Windows 10 Action Centerin mukauttaminen

Verrattuna Windows 8: n sisältämään, Microsoft on parantanut merkittävästi uutta toimintakeskusta. Uusi Windows 10 Action Center on kuin ilmoitusalue missä tahansa modernissa mobiilikäyttöjärjestelmässä. Kaikki käyttöjärjestelmän ja muiden asennettujen sovellusten ilmoitukset näkyvät nyt Ilmoituskeskuksessa tai Toimintakeskuksessa yksittäisten ilmapallovinkkien ilmoitusten sijaan.

Toimintakeskuksessa on yleisilmoitusten lisäksi myös muutama painike, joiden avulla voit käynnistää nopeasti eri vaihtoehdot Windows 10: ssä. Uuden Windows 10 -toimintakeskuksen hienoa on, että sitä voidaan mukauttaa jossain määrin. Näin voit tehdä sen.

Mukauta Windows 10 Action Center

Toimintakeskuksessa sinulla on kaksitoista erilaista painiketta, jotta pääset käyttämään kaksitoista eri vaihtoehtoa, kuten Kaikki asetukset, Bluetooth, VPN, lentokonetila, OneNote jne.

Jos napsautat "Kutista" -linkkiä painikkeiden yläosassa, kaikki paitsi neljä on tiivistetty. Tämä toiminto vapauttaa tilaa toimintakeskuksessa. Lisäksi voit mukauttaa näitä neljää painiketta Asetukset-paneelissa.

Voit tehdä tämän napsauttamalla "Kaikki asetukset" -painiketta.

Tämä toiminto avaa Asetukset-paneelin. Napsauta "Järjestelmä" -vaihtoehtoa ja valitse sitten "Ilmoitukset ja toiminnot", joka näkyy asetuspaneelin vasemmalla sivupalkissa.

Kuten mainitsin, voit mukauttaa neljää painiketta Toimintokeskuksessa. Voit tehdä tämän napsauttamalla kuvaketta, jonka haluat mukauttaa "Pikatoiminnot" -luokassa. Tämä näyttää luettelon kaikista käytettävissä olevista vaihtoehdoista; valitse vain haluamasi vaihtoehto. Minun tapauksessani vaihdan Tablet Mode -painikkeen Brightness-painikkeeseen, jotta voit helposti säätää näytön kirkkautta.

Heti kun olet valinnut painikkeen käytettävissä olevasta luettelosta, se muuttaa välittömästi painikkeen Action Centerissä.

Painikkeiden mukauttamisen jälkeen voit myös mukauttaa, näytetäänkö sovelluksissa ilmoituksia toimintakeskuksessa. Jos haluat estää sovelluksia näyttämästä ilmoituksia Action Centerissä, muuta Ilmoitus-osion Näytä sovellusilmoitukset -painike tilaan Ei käytössä.

Jos et halua estää kaikkien sovellusten näyttämästä ilmoituksia Action Centerissä, voit valita manuaalisesti, mitkä sovellukset voivat näyttää ilmoituksia. Voit tehdä tämän vierittämällä alaspäin ja "Näytä ilmoitukset näistä sovelluksista" -osion. Täällä voit erikseen muuttaa sitä sovellusta, joka voi näyttää ilmoituksia Action Centerissä.

Kuten alla olevasta kuvasta näet, olen poistanut käytöstä pelisovelluksen "Despicable Me" ilmoitukset, jotta ne eivät häiritse minua erikoistarjouksilla tai muulla.

Lopuksi, jos haluat poistaa ilmoituskuvakkeen tehtäväpalkista, napsauta "Ota käyttöön tai poista käytöstä järjestelmäkuvakkeet" -linkkiä.

Edellinen toiminto avaa "Ota käyttöön tai poista käytöstä järjestelmäkuvakkeet" -paneelin. 1. Paina "Action Center" -vaihtoehdon vieressä olevaa painiketta.

Et enää näe ilmoituskuvaketta tehtäväpalkissa, etkä voi enää käyttää toimintokeskusta. Tietenkin voit myös poistaa Action Centerin käytöstä Windowsin rekisterieditorilla tai ryhmäkäytäntöeditorilla.

Kommentoi alla, kuinka voit jakaa ideoita ja kokemuksia uuden Action Centerin käytöstä ja mukauttamisesta Windows 10: ssä.

Indeksi
  1. Mukauta Windows 10 Action Center

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up