Windows 10:n huhtikuu 2018 päivitys: uudet ominaisuudet ja niiden käyttö

Windows julkaisi äskettäin uusimman päivityksensä, joka on täynnä hienoja herkkuja. On liian aikaista nähdä, tuoko tämä uusi päivitys ei-toivottuja ominaisuuksia, mutta siinä on useita varsin hyödyllisiä ominaisuuksia. Aika näyttää kuinka hyödyllinen tämä päivitys on.

Microsoft Edge saa vihdoin joitain ominaisuuksia, jotka muut selaimet julkaisivat aikoja sitten, ja myös hiljaisten tuntien ominaisuuteen on tehty joitain muutoksia.

Indeksi
  1. Aikajana
  2. Hiljaisia ​​tunteja kutsutaan nyt Focus Assistiksi
  3. Lähijako
  4. Edgessä on parannuksia
  5. Omat ihmiset -ominaisuutta on parannettu
  6. Johtopäätös

Aikajana

Uusi ominaisuus, joka auttaa sinua löytämään minkä tahansa vierailemasi sivun, on nimeltään Aikajana. Tämän uuden ominaisuuden avulla voit tarkastella toimintaasi joko tuntien tai päivien mukaan. Voit tarkastella toimintaasi napsauttamalla Cortanan hakupalkin oikealla puolella olevaa "Tehtävänäkymä" -vaihtoehtoa.

Löydät jotain nopeasti napsauttamalla "Haku" -kuvaketta ja kirjoittamalla etsimäsi avainsanat. Menemällä kohtaan Asetukset -> Tietosuoja -> Toimintahistoria -> Näytä tilien aktiviteetit, voit myös päättää, mitä eri käyttäjien toimintoja näet aikajanallasi. Tämä on ehdottomasti erinomainen vaihtoehto vanhemmille.

Jos et halua, että toimintaasi kerätään, voit aina siirtyä kohtaan "Asetukset -> Tietosuoja -> Toimintahistoria" ja poistaa valinnan kyseisen vaihtoehdon ruudusta.

Hiljaisia ​​tunteja kutsutaan nyt Focus Assistiksi

Ominaisuus, joka tunnettiin aiemmin nimellä Quiet Hours, tunnetaan nyt nimellä "Focus Assist", ja se näyttää sinulle vain tärkeäksi luokittelemasi ilmoitukset. Jos pelaat suosikkipeliäsi koko näytön tilassa, sinua ei häiritse muut kuin tärkeät ilmoitukset. Kun sammutat Focus Assistantin, voit halutessasi saada täydellisen yhteenvedon siitä, mitä olet unohtanut.

Jos haluat määrittää ensisijaisen vaihtoehdon, siirry kohtaan "Asetukset -> Järjestelmä -> Focus Assistant". "Automaattiset säännöt" -kohdassa voit määrittää säännöt sille, milloin et halua tulla häirityksi, mukaan lukien ajat, näyttöä kopioidessasi, pelaaessasi peliä ja kotona ollessasi. Jos haluat yhteenvedon siitä, mitä olet unohtanut, valitse kyseisen vaihtoehdon valintaruutu.

Lähijako

Microsoft ei ehkä ole käyttänyt liikaa aikaa tämän ominaisuuden nimeämiseen, mutta se on hyödyllinen. "Nearby Share" on AirDrop for Windows, jossa voit helposti jakaa kaikentyyppisiä tiedostoja lähellä olevien laitteiden kanssa. Yksi asia on pidettävä mielessä, että ominaisuus (toistaiseksi) toimii vain kahden Windows 10 -tietokoneen välillä, joissa ominaisuus on käytössä.

Jos haluat ottaa ominaisuuden käyttöön Jaa-valintaikkunassa, sinun on valittava "Jaa" -vaihtoehto, kun esimerkiksi napsautat tiedostoa hiiren kakkospainikkeella Resurssienhallinnassa. Voit myös napsauttaa Jaa-vaihtoehtoa, jos käytät Edge-selainta.

Valitse vaihtoehto, jossa lukee "Ota lähijakaminen käyttöön napauttamalla". Jos sinulla on jostain syystä ongelmia tämän menetelmän kanssa, voit myös ottaa "Lähijakamisen" käyttöön Asetukset-sovelluksen avulla. Siirry kohtaan Asetukset -> Järjestelmä -> Jaettu kokemus -> Lähijakaminen.

Edgessä on parannuksia

Edge voi vihdoin auttaa sinua syöttämällä tietosi automaattisesti. Tämä ei ole mitään uutta muissa selaimissa, mutta se on Edgelle. Siirry kohtaan "Lisää -> Asetukset -> Näytä lisäasetukset -> Hallitse merkintöjä."

Voit vihdoin mykistää välilehdet Edgessä, ja lukunäkymässä näkyvät PDF-tiedostot, kirjat ja sivut näkyvät nyt koko näytössä. Edgessä on nyt myös kielioppityökalu, joka auttaa sinua korjaamaan nämä virheet. Asiakirjojen osat, joissa on virheitä, korostetaan. Toistaiseksi se ei toimi kaikkien asiakirjojen kanssa, mutta toivottavasti se muuttuu ajan myötä.

Siellä on myös uusittu keskus, johon pääset napsauttamalla yläreunassa olevaa tähtikuvaketta. Keskittimessä näet historiasi, kirjanmerkkisi, latauksesi ja e-kirjasi.

Omat ihmiset -ominaisuutta on parannettu

Jos käytät Omat ihmiset -ominaisuutta, olet iloinen kuullessani, että siihen on myös tehty joitain parannuksia. Se esimerkiksi tukee nyt vedä ja pudota -toimintoa. Voit nyt pudottaa kuvakkeet tehtäväpalkkiin ja pudottaa yhteystietosi Omat ihmiset -ponnahdusikkunaan.

Voit myös kiinnittää niin monta henkilöä kuin haluat, enintään kymmenen. Löytääksesi tämän vaihtoehdon, sinun on siirryttävä kohtaan "Asetukset -> Mukauttaminen -> Tehtäväpalkki". Näet myös sovellusehdotuksia, joita voit käyttää Omat ihmiset -ominaisuuden kanssa.

Johtopäätös

Jotkut Windows 10 -päivityksen uusista ominaisuuksista voisivat olla parempia, mutta toivottavasti Microsoft huolehtii siitä pian. Toistaiseksi päivityksessä ei ole ollut enemmän bugeja kuin ominaisuuksia; toivotaan että se pysyy sellaisena. Mitä ominaisuuksia olit iloinen nähdessäsi päivityksessä? Jaa ajatuksesi kommenteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up