Ymmärtää, miksi ohjelma sulkeutuu ja päättyy virheeseen

Jos äkillisesti itsestään sulkeutuvassa ohjelmassa on virheitä, voit selvittää, mitä tapahtui joidenkin ilmaisten työkalujen ja testien avulla.

Yksi Windowsin ilkeimmistä virheistä johtuu ohjelma tai sovellus, joka kaatuu äkillisesti, jolloin ikkuna sulkeutuu.

Varoitusikkunassa meitä pyydetään ilmoittamaan ongelmasta Microsoftille, mutta tämä toimenpide ei johda ongelman todelliseen ratkaisuun. Vakavissa tapauksissa tietokone jäätyy kokonaan ja näkyviin tulee sininen näyttö, jossa on käsittämätön viesti, joka johtaa tietokoneen uudelleenkäynnistykseen.

Seuraavissa luvuissa näytämme sinulle kuinka ymmärtää, miksi ohjelma sulkeutuu itsestään ja miten voit estää tämän toistumisen, jotta voit palata töihin ilman pelkoa uudesta lukitusnäytöstä tai virheestä valitun ohjelman käynnistyksessä.

Indeksi

  Laitteisto-ongelmat

  Useimmissa tapauksissa ongelma on laitteisto: mikä tahansa tietokoneen komponentti (ulkoinen tai sisäinen) voi aiheuttaa ohjelman kaatumisen, mutta virheen voi aiheuttaa myös viallinen ajuri. Onneksi sininen näyttö tai virhe ei tule näkyviin, jos irrotamme kaikki laitteen oheislaitteet (tulostin, ulkoinen kiintolevy, USB-kynä jne.) ja päivitämme kaikki tietokoneessa olevat ajurit käyttämällä ohjelmaa, kuten esim. IOBit Driver Booster.

  Jos suljettu ohjelma käyttää laitteistokiihdytystä (pelit, 3D-ohjelmat, videoeditointi jne.), ongelma saattaa koskea näytönohjainta: tässä purkissa päivitämme näytönohjain ajuri ja jatkamalla käynnistä videoohjain uudelleen.

  Kaatuiko tietokone kokonaan vai ilmestyikö sininen näyttö virheen jälkeen? Tässä tapauksessa se voi olla RAM-muistin tai sisäisen levyn vika; yrittääksemme ratkaista suoritamme joitain RAM-muistin testi ja jumalat levyn kuntotestijotta voit tunnistaa näiden tärkeiden tietokoneen osien vakavat ongelmat.

  Lopuksi, kokeneimmat eivät saa aliarvioida ylikellotusta: jos olemme suorittaneetprosessorin, RAM-muistin tai näytönohjaimen ylikellotus palautamme tehdasasetukset ja yritämme käynnistää tietokoneen uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

  Ohjausjärjestelmät integroitu Windowsiin

  Tapauksessa sen sijaan itsestään sulkeutuvien ohjelmien virheettyökalu ymmärtääksesi mitä tapahtui ja tehdä diagnoosin Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä on Luotettavuuden seurantajoka voi näyttää, missä tietokone hidastuu ja mikä komponentti aiheuttaa luotettavuusongelmia tietokoneessamme.

  Toinen tapa on mennä Tapahtumaloki ja tutkia sovellusten virhekoodeja. Kaikkia virheitä ei ole helppo ymmärtää, mutta jos on olemassa tietty koodi, voimme aina etsiä sen Googlesta ja katsoa, ​​mitä se vastaa.

  Windows 11:ssä voimme myös avata -osion vianetsintätyökalut, joten voit kokeilla joitain Windowsin tarjoamia automaattisia työkaluja. Kokeile näitä työkaluja avaamalla Käynnistä-valikko, avaamalla asetuksetjatkamme Järjestelmä ja lähdetään tielle Vianetsintä -> Muut vianetsintätyökalut ja suoritamme kaikki ehdotetut työkalut painamalla näppäintä Juosta (esillä jokaisen työkalun vieressä) yksi kerrallaan.

  Ymmärtääksemme Windowsissa esiintyvien virheiden tyyppiä voimme myös käyttää ohjelmistoa nimeltä MyEvent Viewermikä helpottaa virheiden havaitsemista ja ymmärtämistä.

  Ohjelmat, jotka lukevat Windowsin virheitä

  Voit hakea nämä tiedot ja lukea kaikkien Windowsin virhesanomien tiedot Nirsoftilta on kaksi pientä vaihtoehtoista ohjelmaa, jotka ovat ilmaisia ​​eivätkä vaadi asennusta.

  • Wincrash-raportti antaa sinun nähdä kuvauksen kaikista Windows-virheistä, mukaan lukien yksittäisten ohjelmien virheet, kun ne sulkeutuvat itsestään vahingossa näyttäen tuon ärsyttävän ikkunan punaisella X:llä.
  • AppCrashView näyttää luettelon kaikista järjestelmän sammutuksista ja tiedoston sisällön .wer liittyvät yläruudussa valittuun virheeseen. Kun sovellus kaatuu tai epäonnistuu yhteensopimattomuuden tai muun ongelman vuoksi ja sulkeutuu ilman hyödyllisiä tietoja (Microsoftille lähettämä ei ole), voit yrittää tee bugitarkistus AppCrashView'n avulla selvittääksesi ongelman.
  • WhatIsHang avulla voit ymmärtää, miksi ohjelma on lakannut antamasta tietoja kaatumisen aiheuttaneesta virhetyypistä. Vaikka kyseessä onkin erittäin tekninen ohjelma, se voi antaa viitteitä ratkaisusta vähemmän kokeneemmallekin Googlen hakuun.

  Kaikki nämä työkalut voivat auttaa sinua ymmärtämään, miksi ohjelma sulkeutuu ja miksi Windows kaatuu, jotta voit puuttua asiaan välittömästi tarvittaessa.

  Johtopäätökset

  Useimmat oppaassa näkyvät työkalut ovat erityisen hyödyllisiä järjestelmäsuunnittelijoille ja kokeneille käyttäjille, koska joudumme käsittelemään virheilmoituksia, joita kaikkien on vaikea ymmärtää. Yleensä kuitenkin, kun olet saanut virheen viittaukset, on aina suositeltavaa etsiä ratkaisua Googlesta, käyttämällä tapahtumalokin tai jonkin Nirsoft-sovelluksen tunnistamaa virhekoodia. On selvää, että lähes aina ohjelmien ja sovellusten ongelmat riippuvat käytössä olevasta versiosta ja ohjelmiston kehittäjästä.

  Toisessa oppaassa olemme nähneet kuinka tulkita sinisen näytön kaatumisia. Jos sen sijaan haluamme ymmärtää miksi ohjelma kaatuu ja lakkaa vastaamasta voimme myös analysoida muita kolarin syitä löytääksemme ratkaisuja vaikeasti tulkittavissa oleviin ongelmiin.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up