Voiko Edge olla IE:n elvytys?

Internet Explorerin historia on synonyymi niin sanotun "selainsodan" historian kanssa, joka oli enimmäkseen ajanjakso, jolloin Microsoft hallitsi Internet Explorerin kanssa markkinoiden ylintä asemaa lähes koko vuosikymmenen ajan ennen kuin todellinen kilpailu syntyi.

Windows XP:n yleisyys useiden vuosien ajan merkitsi sitä, että ihmiset alkoivat haluta parempia selaimia kuin käyttöjärjestelmän mukana tullut kömpelö selain – tämä tarkoitti sitä, että Firefoxin ja Operan kaltaiset selaimet yleistyivät ja niitä seurasi Chrome, vaikka peli oli myöhässä. .

Vaikka Internet Explorer 9, 10 ja 11 Windows 8:ssa ja 8.1:ssä, Microsoft ei ole vielä onnistunut vetäämään mitään takaisin Googlen valtaamalta suurelta markkinoilta.

Tämä jättää kysymyksen: voivatko he saada markkinat takaisin?

Edge-käyttöliittymä

Käyttöliittymä on se, mitä odotat selaimien Chromen jälkeisellä aikakaudella. Ei ole erillistä hakupalkkia, vain yhtenäinen tekstikenttä, jota käytetään sekä URL-osoitteiden syöttämiseen että haun tekemiseen haluamasi hakukoneen kautta (eikä kenenkään yllätykseksi oletushakukone on Bing). Aivan tämän laatikon vasemmalla puolella on tyypilliset takaisin-, eteenpäin- ja uudelleenlatauspainikkeesi, ja välilehdet ovat onneksi järkevällä, loogisella paikalla.

Edgen käyttöliittymä toimii enimmäkseen kuten muut nykyaikaiset selaimet; siinä on kuitenkin oma Metro-vaikutteinen suunnittelukieli, jonka ansiosta välilehdet sulautuvat miellyttävästi yhteen selaimen yläosassa. X-painike on oletusarvoisesti piilotettu. Sinun on vietävä hiiri X-painikkeen kohdalle, jotta se tulee näkyviin.

Testauksena avasin suuren määrän uusia välilehtiä nähdäkseni, miten se reagoisi tähän – valitettavasti toisin kuin Chrome, Edge ei kutista välilehtipainikkeita loputtomiin, vaan vaatii sen sijaan painikkeiden napsauttamista vierittääksesi niitä tietyn ajan ohi. kohta. Tämä on pieni nippu, eivätkä useimmat ihmiset huomaa sitä joka tapauksessa – mutta jos jostain syystä päätät, että haluat pitää kaikki välilehdet auki, et ehkä halua käyttää Edgeä kaikkien 50 keittokirjareseptisi ollessa auki.

Suosikit-palkki on piilotettu näkyvistä, ja se on otettava manuaalisesti käyttöön asetuksissa, mikä on hieman ärsyttävää, koska se rajoittuu näytön vasempaan reunaan, koska se ei voi avata lisäasetuksia omalla välilehdellä.

Näytön vastakkaisella puolella on neljä muuta painiketta – yksi, joka avaa asetukset, toinen, joka lähettää palautetta Microsoftille, yksi, jonka avulla voit kirjoittaa Web-muistiinpanon sivulle, jolla olet, ja toinen, joka avaa Hubin, jossa olet. hallitset suosikkejasi ja muita asioita.

Yksi huomioitava asia on, että suosikkien hallinta voi olla suorastaan ​​raivostuttavaa. Jos sinulla on suosikkeja Suosikit-palkissa, et voi napsauttaa ja poistaa niitä hiiren oikealla painikkeella, kuten lähes kaikissa muissa kuin Microsoftin selaimissa viimeisen vuosikymmenen aikana, etkä voi lisätä omia kansioitasi Suosikkipalkkiin. Hitto, et voi edes lisätä omia kansioita omistettuun Favorites Manageriin – jos haluat lisätä uusia kansioita suosikkeihin, sinun on tehtävä ne samalla, kun lisäät kirjanmerkkeihin toiselle verkkosivulle.

Juuri tämäntyyppiset pienet saavutettavuusongelmat lisäävät turhautumista.

Räätälöinti

Joo, oletushakukone on Bing; sen arvaamisesta ei ole palkintoa. Näyttää siltä, ​​että tulevaisuudessa voi olla tapa muuttaa sitä, mutta toistaiseksi olet jumissa Bingin käytössä. Rekisterin muokkausta lukuun ottamatta tällä hetkellä ei ole todellista tapaa muuttaa hakukonetta sellaiseksi, joka ei ole Bing.

Syy tähän ei todennäköisesti ole ollenkaan haitallinen, vaan Microsoft saa tietoja selaimeensa ja hakukoneeseensa, kun se on vielä kehitysvaiheessa. Siitä huolimatta se on syytä huomauttaa.

Kosmeettisesti Edge ei tällä hetkellä tue teemoja tai laajennuksia (vaikka se todennäköisesti tukee tulevaisuudessa). Useimmat vaihtoehdot ovat tavallisia, huomaamattomia asioita, joita on jokaisessa muussa selaimessa; Vaikka arvostankin sitä, mitä he ovat tehneet saadakseen kaikki yleiset selainvaihtoehdot helposti saataville.

Suurin osa joka tapauksessa - Edgen hihassaan on muutamia erittäin mielenkiintoisia ominaisuuksia.

Web-muistiinpanot

Verkkomuistiinpanojen avulla voit piirtää, korostaa, lisätä tekstiä ja leikata miltä tahansa verkkosivulta.

Tämä tarkoittaa, että on helppo tehdä muokkauksia omaa tulevaisuutta varten ja jakaa typeriä vitsejä ystäviesi kanssa sisäänrakennetun jakamisominaisuuden avulla.

Nyt tästä ominaisuudesta voi olla hyötyä paljon enemmän kuin dinosaurusten piirtämiseen työtoverisi artikkeleihin.

Kun olet tallentanut verkkomuistiinpanon itsellesi, voit käyttää sitä offline-tilassa milloin tahansa. Jos sinulla on esimerkiksi jotain tärkeää yliopistosta tai työstä, joka sinun on säilytettävä, voit tallentaa sen verkkomuistiinpanoihin ja lisätä omia merkintöjäsi joko omaa tulevaa käyttöä varten tai jaettavaksi työtovereiden kanssa.

Tai taas, voit piirtää siihen dinosauruksen. Web Notes tekee verkosta kankaan, ja voit tehdä sen haluamallasi tavalla.

Lukunäkymä

Lukunäkymä muuntaa käyttämäsi verkkosivun periaatteessa lukemista helpommaksi, joka on samanlainen kuin Safarin samaan tarkoitukseen tarkoitettu toiminto. Tällä hetkellä Reading View on hieman kömpelö eikä toimi useimmilla verkkosivustoilla.

Reading View'ssa on kuitenkin oma osuutensa mukauttamisesta, ja kun sitä tuetaan laajemmin, se on mukava asia erityisesti tabletin käyttäjille.

Tuomio

Ennen kuin annamme arviomme, haluaisin korostaa, että Edge on edelleen kehitteillä oleva selain, ja mielestäni sitä on mukava käyttää, kun se julkaistaan.

Käyttöliittymä vetoaa minuun, yhtenäinen tapa lähestyä historiaa, suosikkeja, latauksia ja muita asioita todella saa muut selaimet näyttämään hieman kömpelöiltä ja monimutkaisilta verrattuna. Älä erehdy: täällä on hyviä ideoita.

Verkkosivujen lataaminen ja suorituskyky ovat kaikki salamannopeita (niin kuin nykyaikaisessa selaimessa pitääkin), ja Cortanan integrointi tekee tästä hauskan, mielenkiintoisen selaimen käytettäväksi… jossain vaiheessa tulevaisuudessa. Ei nyt.

Vastauksena aikaisempaan kysymykseen – voivatko he saada markkinat takaisin?

Joo. He voivat, mutta kysymys on, haluavatko he. Edge ei tällä hetkellä kestä paljon mitään, mutta kun se on valmis (oletettavasti Windows 10:n oikealla julkaisulla), se voi olla erittäin hyvä selain käytettäväksi.

Sanon, että kokeile sitä, kun se ilmestyy – siihen asti saatat sopia paremmin käyttämään jotain muuta päivittäisenä selaimena.

Indeksi
  1. Edge-käyttöliittymä
  2. Räätälöinti
  3. Web-muistiinpanot
  4. Lukunäkymä
  5. Tuomio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up