Windows-ohjelmien suorittaminen ja käyttäminen Macissa

Maceissa ja MacBookeissa on laaja ekosysteemi macOS-ympäristöön optimoituja ohjelmia, mutta silti on monia ohjelmia, jotka tukevat vain Windowsia tai jotka toimivat paremmin Windows-versiossa. Jos käytämme Macia usein töissä, mutta haluamme käyttää tiettyä ohjelmaa, yrityssovellusta tai vain Windows-käyttöistä videopeliä, voimme käyttää erilaisia ​​menetelmiä Windows-koodin suorittamiseen Macin sisällä tuntematta mitään perusohjelmointia.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti parhaat menetelmät suorittaa Windows-ohjelmia Macissakäyttämällä ammattimaisia ​​ohjelmia ja ohjelmia, jotka on suunniteltu virtualisoimaan Windows-ympäristö missä tahansa Macissa, mukaan lukien nykyaikaiset Mac Apple M1 -suorittimilla.

1) Paras valinta: Paralleals

Paras tapa ajaa Windows-ohjelmia Macissa on käyttää Rinnakkaisetkaupallinen ohjelmisto, joka on saatavana ilmaiseen kokeiluversioon.
Tämän ohjelman avulla voit virtualisoi mikä tahansa Windows-versio ja käyttää Microsoft-käyttöjärjestelmää ikään kuin se olisi asennettu suoraan Maciin ilman, että mitään järjestelmää tarvitsee käynnistää uudelleen tai avata erillistä ikkunaa.

Tämä Parallelsin luoma erityinen virtuaalikone tekee Windowsin suorituskoodit aina saatavillasiihen pisteeseen, että voimme myös lisätä Windows-ohjelmia Macin alapalkkiin: kun napsautat Windows-ohjelmaa, normaali Mac-ikkuna avautuu, aivan kuin ohjelma olisi alkuperäinen (todellisuudessa se toimii virtualisoidussa ja optimoidussa Windows-ympäristössä).

Parallels on tällä hetkellä paras Macille saatavilla oleva virtualisointijärjestelmäkoska se tukee myös nykyaikaisia ​​Apple M1 -prosessoreita ja uudempia versioita ilman ongelmia (mikä on mahdotonta muiden virtuaalikoneiden hallintaohjelmien kanssa), ja se suorittaa x86-ohjelmia älykkäästi ja nopeasti yhteensopivuuskerroksen kautta.

Maksimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi voimme asentaa myös Parallelsiin Windows 11 ARMjotta ei tarvitse käyttää yhteensopivuuskerrosta ohjelmien käynnistämiseen (mutta silti vähän verrattuna x86-versioihin).

2) Muut virtualisointijärjestelmät

Parallels on kaupallinen ohjelma, ja ilmaisen kokeilujakson lopussa sinun on ostettava se, jotta voit hyötyä sen ominaisuuksista. Jos meillä on M1-sirulla varustettu Mac, Parallels-valinta on pakollinen, koska se on ainoa järjestelmä, joka virtualisoi Windowsin tehokkaasti.

Jos meillä on Intel-prosessorilla varustettu Mac (siis ennen vuotta 2021), voimme asentaa muita Macin kanssa yhteensopivia virtualisointiohjelmia, kuten esim. VMware Fusion Ja Oracle VM VirtualBox.
Molemmat ohjelmat ovat ilmaisia ​​henkilökohtaiseen käyttöön, ja niiden avulla voit käynnistää Windows 10- tai Windows 11 -virtuaalikoneita käyttämällä Macin tehoa järjestelmän käynnistämiseen erillisessä ikkunassa (johon Windows-ohjelmat asennetaan).

Jos haluat virtualisoida Windows PC:n Macin sisällä, voimme myös edetä ilmaiseksi käyttämällä jotakin yllä mainituista ohjelmista ilman, että sinun tarvitsee kuluttaa rahaa Parallelsiin (välttämätöntä vain, jos meillä on Apple M1 -prosessorilla varustettu Mac).

3) Kaksoiskäynnistys Boot Campilla

Intel-prosessoreilla varustetuissa Mac-tietokoneissa voimme asentaa Windowsin kaksoiskäynnistykseen Mac-asennuksen ohella Boot Camps.
Boot Camo on erityinen Mac-ohjelma, joka voi ohjata käyttäjiä asentamaan Windowsin yhdessä käyttöjärjestelmän kanssa Tässä tapauksessa vain yksi käyttöjärjestelmä voi toimia kerrallaan ja voit vaihtaa Windowsista Maciin käynnistämällä tietokoneen uudelleen.

Windowsin asentaminen oikeaksi käyttöjärjestelmäksi Maciin on paras ratkaisu, jos haluat pelata PC-pelejä tai käytä raskaita sovelluksia, jotka vaativat kaiken saatavilla olevan laitteiston suorituskyvyn. Huono puoli on, että et voi ajaa Mac OS -sovelluksia ja Windows-ohjelmia samanaikaisesti.

4) Ohjelmistoemulointi WineHQ:lla

WineHQ on Linuxille syntynyt, mutta myös Macille saatavilla oleva ohjelma, joka mahdollistaa, kuten jo selitettiin asentaa Windows-ohjelmia muihin käyttöjärjestelmiin. Pohjimmiltaan WineHQ yrittää kirjoittaa uudelleen sovellusten koodit, jotta ne voivat toimia muissa käyttöjärjestelmissä, kuten Linuxissa ja Macissa.
Winellä ei ole tällä hetkellä kehittäjää päivittää sitä, joten se on vain testausmenetelmä, jota voimme kokeilla Macissamme Intel-prosessorilla kokeillaksemme Windows-sovellusten ajamista Macissa ilman asennuksia ja ilman Microsoftin lisenssejä.

WineHQ:n perusteella löydämme myös PlayOnMacilmainen ohjelma, joka on suunniteltu suorittamaan Windows-pelejä ja -ohjelmia välittömästi Macissa ilman virtuaalikoneen asentamista.

5) CrossOver

CodeWeavers CrossOver Mac on maksullinen sovellus, jota käytetään Windows-ohjelmien suorittamiseen Macissa.
Tämä ohjelma käyttää Wine-koodia, jossa on mukava graafinen käyttöliittymä ja täysi tuki a lista hyvin määritelty luettelo suosituista ohjelmista.

CrossOver tarjoaa ilmaisen kokeiluversion, eikä sinun tarvitse käyttää Windows-virtuaalikonetta toimiakseen: käynnistä se ja valitse Windows-ohjelman suoritettava tiedosto jonka haluamme aloittaa Macissa samalla tavalla kuin Parallelsissa (tosin vähemmän tarkalla ja tehokkaalla tavalla kuin jälkimmäinen).

6) Etätyöpöytä

Jos meillä on jo kotona tai toimistossa Windows PC, voimme käyttää sitä Macilla milloin tahansa etätyöpöytäohjelman avulla, esim. TeamViewer.
TeamViewer on yksi niistä parhaat etätyöpöytäohjelmat muodostaaksesi yhteyden tietokoneeseesi kaukaailman että sen tarvitsee välttämättä olla samassa verkossa.

Tätä tarkoitusta varten yksinkertaisesti luo ilmainen TeamViewer-tili, kirjaudu sisään molempiin TeamViewer-asennuksiin (Windowsissa ja Macissa) ja suorita TeamViewer Macissa, jotta voit käynnistää Windows-työpöydän etänä ja käyttää sen ohjelmia.

Johtopäätökset

Olemme osoittaneet sinulle parhaita tapoja suorittaa Windows-ohjelmia Macissa. Suosittelemme aina aloittamaan kokeilemalla Parallelsia, paras tapa käynnistää Windows-ohjelmat välittömästi Macissasi, jopa uusissa Maceissa, joissa on Apple M1 -siru (tai uudempi versio). Koska kyseessä on maksullinen ohjelma, on parasta käyttää kokeilujaksoa sen testaamiseen ja, jos se vastaa tarpeitamme, ostaa käyttöoikeus.

Jos emme halua kuluttaa rahaa, voimme käyttää etätyöpöytää ohjaamaan toista Windows-tietokonetta tai jos meillä on vanhempia Maceja Intel-prosessorilla, käyttää muita virtuaalikoneiden hallintaohjelmia, Boot Camp -järjestelmää tai Windows-koodiemulaattoreita ohjelman käynnistämiseen. haluttu.

Lisätietoja voimme lukea oppaistamme osoitteessa Windows vs Mac vertailu ja miten määritä Mac Windows-yritysverkkoon työskentelemään toimistossa.

Indeksi
  1. 1) Paras valinta: Paralleals
  2. 2) Muut virtualisointijärjestelmät
  3. 3) Kaksoiskäynnistys Boot Campilla
  4. 4) Ohjelmistoemulointi WineHQ:lla
  5. 5) CrossOver
  6. 6) Etätyöpöytä
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up