Windowsin uudelleenkäynnistäminen - Tee tekniikasta helpompaa

Tietokoneen käyttäminen pitkiä aikoja kuluttaa vähitellen sen resursseja ja lopulta hidastaa sitä. Tietokoneen uudelleenkäynnistäminen voi auttaa sitä toimimaan jälleen optimaalisella tasolla, koska se tyhjentää tietokoneen muistin ja lopettaa samalla mahdolliset käynnissä olevat taustaprosessit tai ohjelmistot. Tämä opas näyttää, kuinka Windows käynnistetään uudelleen useilla tavoilla.

Hyvä tietää: et ole varma, mikä Windows-versio sinulla on käytössä? Opi tarkistamaan.

Tavallisin tapa käynnistää Windows-tietokoneesi uudelleen on käydä Käynnistä-valikosta.

Napsauta tehtäväpalkin Käynnistä-painiketta. (Se voi olla vasemmalla tai keskellä tehtäväpalkin asetuksista riippuen.) Napsauta "Virta -> Käynnistä uudelleen".

Kärki: Jos olet utelias, opi siirtämään tehtäväpalkkia Windows 11:ssä.

Joissakin tapauksissa Käynnistä-painike ei toimi järjestelmääsi piilotettujen virheiden vuoksi. Myös tehovaihtoehdot saattavat puuttua. Käytä siinä tapauksessa WinX-valikkoa (tai Power User -valikkoa) käynnistääksesi tietokoneesi uudelleen.

Avaa WinX-valikko painamalla Win + X. Vie osoitin "Sammuta tai kirjaudu ulos" päälle ja valitse "Käynnistä uudelleen".

Kärki: lyhennä yllä olevaa prosessia painamalla Win + X ja sen jälkeen U ja R.

Indeksi
  1. 3. Pikanäppäin
  2. 4. Suojausasetukset
  3. 5. Pääte
  4. 6. Ajastetut uudelleenkäynnistykset
  5. Windowsille uusi alku

3. Pikanäppäin

Alt + F4-näppäinyhdistelmää käytetään useammin kaikkien käynnissä olevien ohjelmien tai sovellusten pakottamiseen Windowsissa, ikään kuin olisit napsauttanut sulkemispainiketta (X). Mutta voit myös käyttää sitä käynnistääksesi tietokoneen uudelleen.

Siirry työpöytänäkymään ja paina Alt + F4. avattavassa valikossa kohdassa "Mitä haluat tietokoneen tekevän?" valitse "Käynnistä uudelleen" ja napsauta sitten "OK".

On hyvä käytäntö sulkea mikä tahansa tietokoneessa oleva ohjelma ennen sen käynnistämistä uudelleen. Näin voit varmistaa, että kaikki työsi tallennetaan. Kun tarkastelet sovellusta, harkitse saman pikakuvakkeen käyttämistä sen toimintojen lopettamiseksi ennen kuin käynnistät tietokoneen uudelleen.

Kärki: näetkö tietokoneellasi viestin "Paikallisen turvaviranomaisen suojaus ei ole käytössä"? Opi poistamaan se järjestelmästäsi.

4. Suojausasetukset

Tietokoneesi saattaa jäätyä äkillisesti riittämättömien resurssien vuoksi (esim. liiallinen suorittimen käyttö). Jos näin tapahtuu, et todennäköisesti pysty avaamaan Käynnistä-valikkoa ja käynnistämään tietokonettasi uudelleen. Tällaisissa tapauksissa käytä sen sijaan "Suojausasetukset"-ikkunaa.

Paina näppäimistön Ctrl + Alt + Del avataksesi tietokoneen suojausasetukset, napsauta sitten "Virta"-painiketta oikeassa alakulmassa ja valitse "Käynnistä uudelleen".

Niin kauan kuin Windows itse ei kaatu, voit käyttää näitä suojausasetuksia, vaikka useimmat ohjelmat jäätyvät.

5. Pääte

Voit myös käyttää Windowsin Pääte-sovellusta käynnistääksesi tietokoneen uudelleen seuraavasti:

Napsauta tehtäväpalkin Haku-painiketta ja kirjoita "Terminaali". Napsauta hakutuloksissa olevista pikavaihtoehdoista "Suorita järjestelmänvalvojana".

Napsauta "Käyttäjätilien valvonta" -valintaikkunassa "Kyllä" myöntääksesi tarvittavat käyttöoikeudet. Kirjoita Pääte-ikkunaan Restart-Computer ja paina Enter.

Jos haluat käyttää komentokehotetta, napsauta "Avaa uusi välilehti" -kohdan vieressä olevaa avattavaa painiketta yläreunassa ja valitse "Komentokehote".

Suorita komento shutdown -r cmd:ssä.

Jos käytät Windows 10:tä, sinun on avattava PowerShell tai komentokehote yksitellen. Käytä samoja komentoja kuin yllä käsiteltiin käynnistääksesi tietokoneesi uudelleen.

Tiedoksi: katso luetteloa parhaista Windows-pääte-emulaattorisovelluksista.

6. Ajastetut uudelleenkäynnistykset

Windowsissa voit automatisoida laitteiden uudelleenkäynnistykset Task Scheduler:in sisäänrakennetun työkalun avulla.

Etsi Käynnistä-valikosta Tehtävien ajoitus -sovellus ja avaa se.

Napsauta "Toiminto"-välilehteä vasemmassa yläkulmassa ja valitse "Luo tehtävä".

Tämä avaa ohjatun "Luo tehtävä" -toiminnon. Kirjoita "Yleiset"-välilehdelle nimi uudelle tehtävälle, esim. "Käynnistä Windows uudelleen".

Vaihda kohtaan "Triggerit" ja napsauta "Uusi…"

Valitse uudessa ikkunassa Asetukset-kohdassa, kuinka usein haluat tehtävän tapahtuvan, ja lisää sitten tiedot, mukaan lukien aika ja tarkat päivät, jolloin tehtävän tulee suorittaa (jos olet valinnut "Viikoittain" tai "Kuukausittain"). . Napsauta "OK".

Siirry takaisin "Luo tehtävä" -ikkunaan "Toiminnot" -välilehdelle ja napsauta "Uusi…"

Liitä "Ohjelma/komentosarja" -kohtaan tämä tiedostopolku: "C:\Windows\System32\shutdown.exe".

Napsauta annettua kenttää "Lisää argumentteja (valinnainen)", kirjoita "-r" ja paina sitten "OK".

Lopeta prosessi napsauttamalla lopuksi "OK".

Tietokoneesi käynnistyy uudelleen aikataulun mukaisena kellonaikana.

Kärki: jos näet "Kirjautumisvaihtoehto on poistettu käytöstä" -virheen tietokoneellasi uudelleenkäynnistyksen jälkeen, tutustu oppaastamme saadaksesi ehdotuksia siitä, mitä tehdä.

Windowsille uusi alku

Vaikka Käynnistä-valikko toimii suurimman osan ajasta tietokoneen uudelleenkäynnistyksen aikana, ei ole tietoa, milloin se epäonnistuu virheiden vuoksi. Siksi Windowsin uudelleenkäynnistyksen oppiminen vaihtoehtoisilla menetelmillä voi olla hyödyllistä.

Jos käynnistät tietokoneesi uudelleen sovellusongelmien vuoksi, katso kuinka korjata Windows-sovellukset, jotka eivät vastaa. Jos tietokoneesi juuttuu käynnistysnäyttöön, opi korjaamaan Windowsin äärettömän uudelleenkäynnistyssilmukan ongelma.

Kaikki kuvat ja kuvakaappaukset ovat kirjoittanut Princess Angolluan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up