Windowsin suurennuslasi zoomaukseen

Kuinka käyttää Windowsin suurennuslasia näytön osien suurentamiseen ja ohjelmien suurentamiseen näytön esityksiä varten

Windowsin suurennuslasia käytetään pääasiassa tukemaan näkövammaisia, mutta sitä voidaan käyttää myös esitysten tai tiettyjen verkkosivujen lähentämiseen, varsinkin kun esitys pidetään huoneessa tai konferenssissa. Vanhassa Windowsissa olevat työkalut eivät kuitenkaan ole kovin mukavia käyttää näppäimistön ja hiiren kanssa, minkä vuoksi on välttämätöntä käyttää vain Windowsin uudempien versioiden linssiä tai erityisiä ohjelmia tietyn alueen zoomauksen ohjaamiseen. näyttö.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka käyttää zoomausta esityksissä käyttämällä Windows 11:n ja Windows 10:n suurennuslasia ja samaa ohjelmaa, jolla saat paljon tehokkaamman suurennuslasin.

Indeksi

  Windows 11 ja Windows 10 suurennuslasi

  Windows 11:ssä voimme määrittää suurennuslasin zoomaamaan esityksiä avaamalla Käynnistä-valikon, kirjoittamalla "Zoom" ja avaamalla valikkokohdan. Suurennuslasi. Vaihtoehtoisesti voimme myös avata Käynnistä-valikon ja viedä meidät polulle Asetukset -> Esteettömyys -> Suurennuslasi.
  Windows Zoom 11 Tältä sivulta voimme heti tunnistaa pikanäppäimet, joita voimme käyttää zoomaukseen esitysten aikana. Pikanäppäimet, joita voimme käyttää Windows 11:ssä, ovat:

  • WIN + -painike (+) -painike: ota suurennuslasi käyttöön.
  • CTRL + ALT (pitämällä niitä alhaalla) ja hiiren rullaa: muuttaa käytettyä zoomaustasoa.
  • WIN-painike + (+)-painike tai (-)-painike: vaihtoehtoinen tapa muuttaa zoomaustasoa.
  • WIN-näppäin + ESC-näppäin: sulkee suurennuslasin.

  Zoomaa käytetään näytön alueelle, jossa ristin muotoinen kohdistin on: jos haluamme korostaa jotakin asiakirjan tai esityksen osaa, aseta hiiri sen päälle ja käytä yllä näkyviä pikanäppäimiä zoomaamiseen. .

  Windows 10:ssä pikakuvakkeet ovat samat ja jos haluamme käyttää suurennuslasiasetuksia, meidän tarvitsee vain avata Käynnistä-valikko ja etsiä sovellus. asetukset ja vie meidät polulle Esteettömyys -> Suurennuslasi tehdä muutoksia. Windows 10:ssä voimme käynnistää linssin myös käyttäjän käsissä, mutta siitä tuskin on hyötyä alkuvaiheessa (jossa emme yleensä ole vielä avanneet asiakirjoja).

  3) AeroZoom

  Jos käytämme edelleen Windows 7- tai Windows 8.1 -käyttöjärjestelmää tai etsimme ohjelmaa zoomauksen hallintaan kuten Macissa, suosittelemme, että kokeilet sovellusta AeroZoom, ladattavissa osoitteesta virallinen sivusto.
  AeroZoomOhjelma ei vaadi asennusta, on kannettava, on ilmainen GPL-lisenssillä (voidaan käyttää myös yritysympäristössä) ja toimitetaan myös suoritettavan tiedoston kanssa vasenkätisille käyttäjille, jotka käyttävät käänteisiä hiiren näppäimiä.

  AeroZoomilla voimme hyödyntää suurennuslasia luoda kaukosäädin hyödyllistä hallita esityksiä koko näyttö, vain hiirellä, koskematta koskaan näppäimistöön ja tekemättä suurta vaikutelmaa. AeroZoomin avulla käyttäjät voivat suorittaa monia hiiritehtäviä, esimerkiksi ottaa värin kääntämisen käyttöön tai poistaa sen käytöstä, seurata hiiren osoitinta, tarkenna näytön osaan ja zoomaa.

  AeroZoom, käynnistämisen jälkeen, tuo esiin ohjauspaneelin, joka koostuu hiirellä painettavista näppäimistä, jonka avulla voit aktivoida suurennuslasin ja zoomata lähemmäs ja loitontaa hiiren napsautuksella. Ohjelmisto toimii taustalla ja kaukosäädintä ei näy, ennen kuin painat hiiren vasenta ja oikeaa painiketta samanaikaisesti.

  Tämä avaa luettelon näppäimistä, jotka näkyvät kohdistimen kohdalla ja joita voidaan käyttää näppäimien vaihtamiseen Windowsin suurennuslasin asetukset (tai suurennuslasi), mukaan lukien: mahdollisuus poistaa valitun alueen värit käytöstä zoomilla, poistaa hiiri käytöstä niin, että valittu osa näytöstä on aina näkyvissä, seurata mitä kirjoitetaan näppäimistöllä ja seurata tekstin lisäyskohtaa .

  Jos haluamme hiiren sijasta käyttää laserkaukosäädintä, suosittelemme tutustumaan malleihin, joissa on säädettävät näppäimet, kuten Langaton NORWII N29 esityslaite .

  Johtopäätökset

  Pohjimmiltaan suurennuslasi on hyödyllinen sen aktivoimiseksi näytön tietyn alueen tietty zoomaus, joka on hyödyllinen esimerkiksi yritysesittelyn tärkeiden osien korostamiseen käyttämällä vain hiirtä, näppäimistöä tai kaukosäädintä ilman, että koskaan poistutaan yleisnäkymästä.

  Windows 10:n ja Windows 11:n pikanäppäimet ovat todella helppo oppia ja käyttää, mutta voimme aina käyttää hiirtä tai laserkaukosäädintä AeroZoom-sovelluksen kanssa, jotta voimme soveltaa zoomia ammattimaisesti.

  Yksinkertaisempi vaihtoehto on kaksi ohjelmat zoomaukseen ja työpöydälle piirtämiseen.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up