Vinkkejä ammattimaiseen Powerpoint-esitykseen

Opas ja hyödyllisiä neuvoja niille, jotka joutuvat tekemään Powerpoint-esityksiä luodakseen ammattimaisia ​​dioja, jotka ovat kauniita katsella

Microsoft PowerPoint Se on ohjelma, josta on tullut standardi yrityksissä kaikkialla maailmassa tuote- tai projektiesitysten luomisessa diojen avulla.

Työpaikalla sitä käyttävät kaikentyyppisissä yrityksissä korkean tason ammattilaiset, kaupallisten toimistojen työntekijät, projektipäälliköt, tuotepäälliköt, markkinoinnin, myynnin ja mainonnan työntekijät, yrityskonsultit ja niin edelleen. kouluissa ja yliopistoissa siitä on tullut työkalu kuvitettujen esseiden kirjoittamiseen ja ryhmätöiden esittämiseen.

Sen menestyksen avain on sisällä käytön yksinkertaisuus, graafisessa tehossa ja kyvyssä tiivistää minkä tahansa teoksen pääkohdat tyylikkäästi ja ammattimaisesti. Jos olemme uusi PowerPointissa ja haluamme luoda ensimmäisen esityksemme ammattimaisella ja hienostuneella ulkoasulla, tässä oppaassa näytämme sinulle kaikki temput, joita asiantuntijat käyttävät luoda ammattimaisia ​​PowerPoint-esityksiäjotta et häiritse sinua työssä, koulussa tai yliopistossa.

1) Käytämme harvoin valmiita malleja

Kaupallisen ehdotuksen, oppitunnin, raportin onnistuminen tai asiakkaan tyytyväisyys projektiin tai tuotteeseen voi riippua esityksen laadusta. Tästä syystä emme koskaan käytä ennalta määritettyjä malleja näkyy PowerPointin aloitusnäytössä.

Melkein kaikki muut käyttäjät käyttävät niitä, ja riski olla banaalisia ja toistuvia on erittäin suuri. Luomme mieluummin uuden esityksen tyhjästä (muokkaa jokaista diaa) tai, jos meillä ei ole paljon aikaa, käytämme joitain PowerPoint-malleja verkossaetsii niitä suoraan PowerPoint-näytöltä (painamalla näyttöä Muut aiheet) tai vierailemalla sivustolla, joka on täynnä malleja, kuten Esittely-lehti tai Diakarnevaalit.

Lisätietoja voimme lukea oppaastamme osoitteessa parhaat sivustot, joissa on ilmaisia ​​ladattavia Powerpoint-malleja.

2) Korostetaan tärkeintä

Dia täynnä kirjoitusta tai piirustuksia on vaikea ymmärtää ja epäammattimaista. Kun ilmaisemme tärkeän käsitteen tai lauseen, on parempi jättää se dian keskelle riittävän suurella fontilla luettavaksi.

Liika on liikaajoten on parempi lisätä vähemmän tietoa jokaiseen diaan, jotta voimme aina keskittyä siihen, mitä haluamme viestiä.

3) Käytämme yhteenvetokaavioita

Edelleen yksinkertaisten ja helppolukuisten esitysten osalta se on sen arvoista luo yhteenvetokaavio ensimmäiseen diaanjohon lisätään kaikki kohdat, joista haluamme tehdä yhteenvedon tai joista aiomme keskustella.

Voit lisätä tyylikkään ja ammattimaisen grafiikan tyhjään diaan painamalla painiketta Lisää SmartArt-grafiikka dian keskelle (sen pitäisi näkyä läpinäkyvänä kuvakkeena) ja valitsemme sopivimman kaavion tiivistämään kaikki ilmaistut tai ilmaistavat käsitteet.

Yhdessä hyvän teeman kanssa sen avulla voit tehdä suuren vaikutuksen esityksen aikana ja näyttää heti, mitä ideasi ovat ja miten haluat kehittää niitä.

4) Käytämme klassisia kaavioita

Jos esitykseen on sisällytettävä myös numeerisia arvoja, on parasta aina käyttää perinteistä kuvaajaa, joka asetetaan omalle dialle painamalla painiketta Lisää kaavio (esitetty läpinäkyvänä painikkeena).

On selvää, että tiedot on käsiteltävä taulukossa, jotta ne olisivat tehokkaita. tähän tarkoitukseen on parasta luoda kaavio ja siihen liittyvä taulukko Microsoft Excelissä tuo se sitten PowerPoint-diallesi yksinkertaisella vetämällä ja pudottamalla (tai kopioimalla ja liittämällä). Luodaksesi nämä elementit Excelissä, pyydämme sinua lukemaan artikkelimme aiheesta kuinka luoda kaavioita excelissä ja erityisesti, kuinka lisätä kaavioita PowerPointiin.

5) Käytämme interaktiivista sisältöä

Luoda todella upea PowerPoint-esitys yritämme myös lisätä kuvan tai videon, joka on ehdottamamme sisällön mukainen: meidän ei välttämättä tarvitse käyttää sitä dian taustana, mutta sitä kannattaa käyttää kansikuvana, välikappaleena tai tauona kahden eri aiheen välillä.

Kuvien tai videoiden nopea lisääminen näppäimillä Kuvat, Kuvia verkossa Ja Lisää videonäkyvät läpinäkyvinä kuvakkeina uuden dian keskellä.

Jos sen sijaan halusimme lisätä hyperlinkin, valitsemme sanan tai kohdan, johon linkki sijoitetaan, avaa Lisää-valikko ja paina kuvaketta Yhteys.

6) Lisäämme hyperlinkkejä

Hyvä PowerPoint-esitys on oltava sisältää myös hypertekstilinkkejä (klassinen verkkolinkki), varsinkin jos joudumme jakamaan esityksen työtovereiden, ystävien kanssa tai joudumme syventymään johonkin aiheeseen tenttiprofessorien edessä.

Jos haluat lisätä web-linkin tekstiin tai sivulle, meidän tarvitsee vain korostaa sisältö, johon linkki liitetään, paina valikon yläosassa lisääklikkaa yllä olevaa Yhteys ja anna käytettävä osoite.

7) Lisäämme videotallennuksen ja Cameon

Erittäin hyvä neuvo hanki ammattimainen PowerPoint-esitys aikoo lisätä dioihin yhden näytön videotallennus tai vielä parempi, cameo kasvomme kanssa.

Videotallennus soveltuu erinomaisesti IT-esityksiin, koska voimme näyttää, miten tietty asia tehdään kuvauksen jälkeen dialla; cameo antaa sinulle mahdollisuuden tallenna kasvomme ja lisää ne diaanmikä tarjoaa meille selitetyn esityksen myös poissa ollessamme.

Voit lisätä molemmat toiminnot yksinkertaisesti painamalla valikon yläosassa lisää ja napsauta kohteita Näytön tallennus tai avaimella Cameo.

8) Muita hyödyllisiä vinkkejä

Tähän mennessä annettujen neuvojen lisäksi voimme luoda todella mukaansatempaavia ja ammattimaisia ​​PowerPoint-esityksiä noudattamalla alla olevia neuvoja:

 • Fonttikoko: valitaan eri sivuilla käytettävä fonttikoko huolellisesti, tehdään useita testejä ennen oikean valitsemista.
 • Aloita ja lopeta dia: laitamme aina kansiluistin ja päätyliuskan, kuten edellisissä luvuissa on osoitettu.
 • Ammattimaiset fontit: kiinnitetään huomiota vääriin kirjasintyyppeihin, kuten Times New Roman Ja Comic Sans: käytämme jos mahdollista Arial Ja Työsatulat.
 • Liikaa interaktiivisuutta: Emme liioittele animoituja diasiirtymiä ja vältämme erityisesti äkillisiä purskeita ja siirtymiä.
 • Laadukkaat valokuvat: käytämme dioissa korkearesoluutioisia kuvia (mahdollisesti FullHD tai 4K), jotta vältetään kuvat, jotka ovat pikseloituja tai liian pieniä laajenemaan projektorilla projisoitaessa.

Kaikkia näitä vinkkejä noudattamalla luomme todella ammattimaisia ​​PowerPoint-esityksiä, jotka ovat valmiita katsottavaksi tärkeässä toimiston kokouksessa, kokoonpanossa tai konferenssissa.

Johtopäätökset

Ammattimaisten PowerPoint-esitysten tekeminen ei ole ollenkaan vaikeaamutta se vaatii varmasti enemmän kokemusta kuin tavallisesti tietokoneita käyttävät käyttäjät.

Ne, jotka joutuvat väittelemään ja kertomaan esityksen sisällöstä kokouksissa tai luokkahuoneen edessä, voivat hämmästyttää yleisöä käyttämällä matkapuhelinta etänä, Bluetoothin kautta Powerpointin ohjaamiseen ja diojen järjestys.

Etätyötä tekeville olemme myös nähneet kuinka suora lähetys Powerpoint-esityksen etänä ja miten luoda ammattimaisia ​​powerpoint-esityksiä verkossa.

Jos haluamme luoda asiakirjoja Wordilla, pyydämme sinua lukemaan oppaamme 5 teknistä ja käytännöllisempää vinkkiä ammattimaisen asiakirjan kirjoittamiseen.

Jos meillä ei ole vielä Office-kopiota asennettuna tietokoneellemme, suosittelemme lukemaan kaikki tavat käyttää ja ladata Officea ilmaiseksi.

Indeksi
 1. 1) Käytämme harvoin valmiita malleja
 2. 2) Korostetaan tärkeintä
 3. 3) Käytämme yhteenvetokaavioita
 4. 4) Käytämme klassisia kaavioita
 5. 5) Käytämme interaktiivista sisältöä
 6. 6) Lisäämme hyperlinkkejä
 7. 7) Lisäämme videotallennuksen ja Cameon
 8. 8) Muita hyödyllisiä vinkkejä
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up