Windows-tietokoneesi automaattinen sammutus ajastimella

Kuinka määrittää tietokoneesi sammumaan automaattisesti tietyn ajanjakson käyttämättömyyden jälkeen

Jos meillä on tapana jättää tietokone päälle suurempien tiedostojen lataamiseksi, voi olla hyvä idea käyttää a ajastin tietokoneen automaattista sammuttamista varten. Vaikka se saattaa tuntua vaikealta, todellisuudessa voimme käyttää useita yksinkertaisia ​​ohjelmia sammutuksen ajoittamiseen ja kokeneemmille suoraan kehotteen ajoittaa Windowsin sammutus.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kaikki ohjelmat ja menetelmät sammuttaa Windows-tietokoneen automaattisesti tiettynä aikana tai tietyn ajan kuluttua; aloittelevat käyttäjät tai ne, jotka haluavat aloittaa heti, voivat käyttää ohjelmia suoraan, kun taas kokeneet käyttäjät siirtyvät suoraan kehotteeseen (koska se ei vaadi lisäasennusta).

1) Shutdown Timer Classic

Ensimmäinen sovellus, jota suosittelemme käyttämään sammutusajastimen ohjelmoimiseen Windowsille Shutdown Timer Classicladattavissa suoraan Microsoft Storesta integroituna Windows 11:een ja Windows 10:een.

Sen yksinkertaisessa käyttöliittymässä voimme valita sammutetaanko, käynnistetäänkö uudelleen, siirrytäänkö lepotilaan, keskeytetäänkö, estetäänkö tai poistutaanko Windows-osiosta, estämmekö ohjelmien pakotetun sammutuksen, käynnistämmekö sen taustalla ja ikkunan alareunassa, valita, milloin tämän jälkeen sammutustoiminto suoritetaan. Kun olet säätänyt kaikki kohteet, paina yksinkertaisesti alas alkaa käynnistääksesi uniajastimen.

2) Tietokoneen sammutusajastin

Toinen mielenkiintoinen sovellus tietokoneen automaattisen sammutuksen ohjelmoimiseksi on PC:n sammutusajastinsaatavana myös ilmaiseksi Microsoft Storesta.

Tämän yksinkertaisen sovelluksen avulla voit asettaa nopeasti uniajastimen (tunnit, minuutit ja sekunnit odottamalla), voit asettaa odotusajan nopeasti pikanäppäimillä, se voidaan sijoittaa järjestelmäpalkkiin kuluneen ajan seurantaa helpottamaan ja se voi myös ilmoittaa. ilmoituksella suunnitellun tapahtuman saapumisesta.

Sovellus voidaan asettaa ajastamaan Windows-järjestelmän sammutus ja uudelleenkäynnistys.

3) Wise Auto Shutdown

Vaihtoehtona tähän mennessä nähdyille sovelluksille voimme saada ohjelmalla entistä tarkempaa sammutusohjelmointia Viisas automaattinen sammutus.

Tämä ohjelma on todella helppo konfiguroida: voimme ohjelmoida automaattisen sammutuksen aktivoimalla kohteen valintamerkin Sammuttaa ja valitaan yksi sovelluksen oikealla puolella olevista aikatapahtumista, kuten tietty päivämäärä tai aika, tietty kulunut aika, päiväohjelma tai tietokoneen sammuttaminen tietyn ajanjakson käyttämättömyyden jälkeen.

Paina konfiguroinnin lopussa -painiketta Aloita tehtävä käynnistääksesi automaattisen sammutusohjelmoinnin.

4) Shutter Lite

Voimme luottaa siihen, että hallitsemme pakkomielteisesti Windows-tietokoneen automaattisen sammutuksen Shutter Lite.

Käytä tätä ohjelmaa painamalla -painiketta Lisätä yläreunassa osoittaaksesi sammutusajan tai ajan, jolloin automaattinen sammutus otetaan käyttöön (mutta voimme myös käyttää muita erityisolosuhteita, kuten alhaista verkkoliikennettä tai tietyn ajan käyttämättömyyttä), painamme Lisätä alareunasta valitaksesi sammutusmenettelyn (käyttäen kohdetta Sammuttaa), aloita ohjelmointi ja sammuta tietokone automaattisesti painamalla alareunassa olevaa Käynnistä-painiketta.

Jos olemme kiinnostuneita muista vastaavista ohjelmista, pyydämme sinua lukemaan oppaamme ohjelmia sammuttaaksesi tietokoneen automaattisesti.

5) Kuinka käyttää automaattista sammutuskehotetta

Ohjelmien lisäksi voimme aktivoida uniajastimella varustetun Windows PC:n automaattisen sammutuksen komentokehotteella, joka voidaan avata Käynnistä-valikosta. Kun kehote on auki, kirjoita seuraava komento:

shutdown.exe -s -t XX -f 

Mihin XX:n sijasta meidän on syötettävä odotusarvo sekunneissa ennen pakotetun sammutuksen aktivointia (tietokone sammuu mitä tahansa teemme ja millä tahansa aktiivisella ohjelmalla). Voimme esimerkiksi syöttää 3600 sekuntia (eli yhden tunnin) tai yksinkertaisemmin käyttämällä tunti-sekunti muunnin esillä Google-sivulla.

Jos haluamme suunnitella sammutuksen Scheduled Operations -toiminnolla, avaamme uuden tekstidokumentin (.txt), jossa on estää muistiinpanoja (löydämme sen Käynnistä9-valikosta ja kopioimme yllä olevan komennon sisään ilman t-arvoa:

shutdown.exe -s -f 

Lopuksi tallennamme tekstitiedoston nimellä "shutdown.bat" jolloin se muunnetaan erätiedostoksi. Tätä tiedostoa voidaan käyttää aikataulun mukaisten toimintojen perustana: jatkaaksesi avaamme sovelluksen Suunnitellut toimenpiteet Käynnistä-valikosta ja luo uusi toiminto valitsemalla haluamasi aktivointiaika automaattiselle sammutukselle. Jos et ole koskaan aiemmin käyttänyt ajoitettuja tehtäviä, pyydämme sinua lukemaan oppaamme Kuinka ajoittaa tehtäviä Windowsissa.

6) Vaihtoehtoiset komennot kehotteeseen

Sen lisäksi, että tietokone sammuu automaattisesti, se voidaan myös asettaa horrostilaan, valmiustilaan tai uudelleenkäynnistykseen; Voimme esimerkiksi määrittää jatkuvan ja päivittäisen sammutusajan ajastimeksi siltä varalta, että käytämme tietokonetta lataamiseen, jättäen sen päälle useita tunteja ilman läsnäoloamme.

Kaikki yllä näkyvät ohjelmat tarjoavat myös uudelleenkäynnistyksen ja muiden tilojen ajoituksen, mutta jos haluamme toimia komentokehotteesta tai ajoitetulla aikataululla, meidän on käytettävä alla olevia komentoja:

shutdown -r -f
shutdown -h -f
shutdown -i -f

Jos haluat löytää muita hyödyllisiä komentoja kehotteessa, pyydämme sinua lukemaan oppaamme Dos-komentokehotteen opas Windowsissa.

Johtopäätökset

Noudattamalla tarkasti yllä olevien lukujen vinkkejä ja temppuja pystymme ohjelmoimaan Windows PC:n automaattisen sammutuksen sekä yksinkertaisella ajastimella että ohjelmoimalla sammutuksen tiettyyn kellonaikaan, jotta tietokone toimii silloin, kun eivät ole kotona tai yöllä, ja kun se ei ole enää tarpeen, anna sen sammua itsestään energiaa säästäen.

Toisessa artikkelissa näytimme sinulle kuinka sammuta tietokone etänä.

Toisesta viestistä löydämme muita menetelmiä käynnistä Windows uudelleen tai herätä automaattisesti valmiustilan tai keskeytyksen/horrostilan jälkeenjotta voimme käynnistää tietokoneen nopeammin ja palauttaa kaikki työstämämme ohjelmat ja tiedostot.

Indeksi
  1. 1) Shutdown Timer Classic
  2. 2) Tietokoneen sammutusajastin
  3. 3) Wise Auto Shutdown
  4. 4) Shutter Lite
  5. 5) Kuinka käyttää automaattista sammutuskehotetta
  6. 6) Vaihtoehtoiset komennot kehotteeseen
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up