokattaviksi. perinteinen NAS (jonka hinta on aina noin 100 € halvimmissa malleissa).

Indeksi
  1. Ennakkotiedot
  2. Määritä verkkolevy FRITZ!Boxissa
  3. Kuinka määrittää levyn käyttö Windowsista
  4. Kuinka määrittää levyn käyttö Macista
  5. Kuinka määrittää levyn käyttö iPhonesta
  6. Kuinka määrittää levyn käyttö Androidista
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up