Windows huijaa siirtää tiedostoja ja avata kansioita nopeasti

Hyödyllisiä temppuja kansioissa nopeampaan liikkumiseen, tiedostojen siirtämiseen ja Windowsin Resurssienhallinnan vaihtoehtojen käyttämiseen

ikkunat on muuttunut huomattavasti ajan myötä ja myös parantunut huomattavasti tiedostojen hallinta ja kansioiden avaaminen, jossa on monia muita vaihtoehtoja, joilla voit mukauttaa tapaa, jolla tutkit tietokonettasi. Joskus jopa nopeammissa ja uudemmissa tietokoneissa Windows-kansion avaaminen voi kuitenkin hidastaa, koska sisällä on liikaa tiedostoja tai koska Windows lataa esikatselut kansioihin, joissa on valokuvia ja kuvia.

Hitaat kansiot ne voivat riippua useista tietokoneen ylläpitoon liittyvistä tekijöistä, mutta ne voivat myös johtua joistakin Windowsin oletusasetukset, jotka on muutettava riippuen siitä, miten käytät tietokonettasi.

Tämä artikkeli tarjoaa joitain vinkkejä ja temppuja hyödyllisin saadakseen kaiken irtiTiedostonhallintaerityisesti poistaa hitaiden kansioiden ongelman Ja siirtää tiedostoja nopeammin hakemistojen välillä.

Jotkut näistä ehdotuksista saattavat edellyttää rekisterimuutoksia, joten jos olet epävarma, luo palautuspiste ennen kuin teet niin, jotta voit palauttaa sen, jos jokin menee pieleen.

Optimoi kansiot sisältöä varten

Jos kansiot avautuvat liian hitaasti, voimme optimoida ne sisällön tyypin mukaan. Jatka napsauttamalla hidasta kansiota hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla valikko Omaisuussiirrytään välilehteen Mukauta ja osion alla Optimoi kansioavaa pudotusvalikko ja valitse optimointi olemassa olevien tiedostojen tyypin mukaan (Asiakirjat, Musiikki, Video, Kuvat tai Yleiset elementit).

Toisessa artikkelissa näytimme sinulle myös joitain pieniä ohjelmia, joiden avulla voit siirtää tiedostoja automaattisesti muodon mukaanjotta ne pysyisivät järjestyksessä.

Optimoi indeksointipalvelu

Toinen syy, miksi Windows avaa suuret kansiot hitaasti, johtuu siitä indeksointipalvelu, eli toiminto tiedostojen nopeaan etsimiseen. Tämä palvelu on varsin hyödyllinen, joten sitä ei pitäisi poistaa käytöstä, mutta Windowsissa voimme päättää jättää jotkin kansiot pois indeksoinnista.

Jos haluat sulkea suurimmat kansiot pois indeksoinnista, avaa Käynnistä-valikko ja kirjoita Indeksointivaihtoehdotavaamme samannimisen pikakuvakkeen, painamme näppäintä Muokata ja avautuvassa ikkunassa poistamme kaiken valinnan ja valitsemme yksitellen vain kansiot, joihin uudet henkilökohtaiset tiedostot, kuten asiakirjat, musiikki ja valokuvat, yleensä tallennetaan ja luodaan.

Kaikki muu voidaan sitten jättää indeksoinnin ulkopuolelle, jolloin Windows säästää paljon työtä, joka voi hidastaa tietokonettasi ja kansioitasi. Tietokoneissa, joissa Windows 10 ja Windows 11 ovat erityisen hitaita, voimme myös poistaa Windowsin indeksoinnin kokonaan käytöstä ja käyttää vaihtoehtoista ohjelmaa tiedostojen etsimiseen, esim. Kaikki.

Poista kuvien esikatselut käytöstä

Jos kuvia täynnä olevan kansion avaaminen on erittäin hidasta, se kannattaa poista esikatselut käytöstäavauksen nopeuttamiseksi (mutta meidän on sitten valittava manuaalisesti kuva, jonka haluamme avata).

Jatka siirtymällä Käynnistä-valikkoon ja kirjoittamalla File Explorerin asetuksetavaa ehdotettu pikakuvake ja siirry avautuvassa uudessa ikkunassa välilehdelle Näytäjotta voit aktivoida äänen Näytä vain kuvakkeet, ei koskaan pikkukuvia.

Toisessa oppaassa näytimme sinulle tempun, jolla estetään Windowsia tyhjentämästä esikatselun välimuistia lyhentää kuvakansioiden latausaikaa.

Lisää File Explorerin temppuja

Mielenkiintoisimpia temppuja tiedostojen ja kansioiden hallintaan Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä löydämme:

1) Näytä tiedostojen esikatseluruutu: jos olemme poistaneet esikatselun kuvakuvakkeista, voimme käyttää esikatseluruutua, jonka voimme aktivoida Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä painamalla yläreunaa Näytänapsauttamalla Näytä ja lopuksi äänen aktivoiminen Esikatseluikkuna. Voimme myös painaa ALT+P aktivoida esikatseluruudun nopeasti. Esikatseluruutu toimii tekstitiedostojen, valokuvien, pdf-tiedostojen ja Office-tiedostojen kanssa.

2) Muuta kuvakkeiden kokoa lennossa: jos kuvakkeet ovat liian pieniä tai liian suuria, voimme muuttaa kuvakkeiden kokoa lennossa pitämällä näppäintä painettuna CTRL näppäimistöllä ja siirrä hiiren rulla haluttuun kokoon.

3) Näytä Roskakori ja Ohjauspaneeli: Windows 11:ssä voimme parantaa File Exploreria näyttämällä sekä roskakorin että ohjauspaneelin vasemmalla puolella muiden pikanäppäinten kanssa. Aktivoidaksesi nämä kaksi kohdetta, paina oikeaa painiketta vasemmassa sivupalkissa ja valitse kohde Näytä kaikki kansiot.

4) Vaihda File Explorerin alkuperäinen kansio: oletusarvoisesti, kun napsautat Resurssienhallintaa, kansiot näytetään Nopea pääsy. Voit muuttaa tätä toimintaa ja avata heti asiakirjakansion napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Tiedostonhallinta (se voi olla tehtäväpalkin kansio tai Käynnistä-valikon ohjelma) ja muutamme polkua, johon Kohde kirjoitetaan, joka oletuksena on (%windir%\explorer.exe). Jos haluamme käyttää i Asiakirjatsinun on kirjoitettava kohdekansioksi: %SystemRoot%\explorer.exe /n,::{450D8FBA-AD25-11D0-98A8-0800361B1103}; jos haluat avata kansion välittömästi Tietokone sen sijaan määränpää on %SystemRoot%\explorer.exe /E,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}.

5) Pääsy kiellettyihin kansioihin: oppaassamme kuinka ottaa kansion haltuunsa (omistusoikeus). se selittää, kuinka järjestelmätiedostojen täydet kirjoitus- ja muokkausoikeudet saamatta "Pääsy kielletty" -varoitusta.

6) Poista äänet käytöstä, kun napsautat kansioita: jos emme pidä äänistä, kun siirrymme kansiosta toiseen, voimme poistaa ne käytöstä kirjoittamalla Audio Käynnistä-valikossa painamalla kohtaa Muut ääniasetuksetnapsauttamalla välilehteä Pelaat ja katsomassa Käynnistä Explorer sisään Tiedostonhallinta ja valitsemme avattavasta valikosta Ei kukaan miltä kuulostan.

7) Lisää sovelluksia pikakäyttöön: Windowsin avulla voit lisätä minkä tahansa kansion pikakäyttöluetteloon, napsauta hiiren kakkospainikkeella kansiota, jonka haluat lisätä, ja paina Lisää pikakäyttöön. Tässä valikossa voimme lisätä pikalinkkejä eniten käytettyihin ohjelmiin, jotta ne ovat vain napsautuksen päässä. Voit tehdä tämän avaamalla polun C:\Käyttäjät\[nome_utente]\Linkit ja vedä linkkien kuvakkeita (ehkä alkaen työpöydän kuvakkeista tai Käynnistä-valikosta), jotta ne näkyvät luettelossa.

8) Avaa komentokehote-näyttö: Windows 11:ssä meidän ei enää tarvitse painaa CTRL+SHIFT-näppäintä tuodaksesi esiin kehotteen hiiren oikeanpuoleisesta valikosta, koska komento on jo olemassa Avaa Windows Terminalissa pikavalikosta (saatavissa hiiren oikealla painikkeella). Windows 10:ssä meidän on sen sijaan pidettävä CTRL + SHIFT -näppäimiä painettuna ja painettava sitten hiiren oikealla painikkeella, jotta voimme palauttaa kohteen. Avaa PowerShell-ikkuna tästä.

9) Lisää pikakuvakkeet navigointiin: Windowsissa voimme lisätä avaimia Siirrä kansioon Ja Kopioi kansioon hiiren kakkospainikkeella tiedostojen ja kansioiden valikosta. Jos haluat tehdä tämän muutoksen, sinun on siirryttävä rekisteriavaimiin avaamalla Käynnistä-valikko ja kirjoittamalla regedit. Uudessa ikkunassa etsimme avainta HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlersnapsauta hiiren oikealla painikkeella viimeksi avattua kansiota ja paina Uusi > Avain; nyt annamme uuden nimen {C2FBB630-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13} kopiota varten. Luomme sitten toisen avaimen nimellä {C2FBB631-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13} Siirrä-näppäimelle.

10) Lisää reittejä kohtaan Lähetä: varten lisää reittejä erilainen kuin vaihtoehto Lähetä joka tulee näkyviin napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella kansiota tai tiedostoa, meidän tarvitsee vain painaa näppäimistön WIN+R-näppäimiä, kirjoittaa komento kuori: lähetä ja kopioi avautuvaan kansioon pikakuvakkeet tai linkit ohjelmiin tai kansioihin, joihin usein liitämme tiedostoja, jotta voimme kopioida ne nopeasti.

Johtopäätökset

Yllä näkyvät ovat epäilemättä parhaita temppuja Windows 11 ja Windows 10 File Explorerille, jotta voimme siirtää tiedostoja ja avata kansioita nopeasti, kun olemme töissä PC:llä tai kun käytämme tietokonetta artikkeleiden kirjoittamiseen tai opiskeluun yliopisto.

Jos meillä on vielä hidas kansion ongelma suosittelemme lukemaan myös oppaamme kuinka eheyttää ja puhdistaa kiintolevyn optimoidaksesi tietokoneesikuten suorita scandisk etsiäksesi virheitä levyltä ja lopuksi kuinka lisätä kuvakkeiden välimuistia.

Jos emme ole tyytyväisiä Windowsin Resurssienhallintaan, voimme korvata sen jollakin ohjelmia, joilla voit tutkia resursseja ja kansioita välilehtien selaamisen avulla.

Indeksi
  1. Optimoi kansiot sisältöä varten
  2. Optimoi indeksointipalvelu
  3. Poista kuvien esikatselut käytöstä
  4. Lisää File Explorerin temppuja
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up