Windows Updaten kaistanleveyden rajoittaminen tiettyinä aikoina

Windows 10:ssä voit asettaa rajoituksia sille, kuinka paljon kaistanleveyttä se voi käyttää Windows- ja Store-sovelluspäivitysten lataamiseen. Useimmissa tapauksissa tämä riittää useimmille käyttäjille. On kuitenkin aikoja, jolloin sinun on vain rajoitettava kaistanleveys tiettyihin vuorokauden tunteihin. Näin se tehdään.

Indeksi
  1. Tarkista Windows-versio
  2. Aseta taustalatauksen raja
  3. Aseta etualan latausraja

Tarkista Windows-versio

Tämä vinkki toimii vain, jos käytät Windows 10:tä huhtikuun 2018 päivityksen kanssa. Jos haluat tietää, oletko asentanut huhtikuun 2018 päivityksen vai et, paina Win + R, kirjoita winver ja paina Enter.

Toisella rivillä näet nykyisen Windows-versionumeron. Sen pitäisi olla "1803" tai suurempi.

Aseta taustalatauksen raja

Jos haluat asettaa taustalatausrajan Windows 10:ssä, meidän on määritettävä joitain ryhmäkäytäntöasetuksia.

1. Paina ensin Win + R, kirjoita gpedit.msc ja paina Enter avataksesi ryhmäkäytäntöeditorin. Kun olet avannut, siirry kohtaan "Tietokoneen asetukset -> Hallintamallit -> Windows-komponentit -> Toimituksen optimointi."

2. Vieritä oikeasta paneelista kokonaan alas, etsi "Aseta aukioloajat rajoittamaan taustalatauksen kaistanleveyttä" -käytäntö ja kaksoisnapsauta sitä.

3. Valitse Windowsin käytäntöasetuksista "Käytössä" -vaihtoehto. Tämä ottaa käyttöön muutamia vaihtoehtoja "Asetukset"-luokassa.

Määritä ne seuraavasti:

  • Valitse Alkaen- ja Vastaanottaja-ajat kohdasta Aseta aukioloajat rajoittaaksesi taustalatauksen kaistanleveyttä. Minun tapauksessani valitsen ajan 8.00-22.00. Tällä tavalla voin rajoittaa Windowsia lataamasta taustalla koko päivän.
  • Anna suurin kaistanleveysprosentti, jota haluat Windowsin käyttävän rajoitettuina aikoina. Sallin Windowsin käyttää 25 prosenttia järjestelmässäni käytettävissä olevasta kaistanleveydestä. Voit määrittää omasi Internet-yhteytesi nopeuden mukaan.
  • Jätä kolmanneksi syötteeksi "0", jotta Windows voi ladata päivityksiä taustalla ilman kaistanleveyden rajoituksia rajoitettujen aikojen ulkopuolella. Mutta tarvittaessa anna prosenttiarvo rajoittaaksesi taustalla tapahtuvaa lataamista rajoitettujen aikojen ulkopuolella.

4. Napsauta "OK"-painiketta tallentaaksesi muutokset ja käynnistääksesi järjestelmän uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Aseta etualan latausraja

1. Jos haluat asettaa rajoituksia etualalla tapahtuville latauksille, avaa ryhmäkäytäntöeditori ja siirry kohtaan "Tietokoneen kokoonpano -> Hallintamallit -> Windows-komponentit > Toimituksen optimointi". Etsi "Aseta aukioloajat rajoittamaan etualan latauskaistanleveyttä" ja kaksoisnapsauta sitä.

2. Valitse "Käytössä" ja huomaa samat vaihtoehdot kuin edellisissä käytäntöasetuksissa. Aseta Alkaen ja Mihin ajat, enimmäiskaistanleveys, jonka haluat sallia rajoitettuina aikoina, ja enimmäiskaistanleveys, jonka haluat sallia rajoitettujen aikojen ulkopuolella.

3. Kun olet määrittänyt tämän, napsauta "OK"-painiketta tallentaaksesi muutokset.

Lopuksi käynnistä järjestelmä uudelleen, ja Windows rajoittaa kaikkia taustalla ja etualalla tapahtuvia lataustoimintoja asetustesi perusteella.

Peruuta muutokset avaamalla käytäntöasetukset ja valitsemalla joko "Ei määritetty" tai "Ei käytössä". Tämä toiminto poistaa latausrajoitukset.

Yllä olevien asetusten avulla voit estää Windowsia käyttämästä kaikkea kaistanleveyttä, kun työskentelet tai pelaat. Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevien menetelmien käytöstä tausta- ja etualan Windows-päivitysten rajoittamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up