5 Windowsin hallintatyökalua Windows-tietokoneen tehokkaaseen hallintaan

Windowsissa on useita sisäänrakennettuja hallintatyökaluja, joita voidaan käyttää monimutkaisten tehtävien hallintaan ja suorittamiseen. Ongelmana on, että nämä työkalut ovat niin tehokkaita, että Microsoft piilottaa ne tarkoituksella näkyviin. Tässä artikkelissa näytetään viisi tärkeintä Windowsin hallintatyökalua, joita voit käyttää Windows-tietokoneesi parempaan hallintaan.

Jos mietit, voit käyttää hallintatyökaluja Windowsin ohjauspaneelin kautta tai etsiä sitä Käynnistä-valikosta. Riippuen käyttämästäsi Windows-versiosta (Basic, Pro tai Enterprise), hallintatyökalut-kansiossa on erilainen joukko työkaluja.

Merkintä: Suurin osa tässä kansiossa luetelluista työkaluista on Microsoft Management Console (MMC) -laajennuksia ja niiden käyttö vaatii järjestelmänvalvojan oikeudet.

Indeksi

  1. Palvelut

  Windows suorittaa kerralla useita palveluja, kuten verkkopalvelimen, tulostuksen, rekisteröinnin, päivityksen jne. Taustalla. Jotkut niistä ovat tärkeitä järjestelmällesi, kun taas toiset ovat hyödyttömiä ja vievät järjestelmän resurssit. Palvelut-työkalun avulla voit seurata palveluita ja poistaa ne käytöstä tai keskeyttää ne.

  Palvelun käytöstä poistamisen lisäksi voit asettaa myös tärkeän palvelun viivästetyllä käynnistyksellä, jotta se ei kilpaile muiden palveluiden kanssa Windowsin käynnistyessä. Esimerkiksi viivästyin Google Update -palvelun käynnistämistä, koska elämäni ei riipu siitä. Niin helppoa kuin se saattaa kuulostaa, älä sotkeudu huoltopaneelin kanssa, ellet tiedä mitä olet tekemässä.

  2. Paikallinen turvallisuuspolitiikka

  Normaalien Windowsin perusasetusten lisäksi voit määrittää joitain edistyneitä suojausasetuksia ja käyttöoikeuksia Hallintatyökalut-kansiossa olevan Paikallisen suojauksen käytäntö -sovelluksen avulla. Koska paikalliset suojauskäytännöt ovat osa Windowsin ryhmäkäytäntöasetuksia (gpedit.msc), ne ovat vain Pro- ja Enterprise-käyttäjien käytettävissä. Paikallisen käytäntöeditorin avulla voit hallita melkein kaikkia tietoturva-asetuksia, jotka liittyvät ohjelmistokäytäntöihin, Windows-käytäntöihin, palomuurisääntöihin jne. Nykyisellä tietokoneella tai toimialueella.

  3. Tapahtumien katseluohjelma

  Annetuista tiedoista huolimatta Windows Event Viewer on yksi alikäytetyistä työkaluista. Pohjimmiltaan Tapahtumienvalvonta ei ole muuta kuin työkalu, joka tallentaa monia asioita, kuten käyttäjän kirjautumisia sekä ohjelma- ja järjestelmäviestejä. Vaikka Tapahtumienvalvoja-sovelluksessa näkyvät viestit ja varoitukset eivät aina ole niin tärkeitä, on hyödyllistä virheenkorjauksessa löytää tietty ongelma Tapahtumienvalvonnan lokien avulla. Tapahtumien katseluohjelmaan pääsee Hallintatyökalut-kansiosta tai etsimällä aloitusnäytöstä / valikosta.

  4. Aikataulu

  Windows Task Scheduler on kätevä ohjelma eri tehtävien, kuten aikataulun aktivoinnin, viestin tarkastelun jne., Aikatauluttamiseen ja automatisointiin tiettynä ajankohtana tai tapahtumana. Itse asiassa nykyaikainen Windows-järjestelmä käyttää Ajastinta laajasti järjestelmän tehtävien suorittamiseen, kuten päivitysten tarkistamiseen, järjestelmän puhdistamiseen, taustapalvelujen käynnistämiseen ja lopettamiseen jne. Aikataulun avulla voit hallita olemassa olevia järjestelmän tehtäviä ja luoda melkein minkä tahansa automaattisen tehtävän Windowsissa. Tietenkin käyttöliittymä on hieman kömpelö, mutta kun olet tottunut siihen, voit helposti määrittää omat automatisoidut tehtävät.

  07

  5. Tietokoneiden hallinta

  Windowsin tietokonehallintatyökalu isännöi useita yleisesti käytettyjä hallintatyökaluja ja tarjoaa myös tehokkaan ja helppokäyttöisen käyttöliittymän tietokoneen eri osien hallintaan. Esimerkiksi IT-hallintatyökalun Paikalliset käyttäjät ja ryhmät -välilehti tarjoaa erilaisia ​​tietoja ja asetuksia kaikkien käyttäjätilien, käyttäjäryhmien ja heidän jäsenyyksien hallintaan. IT-hallintatyökalun tärkein etu on, että se tarjoaa yhtenäisen käyttöliittymän eikä erillisiä sovelluksia tarvitse käynnistää eri hallintotehtäviä varten.

  Johtopäätös

  Windowsissa on yli 20 sisäänrakennettua hallintatyökalua Windows-tietokoneen tehokkaaseen hallintaan. Niin jännittävää kuin onkin käyttää näitä työkaluja, väärillä asetuksilla voi olla odottamattomia seurauksia. Siksi ole aina varovainen, kun käytät näitä hallintatyökaluja.

  Toivomme, että tämä auttaa ja kommentoi alla, jakamalla ajatuksiasi ja kokemuksiasi Windowsin hallintatyökaluista.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up