Widgetien lisääminen Maciin (ja poistaminen)

Apple esitteli widgetit iOS 14:n vuoden 2020 julkaisun myötä. Mac-käyttäjät voivat löytää ja muokata niitä Ilmoituskeskuksesta. MacOS Sonoman julkaisun myötä Apple tarjosi mahdollisuuden lisätä widgetejä työpöydälle sekä luoda pikakuvakkeita iPhonen widgetteihin. Jos haluat oppia lisäämään widgetejä Mac-työpöydällesi, lue eteenpäin.

Vinkki: et pidä työpöytäsi sotkuisesta ulkonäöstä? Opi piilottamaan kuvakkeet Mac-työpöydällä.

Jos haluat lisätä widgetin macOS-työpöydällesi, napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa työpöydälläsi ja napsauta sitten Muokkaa widgetejä.

Tämä avaa widget-gallerian, joka sisältää ehdotuksia. Voit vetää minkä tahansa näistä kohteista työpöydällesi. Vasemmalla näet luettelon sovelluskohtaisista widgeteistä, jotka voit vetää työpöydällesi. Napsauta mitä tahansa niistä ja katso vaihtoehdot.

Kun löydät haluamasi widgetin, vedä se työpöydälle. Voit siirtää sen ihanteelliseen paikkaan.

Voit mukauttaa widgetiä napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Muokata. Vaihtoehdot riippuvat widgetistä. Esimerkiksi Ennuste-widgetiä varten sinua pyydetään syöttämään sijaintisi sääkohtaisia ​​tietoja varten.

Hyvä tietää: Haluatko lisätä sää-widgetin verkkosivustollesi? Löydä etsimäsi tästä luettelosta.

Jos et näe haluamaasi Mac-widgetiä, voit kirjoittaa widgetin nimen hakukenttään ja jäljittää sen tällä tavalla.

Kun vedät toisen kohteen työpöydällesi, voit napsauttaa sen ruudukkoon, jotta se on samalla tasolla toisen widgetin kanssa. Voit aina vetää sen ulos ruudukosta ja sijoittaa sen mihin tahansa työpöydällesi.

Jatka widgetien lisäämistä, kunnes olet määrittänyt työpöydän omien mieltymystesi mukaan.

Widgetien lisääminen Ilmoituskeskuksessa

Vaikka Sonoma päivitti joitain asioita, aiempi tapa etsiä ja hallita widgetejäsi Ilmoituskeskuksesta toimii edelleen.

Aloita napsauttamalla päivämäärää ja kelloa näytön oikeassa yläkulmassa, niin widgetisi tulevat näkyviin. Kun näet haluamasi widgetin, liu'uta se työpöydällesi.

Jos haluat muokata ilmoituskeskuksessa näkyviä widgetejä, palaa muokkausnäyttöön napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa työpöydän kohtaa ja valitsemalla Muokkaa widgetejä. Vaihtoehtoisesti vieritä alas ja napsauta Muokkaa widgetejä -painiketta. Tämä vie sinut muokkausnäyttöön.

Jos sinulla on iPhone, voit myös vetää ne widgetit Mac-työpöydällesi. Varmista ensin, että käytät iOS 17:ää, koska tämä ominaisuus ei toimi aiempien iOS-versioiden kanssa.

Mene Järjestelmäasetukset Macissasi. Vieritä alas kohtaan Työpöytä ja telakkaja vaihda Käytä iPhone-widgetejä vaihtoehto päälle.

Palaa työpöydällesi ja napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa päästäksesi kohtaan Muokkaa widgetejä näyttö. Valitsen puhelimestani Ring-kamera-widgetin.

Kuten muutkin widgetit, voit vetää sen työpöydällesi. Voit siirtää kuvaketta, mutta se on yksinkertaisesti pikakuvake. Jos sinun täytyy muokata tai hallita widgetiä, widget ohjaa sinut iPhoneen.

Voit kuitenkin poistaa kaikki widgetisi, myös iPhonesta vedetyt, yhdellä napsautuksella.

Widgetin voi poistaa kahdella tavalla. Yksi on napsauttaa näyttöä hiiren kakkospainikkeella ja valita Muokkaa widgetejä. Näet miinusmerkin jokaisen widgetin vasemmassa yläkulmassa. Napsauta sitä, niin widget poistuu.

Toinen tapa on napsauttaa hiiren kakkospainikkeella widgetiä, jonka haluat poistaa, ja valita Poista widget.

Widgetit helpottavat työpöydän mukauttamista. Ne eivät vain aseta usein käyttämäsi sovelluksesi sieltä, mistä löydät ne, vaan auttavat myös luomaan haluamasi ulkoasun. Voit myös mukauttaa iPhonesi lukitusnäyttöä widgeteillä.

Indeksi
  1. Widgetien lisääminen Ilmoituskeskuksessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up