Windows 11 -asetusopas

Selvitetään yhdessä, miltä Windows 11:n uusi asetusvalikko näyttää, jotta pääset nopeasti haluamiisi vaihtoehtoihin

Windows 11:n uusista ominaisuuksista löytyy varmasti uusi Asetukset-valikko, joka eroaa täysin Windows 10:ssä nähty. Uusi asetusvalikko on jaettu kahteen osaan: vasen sivupalkki, jossa kaikki valikot ovat aina käytettävissä, ja eri vaihtoehdot, jotka näkyvät ikkunan oikealle puolelle. Tämä tyyli seuraa Android-tableteissa ja Apple iPadeissa nähtyä ja voi ensisilmäyksellä varmasti yllättää vanhaan asetusvalikkoon tottuneen.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti Asetukset-näytön kaikkien valikkojen sisältö. Voimme siis käyttää tätä artikkelia todellisena Windows 11:n asetusopas ja löydä heti, mikä valikko avataan tarpeidesi mukaan.

Niille, jotka eivät vielä tiedä, voit nopeasti avata asetusvalikon Windows 11:ssä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja napsauttamalla asetukset tai vaihtoehtoisesti painamalla i WIN+I-näppäimet näppäimistöllä.

Järjestelmä

Järjestelmävalikko näytetään oletusarvoisesti aina, kun avaamme Asetukset-näytön, ja se sisältää joitain käyttäjän kannalta hyödyllisimpiä valikoita.

Tästä valikosta voit muuttaa näytön asetuksia, muuttaa ääniasetuksia, hallita järjestelmän ilmoituksia, ohjelmoida ilmoitusavustajaa, hallita energiansäästöä, hallita tallennustilaa, aktivoida läheisyysjaon, muokata moniajoasetuksia, tarkista Windowsin aktivointitila, käynnistä vianetsintätyökalut, jatka järjestelmän palautustahallita PC-projektiota, muuttaa etätyöpöydän asetuksia, ohjata leikepöydän asetuksia ja saada tietoja käyttöjärjestelmästä ja käytössä olevasta tietokoneesta.

Bluetooth ja laitteet

Toinen erittäin tärkeä valikko, koska sen avulla voit lisätä laitteita järjestelmään sen jälkeen, kun ne on liitetty tietokoneeseen; Tämän näytön avulla voit lisätä minkä tahansa laitteen, mutta se on erityisen tehokas minkä tahansa tyyppisten Bluetooth-laitteiden tai tulostimien (USB, Wi-Fi ja Ethernet) lisäämiseen.

Tästä valikosta voimme lisätä nopeasti laitteen (painamalla Lisää laite), kytke Bluetooth päälle tai pois päältätarkastella yhdistettyjen ja lisättyjen laitteiden luetteloa, tarkastella määritettyjä tulostimia ja skannereita, yhdistä puhelimesi tietokoneeseentarkista verkkokamerasi tai liitettyjen kameroiden asetukset, muuttaa hiiren asetuksiamuuta kosketuslevyn asetuksia (kannettavissa tietokoneissa), määritä kosketuskyniä tai Windows Ink, säädä automaattisen toiston asetuksia ja muuta kytkettyihin USB-laitteisiin liittyviä asetuksia.

Verkko ja Internet

Tämä valikko tarjoaa kaikki Internet-yhteyteen liittyvät vaihtoehdot, olipa kyseessä Wi-Fi tai Ethernet. Yksinkertaisen yhteyden lisäksi se tarjoaa myös VPN:ille omistettuja valikoita ja nopean pikakuvakkeen muuta tietokoneesi verkon hotspotiksi.

Tästä valikosta voimme ohjata Wi-Fi-yhteyksiä, lisätä ja hallita VPN-yhteyksiä, aktivoida mobiilihotspotin, hallita lentokonetilaa, muuttaa verkon välityspalvelinasetuksia, hallita etäyhteyttä ja avata verkon lisäasetuksia.

Räätälöinti

Tämän valikon avulla voimme mukauttaa Windows 11 tarpeidemme ja henkilökohtaisten makujemme mukaan, jotta se olisi ainutlaatuinen. Muistutamme, että muutosten tekeminen Windows-teemaan on välttämätöntä aktivoi Windows 11 -kopiosi.

Tästä valikosta voimme vaihtaa teemaa nopeasti painamalla jotakin yläosassa olevista teemoista; vaihtoehtoisesti voimme vaihtaa taustaamuuttaa Windowsin ikkunoiden ja valikkojen värejä, hallita järjestelmään asennettuja teemoja, vaihtaa lukitusnäyttöä, hallita virtuaalista näppäimistöä, muokkaa Käynnistä-valikkoa, muuta tehtäväpalkkiahallitse kirjasimia ja mukauta Windows-kokemustasi ennalta määritettyjen skenaarioiden perusteella.

Sovellus

Toinen laajalti käytetty valikko, koska se tarjoaa mahdollisuuden hallita kaikkia Windows 11:ssä olevien ohjelmien ja sovellusten näkökohtia.

Tästä valikosta voimme hallita asennettuja sovelluksia, sovellusten poistaminen, hallita järjestelmäsovelluksiamuuttaa oletussovelluksia, hallita offline-karttoja, muuttaa Windowsin ominaisuuksia, hallita verkkosovelluksia, muuttaa videon toistoasetuksia ja muuttaa Windowsilla alkavia sovelluksia.

Tilit

Tästä valikosta on tullut entistä tärkeämpi Windows 11:ssä, koska se piilottaa sisällään myös uudet varmuuskopiointiasetukset (OneDriven kanssa synkronoinnin perusteella).

Tästä valikosta saamme tietoja Microsoft-tilistämme, pääsemme tietoihin muista PC:n tileistä, hallitsemme sähköpostia, muuta kirjautumisasetuksiasilisätä tai poistaa tilejä järjestelmästä, hallita Windowsin varmuuskopiointia ja päästä asennusnäyttöön yrityksen tai organisaation käyttöoikeuksia varten.

Päivämäärä/aika ja kieli

Tämä on epäilemättä Windows 11:n yksinkertaisin asetusvalikko, koska sen avulla voit säätää kellonaikaa ja päivämäärää, Aseta aikavyöhyke ja päivämäärä automaattisesti (Internet-yhteyden kautta), vaihtaa järjestelmän kieltäasenna uusia kieliä, hallitse virtuaalisen näppäimistön ja tekstiehdotusten asetuksia ja hallitse äänentunnistusasetuksia.

Pelit

Toinen hyvin yksinkertainen valikko, joka on omistettu niille, jotka käyttävät tietokonetta pelaamiseen. Itse asiassa tästä valikosta voit hallita Xbox Game Bar -asetuksia, muuttaa hankinnan asetuksia (kuvakaappauksia ja näyttölähetyksiä) ja aktivoida pelitilanjoka on välttämätöntä Windows 11:n suorituskyvyn nopeuttamiseksi, kun käytämme nykyaikaista peliä.

Esteettömyys

Tämä valikko on erittäin rikas vaihtoehto, sillä se sisältää kaikki Windowsin tarjoamat esteettömyystyökalut antaa käyttöjärjestelmän kaikkien käyttäjien saatavillejopa ne, joilla on näkö-, kuulo- tai motorisia vaikeuksia. Monia tämän valikon vaihtoehtoja voidaan käyttää Windowsin mukauttamiseen.

Itse asiassa tästä valikosta on mahdollista muuttaa tekstin kokoa, muokata visuaalisia tehosteita, hallita osoitinta ja hiiren kosketusta, muokata tekstin kohdistinta, muokata suurennuslasiasetuksia, hallita värisuodattimia, hallita Teemat korkea kontrasti, säädä ääniavustajaa, muuta kuulon esteettömyysasetuksia, ota tekstitykset käyttöön, muuta äänikomentoja, muuta näppäimistön esteettömyysasetuksia, hallitse hiiren pikanäppäimiä ja hallitse optista ohjausjärjestelmää (silmänseuranta ja puhesynteesi).

Yksityisyys ja turvallisuus

Microsoft on sisällyttänyt tähän valikkoon kaikki vaihtoehdot hallitsee parhaiten laitteen yksityisyyden ja takaa parhaan mahdollisen turvallisuuden aina.

Tästä valikosta pääsemme suojausasetukset (virustorjunta, palomuuri jne.)käynnistä laitteen seurantajärjestelmä, salaa järjestelmälevy, ota käyttöön kehittäjien äänet ja muuta Windowsin käyttöoikeuksia (yleiset, äänikomennot, muste ja kirjoittaminen, palaute ja diagnostiikka, toimintahistoria, Windowsin haku- ja hakuoikeudet).

Näytön viimeisessä osassa se on mahdollista käyttää eri sovelluksille annettuja käyttöoikeuksia tietosuojasyistä. Voimme itse asiassa muokata yksityisyyttä maantieteellisen sijainnin, web-kameran tai kameroiden käytön, mikrofonin käytön, ääniaktivointikomennon käytön, ilmoitusten pääsyn, käyttäjätietotilin pääsyn, yhteystietokirja, kalenteritapahtumien käyttämiseen, puheluihin pääsyyn, puheluhistorian käyttämiseen, sähköpostitileihin pääsyyn, järjestelmätoimintoihin pääsyyn, viestitoimintojen käyttämiseen, radiotietojen käyttämiseen, muiden laitteiden ja järjestelmäkansioiden käyttämiseen (Lataukset, Asiakirjat, kuvat, videot ja tiedostojärjestelmä).

Sulkee asetusnäytön muuta latauskansiotamuokataksesi musiikkikirjastoa, asettaaksesi kuvakaappausreunuksia ja asettaaksesi kuvakaappaussovelluksia.

Windows päivitys

Asetusten viimeinen valikko sisältää kaikki tarvittavat kohteet päivittää Windows ja säätää päivitystiheyttä tapamme ja käyttämämme yhteystyypin perusteella.

Tästä valikosta voimme käynnistää päivitysten haun (Tarkista päivitykset), asenna odottavat päivitykset, keskeytä päivitykset tietyksi ajaksi, tarkista päivityshistoriasi, käytä päivityksen lisäasetuksia ja tilaa Windows Insider -ohjelmaesikatsellaksesi uusia Windows-versioita (usein täynnä virheitä).

Johtopäätökset

Uusi Windows 11 -asetusvalikko ei ehkä miellytä sinua ensi silmäyksellä, mutta kun olet oppinut siitä, etsimiemme asetusten löytäminen on erittäin helppoa ja säädä Windows 11 toimimaan haluamallamme tavalla. Jos emme löydä tiettyä valikkokohtaa, muistutamme, että voit aina käyttää asetusikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa hakupalkkia (Etsi asetus).

Nostalgisille käyttäjille on myös mahdollista avata rakas Ohjauspaneeli, saatavana sovelluksena Käynnistä-valikosta. Saat lisätietoja lukemalla ai-oppaamme Windowsin Ohjauspaneelin salaisuudet ja miten aktivoi God Mode Windows 11:ssä.

Indeksi
 1. Järjestelmä
 2. Bluetooth ja laitteet
 3. Verkko ja Internet
 4. Räätälöinti
 5. Sovellus
 6. Tilit
 7. Päivämäärä/aika ja kieli
 8. Pelit
 9. Esteettömyys
 10. Yksityisyys ja turvallisuus
 11. Windows päivitys
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up