7 tapaa käyttää ylimääräistä levyä tietokoneellasi

7 tapaa optimoida ja käyttää lisä- tai toissijaista levyä tietokoneellasi, joka voi olla kiintolevy tai SSD-asema

Asennettaessa a lisälevytätä voidaan käyttää Windows-tietokoneessa erota käyttöjärjestelmä henkilökohtaisista tiedostoista. Tämän toiminnon tärkein etu on, että vaikka tietokone ei enää käynnistyisi tai siinä olisi ongelmia, voit aina asentaa Windowsin uudelleen ilman riskiä asiakirjojen, valokuvien tai muiden lisättyjen tiedostojen menettämisestä.

Ihannetapauksessa tietokone olisi optimoitu nopeuteen, jos käyttöjärjestelmä on asennettu SSD-levylle ja suurempi, tilavampi kiintolevy tiedostojen tallentamiseen, mutta todellisuudessa voimme tehdä monia asioita tietokoneeseen asennetun toissijaisen aseman avulla.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka käyttää tietokoneeseen kytkettyä lisälevyäjotta voimme hyödyntää tätä kokoonpanoa parhaalla mahdollisella tavalla, kun käytämme tietokonetta toimistossa tai muissa jaetuissa verkkoympäristöissä.

1) Luo redundantti RAID

Ensimmäinen asia, jonka voimme tehdä, on yhdistä 2 levyä yhdeksi taltioksiluomalla joukon levyjä RAIDiin niin, että yhdelle levylle kirjoitetut tiedot kirjoitetaan myös toiselle "peiliin". Tämä varmistaa aina ajan tasalla olevan varmuuskopion ja toimivan tietokoneen, vaikka toinen levyistä epäonnistuisi. Vaihtoehtoisesti voit yhdistää kaksi levyä yhdeksi suureksi tallennustilaksi; Tässä tapauksessa kuitenkin, jos toinen levyistä rikkoutuisi, molempien tiedot menetetään.

Joten tuo suorituskyky ei kärsi meidän on käytettävä kahta levyä, joiden nopeus ja kapasiteetti ovat hyvin samanlaisia: vain tällä tavalla voimme olla varmoja, että RAID toimii niin kuin sen pitääkin. Jos meillä on SSD, yritämme tehdä RAIDin samanlaisella SSD-levyllä, kun taas jos meillä on mekaaninen kiintolevy, käytämme samanlaista mekaanista levyä RAIDille.

2) Luo symbolisia linkkejä kansioihin

Toinen erittäin hyödyllinen asia, jonka voimme tehdä toissijaisella levyllä, on siirtää kansioita levyltä toiselle symbolisten linkkien avulla. Ohjelmakansioita ei voi koskaan siirtää levyltä toiselle, koska muuten kyseisen ohjelmiston tietorakenne menettäisi kaikki viittaukset eikä se tietäisi mistä etsiä tiedostoja.

Symbolisia linkkejä käytetään laajasti elinkeinoelämässä niiden mukavuuden vuoksi: ne kertovat tietokoneelle, että tällainen kansio tai tiedosto on yhdellä levyllä, kun se on toisella, ilman, että kansioita on fyysisesti siirrettävä paikasta toiseen. Ne ovat hyödyllisiä esimerkiksi Outlook-kansion tai Chromen välimuistin siirtämiseen.

3) Siirrä käyttäjätietokansio

Käyttämättä symbolisia linkkejä, Windowsin avulla voit helposti muuttaa polkua käyttäjätietokansioihin siirtää Lataukset, Asiakirjat, Musiikki, Videot ja Kuvat-kansiot lisälevyllä.

Jatka painamalla oikeaa painiketta jossakin mainituista kansioista ja menemällä valikkoon Omaisuusavataan välilehti Polku ja muuta polkua painamalla painiketta Liikkua ja valitse toinen kohdekansio. Sinulta kysytään, haluatko Windowsin siirtävän tiedostot, ja kun olet valmis, tietokansiot ovat edelleen käytettävissä normaalissa paikassaan.

4) Asenna raskaat ohjelmat

Kun asennat ohjelman, voit melkein aina valita hakemiston, johon haluat asentaa sen. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä jos päälevy on pieni, kun taas toinen on paljon tilavampi.

Toissijaiselle levylle voimme asentaa raskaita ohjelmia, kuten videopelejä, jotta ensisijainen levy pysyy mahdollisimman kevyenä. Aiheesta voimme lukea oppaamme kuinka siirtää ohjelmia C:stä toiselle PC-levylle.

5) Siirrä sivutustiedosto

Windows käyttää sivutustiedostoa tietojen tallentamiseen levylle, jota ei voi säilyttää RAM-muistissa. Sivutustiedosto tallennetaan Windowsin juurihakemistoon, joka oletuksena on C:\pagefile. Voit säästää tilaa järjestelmälevylläsi voit siirtää tämän sivutustiedoston toiselle levylle.

Ihannetapauksessa sinun pitäisi säilyttää sivutustiedosto nopeimmalla levyllä, mutta jos sinulla on paljon RAM-muistia, voit siirtää sen toissijaiselle levylle ja säästää tilaa ensisijaisella asemalla. Siirrä sivutustiedosto siirtymällä kohtaan Ohjauspaneeli > Järjestelmä > Lisäasetukset > Asetukset (osion alla Esitys) > Lisäasetukset > Muuta. Poistetaan sekki kohdasta, jossa lukee Hallitse automaattisestivalitsemme lisälevyn ja asetamme sitten järjestelmän hallitseman tilan.

Tältä osin voimme myös lukea oppaamme Asetetaan Windowsin sivutustiedosto pagefile.sys.

6) Siirrä Windows SSD-levylle

Suositeltavimmista toimenpiteistä toista levyä asennettaessa tietokoneeseen löytyy se, joka tarjoaa Windowsin siirtäminen SSD Solid State Drive -asemaan. Jos meillä on pöytätietokone, jossa on mekaanisen levyn lisäksi SSD-levy, on kätevää pitää järjestelmä SSD:llä, joka on nopeampi ja loput tiedot perinteisellä kiintolevyllä tai nopeammalla SSD:llä.

Tämä voidaan tehdä myös kannettavalla tietokoneella, koska monissa malleissa voit asettaa SSD-levyn CD-aseman tilalle (mikä tahansa tietokoneteknikko voi tehdä tämän, jos et luota itseesi).
Seuraamalla linkitettyä opasta voit sitten siirrä Windowsia asentamatta sitä uudelleen ja hyödynnä SSD-levyn parasta nopeutta.

7) Luo jaettuja tiloja verkossa

Jos käytämme tietokonetta usein yrityksen verkossa ja jaamme kansioita verkossa, Saattaa olla hyvä idea siirtää jaetut kansiot toissijaiseen asemaan, jotta ensisijaisen levyn resurssit eivät kyllästyisi. Jakamalla vain toissijaisen levyn kansiot, muut tietokoneet käyttävät vain kyseistä levyä hidastamatta käyttöjärjestelmää (joka toimii pääasiassa ensisijaisella levyllä).

Uusien verkkoosuuksien luomiseksi suosittelemme, että luet oppaamme kuinka jakaa tiedostoja ja kansioita tietokoneverkossa Windows PC:llä ja miten jaa tiedostoja tietokoneiden välillä ja katso jaetut kansiot (Windows, Mac, Linux).

Vaihtoehtoisesti voimme myös jakaa koko toissijaisen levyn verkossa ja lisätä sen muihin tietokoneisiin, kuten oppaasta näkyy lisää verkkoasemia Windowsissa.

Johtopäätökset

Ei ole harvinaista löytää yritystietokoneita tai työskentelyyn tarkoitettuja tietokoneita, joissa on 2 tai 3 levyä. Ensisijainen levy on useimmissa tapauksissa SSD ja käyttöjärjestelmä ja ohjelmat ovat siinä; toissijaisilta levyiltä löydämme henkilökohtaisia ​​tiedostoja, järjestelmän varmuuskopioita tai suurempia ohjelmia. Toissijaiset levyt soveltuvat moniin tarkoituksiin, kuten olemme nähneet: meidän on valittava, kuinka niitä käytetään parhaiten.

Pullonkaulojen välttämiseksi Suosittelemme käyttämään vain SSD-levyjä nykyaikaisissa tietokoneissa: Tiedostojen siirron ja avaamisen nopeus hyödyttää paljon. Jos emme tiedä, mikä SSD-levy valitaan toissijaiseksi levyksi, suosittelemme, että luet ai-oppaamme parhaat SSD-levyt PC:lle.

Indeksi
  1. 1) Luo redundantti RAID
  2. 2) Luo symbolisia linkkejä kansioihin
  3. 3) Siirrä käyttäjätietokansio
  4. 4) Asenna raskaat ohjelmat
  5. 5) Siirrä sivutustiedosto
  6. 6) Siirrä Windows SSD-levylle
  7. 7) Luo jaettuja tiloja verkossa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up