Windows File Explorerin parantaminen ja mukauttaminen

5 tapaa parantaa Windowsin tiedostojen ja kansioiden selainta nopeammin ja tehokkaammin

Windows 10: ssä Tiedostoselain on yksi tärkeimmistä ohjelmista tietokoneellamme, sillä sitä käytetään kansioiden avaamiseen, kiintolevyjen tai siirrettävien tietovälineiden (ulkoiset asemat, USB-muistit) sisällön avaamiseen, verkon kansioiden tai tiedostojen sisällön käyttämiseen ja tiedostojen etsimiseen ja luettelot asiakirjoista. Windows 10: ssä tätä ohjelmaa on parannettu merkittävästi Resurssienhallintaan Windows 7: ssä tai aiemmissa versioissa. Voit kuitenkin silti muuttaa ja mukauttaa sitä mieleiseksesi. Mahdollisuuksia on monia Mukauta Windowsin Resurssienhallintaa Näin voit liikkua tietokoneen kansioissa nopeammin.

Tässä artikkelissa tarkastellaan joitain hyödyllisiä vaihtoehtoja Hallinnoi ja muokkaa Windows 10 File Explorerianiin, että se sopeutuu kaikkien käyttäjien tarpeisiin (työssä, kotona tai koulussa).

Kuinka mukauttaa Resurssienhallintaa

File Explorer itsessään on jo erittäin monipuolinen ja tehokas työkalu, mutta vain harvat käyttäjät mukauttavat sitä tehden siitä entistä tehokkaamman päivittäin. Seuraavissa luvuissa näytämme, kuinka voit muuttaa File Explorerista uuden vuosituhannen tietokoneen arvoisen tiedostonhallinnan.

Lisää Kopioi ja siirrä -vaihtoehdot

Kun napsautat tiedostoa hiiren kakkospainikkeella, käytettävissä on kahden tyyppisiä vaihtoehtoja: Kopioi kansioon ja Siirrä kansioon, kaksi ihanteellista kohdetta niille, jotka käyttävät tietokonetta. Vain hiiri (ei pikanäppäimiä), jotta voimme välttää tiedostojen vetämistä tai kopioimista ja liittämistä. Vaihtoehto avaa ruudun, jossa voit valita kohdekansion helpottaaksesi tiedostojen kopiointia ja liittämistä Windowsissa. Jatka lataamalla .reg-tiedostot osoitteesta TenForums -sivusto, erityinen Add_Copy-Move_To_Folder_to_context_menu.

Kun olet ladannut REG-tiedoston, kaksoisnapsauta sitä ja lisää rekisteriavaimet. Jotta muutokset tulisivat voimaan, käynnistämme tietokoneen uudelleen. Seuraavan kerran, kun käynnistämme seuraavan kerran, etsimme uusia elementtejä pikavalikosta (napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella), jotta voimme siirtää tai kopioida tiedostoja nopeasti ja helposti hiirellä.

Mukauta pikavalikkoa

Pikavalikko tulee näkyviin, kun napsautat tiedostoa tai kansiota hiiren kakkospainikkeella. Eri valikkovaihtoehdot lisätään tai poistetaan, kun asennat tai poistat uusia Resurssienhallintaan asennettuja ohjelmia, kuten: Virustorjunta tai OneDrive. Jos haluamme poistaa joitain vaihtoehtoja pikavalikosta poistamatta liittyviä ohjelmia, voimme luottaa ilmaiseen ohjelmaan, kuten CCleaner, ladattavissa osoitteesta virallinen sivu.

Voit käyttää tätä ohjelmaa siirtymällä valikkoon VälineetAvaa valikko alkaa ja avaa välilehti Pikavalikkojosta voimme poistaa tai deaktivoida merkinnät. Valitettavasti CCleaner ei luetella kaikkia pikavalikkokohteita. Joten, jos tarvitset kattavampaa työkalua tähän tarkoitukseen, meidän tulisi käyttää sitä ShellExView poistaa tarpeettomat vaihtoehdot kontekstivalikoista. Muiden ohjelmien kanssa voit myös Napsauta hiiren kakkospainikkeella lisätäksesi vaihtoehtoja pikavalikkoon.

Lisää välilehtiä

Jos haluamme avata välilehdet samassa File Explorer -ikkunassa, voimme lisätä niihin omistettuja ohjelmia, kuten löysimme myöhemmässä artikkelissa. Avaa kansiot, joissa on välilehdetiedostonhallinta Windowsissa.

Tässä tapauksessa meidän on ehdottomasti ladattava vaihtoehto Resurssienhallinnalle, koska välilehtiä ei missään tapauksessa voida lisätä Windows 10: n sisältämän tiedostonhallinnan avulla.

Nopeuta tiedostojen kopiointia

Windows 10: ssä tiedostojen kopiointi on edennyt pitkälle verrattuna Windowsin aiempien versioiden sisäänrakennettuihin ohjaimiin. On kuitenkin edelleen ratkaisemattomia ongelmia. Jos esimerkiksi häiriö tapahtuu, sinun on käynnistettävä se uudelleen. Ja jos tiedostoa on jo olemassa, se lopettaa kopioinnin tai siirtämisen. Tiedostojen siirtämisongelmien ratkaisemiseksi suosittelemme kopiohallinnan lisäämistä, kuten TeraCopy.

Teracopy voidaan integroida Windows Exploreriin ja korvaa siirtoliittymän tiedostoja kopioitaessa tai siirrettäessä. Se lisätään myös valinnaiseen pikavalikkoon, jotta voit aloittaa sen napsauttamalla tiedostoa hiiren kakkospainikkeella. Molemmissa tapauksissa meillä on todella edistynyt siirtohallinta, joka näyttää siirron edistymisen, välttää virheet prosessin aikana (jatkamalla kopiointia) ja voi tarkistaa kopioitavat tiedostot.

Lisää nopea purku ja arkiston luominen

Yksi Resurssienhallinnan rajoituksista on, että se voi purkaa pakatut tiedostot: se voi käsitellä ZIP-tiedostoja, mutta se ei voi käsitellä RAR-tiedostoja tai muita pakattuja tiedostotyyppejä. Pakattujen tiedostojen purkamisprosessin parantamiseksi huomattavasti suosittelemme, että asennat ilmaisen ohjelman 7 vetoketjua, Saatavilla virallinen sivu.

Lisäämällä pikavalikkokohteita avaamme ohjelman ja menemme valikkoon VälineetAvaa valikko Vaihtoehdotvalitaan välilehti 7 vetoketjua ja osiossa Pikavalikon kohteetMuista tarkistaa vain artikkelit Pura kansioon On Lisää arkistoon.zip. Muutosten jälkeen painamme Käytä Kävellä Aivan;; Tästä lähtien, kun napsautamme hiiren kakkospainikkeella pakattua tiedostoa, molemmat kohteet tulevat näkyviin, joten voimme purkaa pakatut tiedostot nopeasti kansioon (joka näkyy samassa paikassa kuin pakattu tiedosto) ja luoda nopeasti myös yksi ZIP-tiedosto valitsemalla yksi tai useampi tiedosto tai kansio.

Päätelmät

Noudattamalla näitä pieniä vinkkejä, voit tehdä Windows 10 File Explorerista helpomman käyttää mukauttamalla pikavalikkoa ja muuttamalla tiedostojen siirtojärjestelmää. Jos etsimme syvempiä muutoksia (esim. Välilehtiä), meidän on lisättävä joitain rekisteritiedostoja tai vaihdettava tiedostojen hallintaa jollakin asiaankuuluvassa luvussa mainituista vaihtoehtoisista ohjelmista.

On Suosituimmat vinkit Windows-kansioille.

Indeksi
 1. Kuinka mukauttaa Resurssienhallintaa
  1. Lisää Kopioi ja siirrä -vaihtoehdot
  2. Mukauta pikavalikkoa
  3. Lisää välilehtiä
  4. Nopeuta tiedostojen kopiointia
  5. Lisää nopea purku ja arkiston luominen
  6. Päätelmät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up