Voit luoda yhteisön WhatsAppiin yhdistääksesi ryhmiä, joilla on yhteisiä kiinnostuksen kohteita

Voit nyt luoda yhteisön WhatsAppiin, uuteen ryhmänhallintatoimintoon, keskustellaksesi ihmisten kanssa, joilla on yhteisiä kiinnostuksen kohteita

WhatsAppissa voimme luoda ryhmiä ystäville ja kanavia niille, jotka haluavat seurata meitä jatkuvasti, mutta entä jos haluaisimme luoda uuden yhteisön, joka perustuu yhteiseen harrastukseen, kiinnostukseen tai ajanviettoon? Tähän asti olemme voineet luoda vain ryhmiä, mutta Whatsapp on laajentanut sosiaalistumismahdollisuuksiaan tarjoamalla myös yhteisön toimintosuunniteltu enemmän niille, jotka haluavat jakaa yhteisiä ideoita ja puhua vain siitä, mistä pidämme, jopa tuntemattomien kanssa.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka luoda ja hallita yhteisöjä WhatsAppissa ja mitä voimme tehdä, jos toiminto ei ole vielä saatavilla puhelimessamme (koska toimintoa ei avata kaikille käynnistettäessä).

1) Mikä on WhatsApp-yhteisö

WhatsApp-yhteisöjen avulla käyttäjät voivat järjestää ja tuoda yhteen ryhmiä, joilla on yhteisiä kiinnostuksen kohteitakuten jalkapallo, IT, ruoanlaitto, videopelit, tekniikka yleensä, opintopolut ja paljon muuta.

Yhteisön ylläpitäjät voi lähettää osallistujille päivityksiä viestitaulujen kautta ja yhteisön osallistujat voivat pitää yhteyttä ottamalla yhteyttä yhteisön sisällä tai puhumalla yksityisesti jonkun yhteisön jäsenen kanssa.

Itse asiassa puhumme yhdestä paranneltu versio WhatsAppissa jo olevista ryhmistä, suunniteltu lisäämään sosiaalisuutta ihmisryhmien välillä (itse asiassa voimme lisätä profiilissamme jo olevat ryhmät). Toiminto ei ole käytettävissä kaikilla laitteilla ja joka puolella maailmaa toistaiseksi, mutta lyhyessä ajassa se on kaikkien saatavilla.

2) Kuinka luoda yhteisö WhatsAppissa

varten luo WhatsApp-yhteisö Android-puhelimella avaamme viestintäsovelluksen, paina vasemmassa yläkulmassa olevaa painiketta Yhteisöjatkamme Luo yhteisö ja kirjoita yhteisön nimi, kuvaus ja profiilikuva.

Yhteisön on oltava linkitetty ryhmään, joka on jo olemassa tai luotu uusi.

Jos halusimme sen sijaan luo WhatsApp-yhteisö iPhonesta meidän tarvitsee vain avata WhatsApp-sovellus ja painaa painiketta Yhteisö alareunassa, paina ylös Luo yhteisö ja myös tässä tapauksessa anna yhteisön nimi, kuvaus ja profiilikuva.

Myös WhatsApp Web el'WhatsApp-sovellus PC:lle ja Macille Niiden avulla voit luoda uuden yhteisön ilman puhelinsovellusta. Tässä tapauksessa voimme avata uuden yhteisömme avaamalla sovelluksen tai verkkosivuston, kirjautumalla sisään skannaamalla QR-koodin, napsauttamalla painiketta Yhteisö-välilehti ja seuraamalla samoja vaiheita kuin mobiililaitteista.

3) Yhteisön hallinta WhatsAppissa

Ensimmäinen asia, joka tulee tietää yhteisöä luotaessa, ovat WhatsAppin itsensä asettamat rajatjonka löydämme alta:

  • voimme luoda WhatsApp-yhteisön, jossa on enintään 50 ryhmää ilmoitustaulun lisäksi;
  • voimme lisätä jopa 5000 osallistujaa yhteisön hallitukseen.

Painamalla Yhteisöä Whatsappissa voit muuttaa tietoja ja hallita osallistujia. Voit myös painaa painiketta Kutsu osallistujia ei vain kutsua ystäviä, vaan myös luo linkki tai QR-koodi levitettäväksi, jotta kaikki halukkaat voivat rekisteröityä.

Jos olemme yhteisömme ylläpitäjiä, voimme siksi "yhdistää" siihen jopa 50 ryhmää ja lisätä jopa 5000 henkilöä pääsyä varten julkiseen ilmoitustauluun (eräänlainen esittely yhteisössä olevista ideoista ja sisällöistä).

Yhteisön ilmoitustaululla järjestelmänvalvojat voivat lähettää ilmoituksia ja viestejä olennainen kaikille yhteisöön osallistuville: itse asiassa vain ylläpitäjät voivat jättää viestejä ilmoitustaululle välttääkseen liiallisen epäjärjestyksen.

Osallistujat, joilla on salliva yksityisyys (mahdollisuus lisätä mihin tahansa ryhmään) lisätään automaattisesti taululle kun he liittyvät yhteisöön. Jokainen yhteisön osallistuja voi nähdä, kuinka monta osallistujaa siihen kuuluu, mutta myös poistaa ilmoitustaulujen ilmoitukset käytöstä.

Jos meidät on kutsuttu yhteisöön, mutta saamme liian monta ilmoitusta hallintapaneelista voimme poistua hallituksesta ja olla edelleen osa yhteisöäjotta vältytään poistumasta kiertueelta, johon olemme päättäneet osallistua.

Järjestelmänvalvojat ovat ainoita, jotka näkevät kaikki yhteisön osallistujatvalitse uudet järjestelmänvalvojat (mutta sisällöntuottaja voi aina puuttua asiaan ratkaistakseen vaikeita ongelmia ja poistaakseen muita ylläpitäjiä).

Yhteisön hallintavalikko on oikeassa yläkulmassa (Androidissa) yhteisön avaamisen jälkeen. Jos sen sijaan halusimme hallita yhteisöä iPhonesta, avaa vain Yhteisön menu ja paina eteenpäin Hallitse ryhmiä.

4) Kuinka avata yhteisöominaisuus WhatsAppissa

Monilla käyttäjillä ei ole vieläkään avattu yhteisöominaisuutta puhelimessaan. Koska toiminto ei ole vielä saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla laitteilla, voimme antaa sinulle neuvon, että odota ja päivitä WhatsApp-sovellus jatkuvasti, jotta saat tämän uuden toiminnon ennemmin tai myöhemmin.

Jos uskomme, että sovellusta ei ole päivitetty, voimme päivittää sen manuaalisesti avaamalla Google Play Kaupan (Androidissa), painamalla profiilikuvaketta oikeassa yläkulmassa ja painamalla Hallinnoi sovelluksia ja laitteitaPäivitykset saatavilla ja niitä painetaan Tarkista päivitykset.

iPhonessa voimme pakottaa WhatsApp-päivityksen avaamalla App Storen, painamalla profiilikuvaa ja painamalla Päivitä kaikki osion alla Päivitykset odottavat.

Myös Android-laitteille voimme ladataWhatsApp Beta APK, mikä pakottaa uuden ominaisuuden ilmestymään. APK:iden asentamiseksi voimme lukea oppaamme aiheesta kuinka asentaa Android-sovelluksia APK-tiedostoista.

Johtopäätökset

WhatsApp-yhteisöt ovat vastaus Telegramissa nähtyihin superryhmiin, mutta paljon sosiaalisemmalla tavalla. Itse asiassa voimme yhdistää useita olemassa olevia ryhmiä luodaksemme valtavan yhteisön ystäviä tai ihmisiä, joilla on samat kiinnostuksen kohteet, hallinnoida tämän yhteisön ilmoitustaulua ja yhdistää ihmisiä, jotka eivät ole tavanneet tähän mennessä.

Olemme jo luoneet sellaisen Navigaweb.net-yhteisö (vaikka se on toistaiseksi tyhjä ja katsotaan käytetäänkö ja miten) johon voit silti ilmoittautua tästä osoitteesta alkaen https://chat.whatsapp.com/BlI90qFAhAx4qGpo4iF9uP tai tämän QR-koodin kautta.

Saat lisätietoja lukemalla omamme vertailuopas Telegramin ja WhatsAppin välillä Älä viitsi kuinka piilottaa WhatsApp-viestit, chatit ja yhteystiedot.

Indeksi
  1. 1) Mikä on WhatsApp-yhteisö
  2. 2) Kuinka luoda yhteisö WhatsAppissa
  3. 3) Yhteisön hallinta WhatsAppissa
  4. 4) Kuinka avata yhteisöominaisuus WhatsAppissa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up