Kuinka asentaa Google Play Kauppa Windows 11:een

Ensimmäistä kertaa voit asentaa Android-sovelluksia Windowsiin. Android-sovelluksia, pelejä ja ilmoituksia tuetaan Windows 11:ssä. Virallinen Amazon Appstore on kuitenkin vain Windows Insidersin saatavilla.Mutta alkuperäiseen Windows-alijärjestelmään (WSA) tehtyjen muutamien pakettimuutosten ansiosta voit helposti käyttää Googlea Play-palvelut Windows 11:ssä. Asenna Google Play Kauppa Windows 11 -laitteeseesi noudattamalla tämän oppaan ohjeita.

Lue myös: Kuinka korjata "Jokin meni pieleen" -ongelma, yritä uudelleen Google Playssa

Indeksi
 1. Mikä on Windows-alijärjestelmä Androidille?
 2. Google Playn asentaminen Windows 11:een
 3. Asenna Google Play Windows 11:een MagiskOnWSA:n avulla
 4. Tekemistä ennen Google Play Kaupan asentamista MagiskOnWSA:n avulla
 5. WSA:n ja Google Playn asentaminen MagiskOnWSA:n avulla
 6. Viimeinen tarkistus: mitä tehdä sen jälkeen, kun olet asentanut Google Play Kaupan Windows 11:een
 7. Haittaohjelmahälytys Powershell Windows Toolboxille
 8. Usein Kysytyt Kysymykset

Mikä on Windows-alijärjestelmä Androidille?

Windows-alijärjestelmä Androidille (WSA) on Windows 11 -komponentti, joka suorittaa Android-sovelluksia Windows-laitteessa Hyper-V-virtuaaliympäristössä.

Ohjelma on suunniteltu virtualisoiduksi Android-käyttöjärjestelmäksi, joka perustuu Android Open-Source Project (AOSP) -projektiin. Kun Windows Subsystem for Android on asennettu, sitä voi käyttää Windows 11:n Sovellukset ja ominaisuudet -osiossa, ja sen asennus voidaan poistaa sieltä.

Microsoft Storen kautta Windows Subsystem for Android integroituu Amazon Appstoreen, joka on virallinen kumppani, joka tuo Android-kokemuksen Windows-laitteisiin. Tällä hetkellä sekä Windows Subsystem for Android että Amazon Appstore ovat saatavilla vain yhdysvaltalaisille Windows Insiderille Beta Channelissa. Sisäpiiriläiseksi pääsemiseksi seuraa tämän asennusoppaan viimeistä osaa.

Microsoft käyttää parhaillaan Windows Subsystem for Android Betaa parantaakseen Android-sovellusten käyttökokemusta Windows 11:ssä. Vaikka he tekevät niin, voit sivuuttaa koko sisäpiirimenettelyn ja suorittaa täysimittaisen Google Play -palvelukokemuksen Windows-laitteellasi.

Lue myös: 9 mahtavaa projektia, joiden avulla voit käyttää Androidia PC:llä

Google Playn asentaminen Windows 11:een

Tällä hetkellä voit käyttää avoimen lähdekoodin sovellusta nimeltä MagiskOnWSA asentaaksesi WSA:n ja Google Play Kaupan. Eli edellyttäen, että täytät tällaisen asennuksen perusedellytykset, kuten olemme käsitelleet alla. Menetelmä ei toimi Windows 10 -tietokoneessa. Sinun olisi pitänyt siirtyä Windows 11:een, jotta voit asentaa Google Playn laitteellesi.

Asenna Google Play Windows 11:een MagiskOnWSA:n avulla

Tässä menetelmässä käytämme pääkäyttäjän työkalua, kuten Magisk. Eräs kehittäjä on muokannut virallista Microsoft WSA -pakettia tarjoamaan integroidun asennusohjelman, joka yhdistää Magiskin avoimeen Google Appsiin, jotka on integroitu useimpiin Android-laitteisiin. Se on turvallinen latauslinkki GitHub-tietovaraston kautta ja integroituu hyvin Windows 11 -ympäristöön.

 1. Kirjaudu sisään online-GitHub-tilillesi ja käy arkistolinkissä asentaaksesi mukautetun WSA:n.
 2. Napsauta "Fork" tallentaaksesi arkiston GitHub-profiiliisi.
 1. Sinun pitäisi nähdä selvästi "forked from" -valikon muutos GitHub-arkistossasi. Napsauta "Toiminnot" jatkaaksesi.
 1. Jos GitHub-arkisto ei tue työnkulkuja, sinun on otettava se käyttöön napsauttamalla "Ymmärrän työnkulkuni, ota ne käyttöön".
 1. Valmistele lataustiedostot napsauttamalla "Suorita työnkulku".
 1. Sinun pitäisi nyt nähdä tilaviesti, jossa lukee: "Työnkulkuajo pyydettiin onnistuneesti." Sinun on valittava Android-sovelluspakettisi, kuten "pico", ehdoton minimi tai "täysi", joka sisältää varastossa olevia AOSP-sovelluksia.
 2. Työnkulku käynnistyy ja näyttää käynnissä olevan tilan. Odota muutama minuutti, kunnes prosessi on valmis.
 1. Kun lataustiedostot on valmis, sinun pitäisi nähdä tila, jossa lukee "xx työt valmis". Napsauta "Näytä kaikki työt" nähdäksesi tehtävät.
 2. Sinun pitäisi nähdä WSA-ohjelmisto Magisk- ja Android-sovellusohjelmistojen kanssa. Napsauta sopivaa latauslinkkiä tietokoneesi versiosta riippuen (ARM4 tai x4).
 1. Lataus alkaa, ja arkiston zip-tiedosto ladataan tietokoneellesi.

Lue myös: Korjaa Google Play -palveluiden akun tyhjennys Androidissa

Tekemistä ennen Google Play Kaupan asentamista MagiskOnWSA:n avulla

1. Tarkista järjestelmävaatimukset

Varmista, että laitteesi täyttää seuraavat järjestelmävaatimukset, jotka ovat välttämättömiä Google Playn asentamiseksi Windows 11:een.

2. Ota kehittäjätila käyttöön

 1. Siirry Windows 11:n hakukenttään tai Käynnistä-valikon hakuun ja etsi "Kehittäjäasetukset".
 1. Ota "Kehittäjätila" käyttöön, jotta voit asentaa sovelluksia mistä tahansa lähteestä, mukaan lukien irralliset tiedostot.

3. Määritä VM Android-sovelluksia varten

Koska WSA on Hyper-V-pohjainen ympäristö, sinun on määritettävä tarvittavat virtualisointiasetukset Windows 11 -laitteellasi.

 1. Kirjoita "Windows-suojaus" ja siirry hakukenttään "Laitteen suojaus".
 2. Ota "Ytimen eristäminen" -kohdassa "Muistin eheys" määrittääksesi muutokset.
 3. Ota muutokset käyttöön käynnistämällä laite uudelleen. Sinun pitäisi nähdä tila, jossa lukee: "Päivitykset ovat käynnissä. Pidä tietokoneesi päällä."
 1. Kun laite on käynnistynyt uudelleen, siirry hakuvalikkoon ja kirjoita "Ota Windowsin ominaisuudet päälle tai pois päältä".
 2. Ota käyttöön "Virtuaalikonealusta"- ja "Windows Hypervisor -alusta"-vaihtoehdot.
 1. Virtualisointimuutosten käyttöönotto laitteessasi kestää muutaman minuutin.
 1. Tietokoneesi käynnistyy uudelleen vaikuttaakseen näihin pyydettyihin muutoksiin.
 2. Näet päivityksen tilan, jossa lukee: "Ominaisuuksien mukauttaminen sinulle. Olet 100% siellä. Pidä tietokoneesi päällä."

4. Muuta Alueasetukset-asetukseksi US

Tällä hetkellä WSA:ta ja sen mukana olevia Google Play -asetuksia tuetaan vain Yhdysvalloissa. Vaikka et asuisikaan siellä, sinun tulee silti siirtyä "Alueasetukset" hakuvalikosta ja vaihtaa maaksi/alueeksi US ja suositeltavaksi kieleksi US Englanti.

WSA:n ja Google Playn asentaminen MagiskOnWSA:n avulla

Asenna Windows Subsystem for Android (WSA) ja mukana toimitettu Google Play Windows 11 -laitteellesi noudattamalla alla olevia ohjeita.

 1. Kopioi ladattu WSA:n zip-tiedosto ja liitä se sopivaan paikkaan tietokoneellasi, kuten työpöydälle.
 2. Pura kaikki tiedostot samassa paikassa olevaan kansioon käyttämällä 7-ZIP-, WinRAR- tai muuta arkistointiohjelmistoa.
 1. Siirry purettuun kansioon ja etsi "Asenna" -tiedosto, joka on PowerShell-komentosarja. Sitä voidaan napsauttaa hiiren kakkospainikkeella ja avata PowerShellissä.
 1. PowerShell-ikkuna avautuu komentosarjan suorittamista varten. Muutamia käyttöoikeuksia voi tarvita. Vahvista kaikki toiminnot kirjoittamalla "a".
 1. Odota vain muutama sekunti, jotta käyttöönottotoiminto valmistuu onnistuneesti.
 1. Powershell-skripti poistuu automaattisesti, jolloin voit helposti etsiä Windows 11 -laitteellasi Windows Subsystem for Android. Se on asennettu yhdessä Google Playn kanssa, joka on paketin sisäinen osa.

Lue myös: Kuinka saada Classic Volume Mixer takaisin Windows 11:ssä

Viimeinen tarkistus: mitä tehdä sen jälkeen, kun olet asentanut Google Play Kaupan Windows 11:een

Onnistuneen asennuksen jälkeen sinun on suoritettava vielä muutama vaihe WSA:n alustamiseksi.

 1. Siirry WSA-asetuksiin Käynnistä-valikon hausta ja varmista, että "Kehittäjätila" on otettu käyttöön.
 2. Määritä WSA:n valinnaiset diagnostiikkatiedot. Voit pitää sen joko päällä tai pois päältä.
 1. Odota muutama sekunti, että WSA-sovellukset alustuvat. Tämä toiminto vaatii vähintään 8 Gt RAM-muistia onnistuakseen.
 1. Palaa Haku-valikkoon ja avaa Google Play Kauppa.
 1. Sinua pyydetään kirjautumaan sisään Google Play -palvelutilillesi. Muista odottaa, että päivitykset valmistuvat.
 1. Tarkista, onko Google Play Kauppa asennettu laitteellesi oikein ja latautuvatko sovellukset helposti.

Lue myös: 7 parasta korjausta Google Play Kauppaan Omat sovellukseni eivät näy

Haittaohjelmahälytys Powershell Windows Toolboxille

Olimme aiemmin käsitelleet ratkaisua nimeltä "Powershell Windows Toolbox", joka oli saatavana avoimen lähdekoodin GitHub-koodina. Se on nyt yhtäkkiä poistettu käytöstä haittaohjelmien vuoksi, joita ei ollut olemassa, kun viimeksi julkaisimme tämän artikkelin.

Jos asensit Play Kaupan Powershell Windows Toolboxin avulla, voit ratkaista mahdolliset haittaohjelmaongelmat helposti seuraavasti:

 1. Microsoft Defender Offline Scanin käyttäminen: Avaa Windowsin suojaus Haku-valikosta ja siirry kohtaan Virusten ja uhkien suojaus -> Nykyiset uhat -> Tarkistamisasetukset. Valitse Microsoft Defender Offline -tarkistus, joka tarkistaa ja korjaa laitteesi olemassa olevat uhat käynnistämättä käyttöjärjestelmääsi. Käynnistä laite uudelleen, kun olet valmis.
 1. Järjestelmän palauttamisen käyttäminen: Järjestelmän palauttamisen avulla voit palauttaa Windows-järjestelmän sellaiseksi kuin se oli ennen Google Play Kaupan asentamista. Avaa Järjestelmän palautus Haku-valikosta ja napsauta "Järjestelmän palautus" -painiketta tietokoneellasi. Noudata näytön ohjeita nollataksesi järjestelmän aiemmin tallennettuun palautuspisteen päivämäärään. Käytä järjestelmän palautusoppaamme, jos tarvitset apua prosessin suorittamisessa.

Lue myös: Lopullinen opas Windows 11 -yhteensopivuuden tarkistamiseen tietokoneesi kanssa

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Miksi Google Play ei anna minun kirjautua sisään Windows 11 -laitteella?

Joskus joidenkin tietokoneesi tuntemattomien asetusten vuoksi ladattu MagiskOnWSA-tiedosto ei ehkä ole yhteensopiva Google-tilisi kanssa Play Kaupan asetuksissa. Jos kohtaat Play Kauppaan kirjautumisongelmia asennuksen jälkeen, suorita seuraavat korjaustoimenpiteet:

 1. Tarkista, onko Wi-Fi- tai Internet-yhteytesi päällä ja toimiiko se oikein.
 2. Lataa ja asenna tämä ohjelmisto. Siellä on .exe-tiedosto, joka on purettava ja asennettava.
 3. Palaa takaisin Windows-alijärjestelmään Android-asetuksiin ja ota "Kehittäjätila" käyttöön tavalliseen tapaan.
 4. Avaa ADB-tiedosto Windows Terminalissa. Suorita komento: .adb.exe connect 127.0.0.1:58526.
 5. Palaa Play Kauppaan ja napsauta "Kirjaudu sisään" kirjautuaksesi takaisin sisään Google-tililläsi.

2. Kuinka sammutan Windows-alijärjestelmän Androidille?

Windows Subsystem for Android (WSA) voi kuluttaa huomattavasti suoritinta ja muita resursseja, varsinkin jos liian monta Android-sovellusta on auki samanaikaisesti. Voit poistaa sen käytöstä siirtymällä hakuvalikosta kohtaan WSA-asetukset ja poistamalla WSA käytöstä. Tämä tarkoittaa, että kaikki sovellukset sulkeutuvat välittömästi ja WSA käynnistyy uudelleen, kun seuraavan kerran avaat asennetun sovelluksen.

3. Onko sinulla suorituskykyongelmia, kun käytät Windows Subsystem for Android -sovellusta?

Koska virallinen Windows-alijärjestelmä Androidille (WSA) on vielä keskeneräinen, Microsoft testaa sitä Windows Insidersissä, voit odottaa suoritusviiveitä, viiveitä ja visuaalisia ongelmia.

Joitakin suorituskykyongelmia ovat:

 • Kirje- ja pilarinyrkkeily: kun sovellusikkunan kuvasuhde ei ole hyvin kohdakkain tietokoneen resoluution kanssa, sinulla voi olla ongelmia, kuten ikkunan korkeutta leveämpi tai pituuttaan kapeampi.
 • Hiiren syöttöongelmat: koska sovellukset on suunniteltu mobiilikäyttöliittymää varten, jotkin hiiren syötteet eivät välttämättä toimi, kuten hiiren kakkospainikkeen napsautus, hover-tehosteet, vedä ja pudota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up