Kuinka etsiä Windows 10:ssä ja 11:ssä

Windowsissa on aina hakuvalikko, jonka avulla voit etsiä tietokoneesi sisällöstä. Windows 11:ssä Microsoft on lisännyt hakutoimintoihinsa. Voit nyt tehdä hakuja Käynnistä-valikosta, widgeteistä, Microsoft Storesta ja niihin liittyvistä pilvitileistä. Tässä tutkimme kaikkia erilaisia ​​tapoja etsiä sovelluksia, asetuksia, tiedostoja ja kansioita Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä.

1. Hae Windowsin hakukentän avulla

Verrattuna Windows 10:een, Windows 11:n yleinen hakukenttä parani juuri hakutulosten tarkkuuden ja niiden esittämisen näytöllä suhteen. Sen sijaan, että Windows 10:n hakupalkki vie lähes neljänneksen tehtäväpalkistasi, tehtäväpalkkiin on kiinnitetty pieni hakukuvake. Napsauttamalla sitä avautuu suurennettu hakukenttä, jossa on suurempi alue kaikkiin hakutarpeisiisi. Voit sulkea tämän laatikon helposti napsauttamalla mitä tahansa sen alueen ulkopuolella.

Voit visualisoida tämän paremmin vertaamalla hakutuloksia sekä Windows 10:lle että Windows 11:lle.

Sisäisten tiedostojen ja sisällön etsiminen Windows 10:ssä ei ole niin helppoa. Sinun on muistettava tarkat avainsanat monimutkaisille nimille - tai ainakin ensimmäiset kirjaimet. Löydät vain vähän lisäehdotuksia (tai ei yhtään). Jotkut niistä näkyvät harmaina, ja kolmas hakutulos ei välttämättä lataudu kunnolla.

Microsoft on ilmoittanut asiasta se on korjannut nämä hakutulosvirheet Windows 11:lleja tulokset ovat jo nähtävissä.

Täsmälleen samojen avainsanojen etsiminen Windows 11 -hakukentässä parantaa haun laatua. Hakutulosten erittelyä ei enää tehdä, ja monet lisähakuehdotukset ovat näkyvissä. Vastuu ei enää pysähdy itse kolmanteen hakutulokseen. Harmaiden ruutujen sijaan näet sovelluskuvakkeet.

2. Windows 11:n Käynnistä-valikon haku

Vaikka yleinen hakukenttä on tärkeä valikko Windows 11:ssä, se on itse asiassa valinnainen komponentti. Voit helposti irrottaa sen tehtäväpalkista.

Windows 11:n hakupalkin pääkomponentti on siirtynyt hieman sisällä: se on käytettävissä Käynnistä-valikosta. Tuloksiasi voidaan nyt rajata tietyillä kriteereillä.

Halusitpa sitten etsiä .exe-tiedostoa tai ohjelmaa tai asetuksia, ala vain kirjoittaa, ja suodatin tekee loput puolestasi. Hakupainiketta ei tarvitse painaa erikseen. Windows 11:n Käynnistä-valikon hakupalkki indeksoi kaikki tulokset ja tarjoaa suosituksia käyttämiesi tiedostojen, sovellusten ja valokuvien perusteella. Siksi se tuntuu todelliselta yleiseltä hakukeskukselta.

3. Hae Windows 11:n Widgets-valikosta

Windows 11:ssä on näyttävä Widgets-taulu, joka palvelee kaikkia uutisia, säätietoja, kalentereita ja muita kiinnostavia ilmoituksia. Se liukuu yksinkertaisesti ulos vasemmalta ja voidaan sulkea yhtä helposti. Tämän taulun ideana on pitää kaikki uutissyötteet erillään työpöytätoiminnoistasi.

Lisäksi widget-paneelin yläreunassa näkyy hakupalkki, joka sisältää avattavat tulokset kaikista uutissyötteistäsi. Jos luet artikkelin widget-paneelista, mutta et muista mitä se on, käytä tätä hakuvaihtoehtoa päästäksesi sinne.

4. Tehostetun haun käyttäminen

Etsitkö tarkkaa tiedostoa tai kansiota? Windows 11:ssä on tarkennettu hakuvaihtoehto nimeltä "tehostettu haku", joka löytyy myös Windows 10:stä. Pääset siihen kohdasta "Asetukset -> Tietosuoja ja suojaus -> Haku Windowsista". Sisään päästyään tulokset indeksoidaan suuresta määrästä tiedostoja.

Tarkempia hakuvaihtoehtoja varten voit siirtyä SafeSearch-asetuksiin, jotka suodattavat selkeät hakutulokset ja mahdollistavat pilvisisällön haun OneDrivesta, Bingistä, SharePointista ja muista palveluista. Nämä vaihtoehdot ovat nyt saatavilla myös Windows 10:ssä, mutta vain sen uusimmissa versioissa.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Kuinka voit piilottaa tai näyttää hakukuvakkeen Windows 11:ssä?

Jos olet päättänyt, että et tarvitse hakukuvaketta tehtäväpalkissa, voit aina piilottaa sen irrottamalla sen. Pysyvämmän ratkaisun saat siirtymällä kohtaan "Asetukset -> Mukauttaminen -> Tehtäväpalkin kohteet", jossa voit hallita, näytetäänkö vai piilotetaanko erilaisia ​​tehtäväpalkin kohteita, mukaan lukien haku.

2. Kuinka siirrät Windows 11 -haun vasemmalle?

Jos haluat tutun haun ulkoasun, on helppo siirtää Windows 11 -sovelluksia tehtäväpalkissa keskeltä vasemmalle. Siirry kohtaan "Personointi -> Tehtäväpalkki -> Tehtäväpalkin käyttäytyminen -> Tehtäväpalkin kohdistus." Kun muutat kohdistuksen vasemmalle, Käynnistä-valikko, haku ja kaikki muut sovellukset siirtyvät vasemmalle.

3. Kuinka poistan Windows-haun käytöstä?

Windows 10/11 -indeksointi tehostetussa hakutilassa voi kestää kauan ja kuluttaa järjestelmäresursseja. Voit aina poistaa sen käytöstä Tehtävienhallinnasta, joka voidaan avata millä tahansa näistä tavoista. Siirry Palvelut-välilehteen ja vieritä alas löytääksesi Windows-haun, joka voidaan pysäyttää helposti.

Tavallisille käyttäjille Windows 11 tuntuu hyvin samanlaiselta kuin Windows 10, lukuun ottamatta muutamia uusia parannuksia ja muutoksia. Voit esimerkiksi vaihtaa helposti oletusselaimesi ja -sovelluksiasi Windows 11:ssä muutamilla tiedostojärjestelmämuokkauksilla.

Indeksi
 1. 1. Hae Windowsin hakukentän avulla
 2. 2. Windows 11:n Käynnistä-valikon haku
 3. 3. Hae Windows 11:n Widgets-valikosta
 4. 4. Tehostetun haun käyttäminen
 5. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Kuinka voit piilottaa tai näyttää hakukuvakkeen Windows 11:ssä?
  2. 2. Kuinka siirrät Windows 11 -haun vasemmalle?
  3. 3. Kuinka poistan Windows-haun käytöstä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up