8 hämmästyttävää Quick Look -ominaisuutta macOS:ssä

Quick Look on uskomaton macOS-ominaisuus, joka jää usein huomiotta. Yksinkertaisesti sanottuna sen avulla voit esikatsella tiedostoa Finderissa avaamatta sitä. Työkalu on erinomainen lisä tyypilliseen työnkulkuun, koska sen avulla käyttäjät voivat tarkastella multimediatiedostoja nopeasti ja helposti.

Quick Look tukee myös erilaisia ​​tiedostotyyppejä, kuten kuvia, asiakirjoja, äänitiedostoja ja videotiedostoja. Voit jopa käyttää Quick Lookia sähköpostien tai viestien liitetiedostojen esikatseluun. Löydä kahdeksan tapaa saada kaikki irti Macin Quick Lookista!

1. Muuta Windowsin kokoa

Quick Lookin käytön aloittaminen ei voisi olla helpompaa. Valitse yksi tai useampi kohde, jota haluat esikatsella Finderissa, ja paina sitten välilyöntiä. Tämän pitäisi välittömästi saada Quick Look -välilehti avautumaan. Muuta tästä ikkunan kokoa sopivaan kokoon vetämällä sen kulmia.

Siirry koko näytön tilaan napsauttamalla Laajenna-kuvaketta ikkunan vasemmassa yläkulmassa. Poistu koko näytöstä siirtämällä hiiren osoitin alas ja napsauttamalla Exit Fullscreen -kuvaketta. Voit myös sijoittaa Quick Look -välilehden joko näytön oikealle tai vasemmalle puolelle käyttämällä Split View -ominaisuutta, joka on erittäin hyödyllinen, jos haluat verrata kahta erillistä kuvaa vierekkäin.

Hyvä tietää: kaipaatko lisää tilaa näytölle? Opi käyttämään Sidecaria Macissa.

2. Leikkaa video- tai äänitiedosto

Merkittävin Quick Lookin ominaisuus on kyky leikata video- tai äänikohdetta, työkalu, joka osoittautuu uskomattoman tehokkaaksi sisällön nopeaan muokkaamiseen ja jakamiseen. Käytä trimmauspainiketta ja vedä sitten rajauspalkin keltaisia ​​kahvoja. Jos haluat tarkistaa tekemäsi muutokset, napsauta Toista-nuolta.

Kumoa säädöt napsauttamalla palautusvaihtoehtoa samalla tavalla kuin valokuvan muokkaaminen iPhonessa. Tallenna muutokset napsauttamalla "Valmis" ja luo sitten uusi tiedosto tai korvaa alkuperäinen kohde.

Kärki: haluatko käyttää Macin uusimpia ohjelmistoominaisuuksia? Päivitä macOS Venturaan.

3. Merkitse kuva

Aivan kuten voit muokata ääni- ja videotiedostoja Quick Lookissa, macOS mahdollistaa kuvien ja tiedostojen merkitsemisen.

Paina Merkintä-painiketta (näyttää kynältä) päästäksesi Muokkaa-valikkoon. Vaihtoehdot näyttävät loputtomalta. Piirrä kuvaan, lisää digitaalinen allekirjoitus tai lisää muotoja ja tekstiä kuvaasi. Voit halutessasi antaa kuvallesi jopa kuvauksen.

4. Rajaa tai kierrä tiedostoa

Yksi Quick Lookin Markupin hyödyllisimmistä ominaisuuksista on mahdollisuus rajata tai kiertää tiedostoa. Tämä työkalu on hyödyllinen, jos haluat ladata nopeasti tiedoston, joka on suunnattu väärin. Napsauta vain Rajaa-työkalua.

Tämän ominaisuuden käyttäminen poistaa tarpeen tuoda tiedostojasi muihin ohjelmistosovelluksiin, kuten Photoshopiin, mikä voi kestää hetken käynnistyä ja viedä kuviasi.

Kärki: Haluatko tehdä laajempia muokkauksia kuviisi? Löydä viisi parasta ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa Macille.

5. Jaa kohde

Kuvittele tämä: olet juuri ladannut lomakuvasi Maciin ja haluat jakaa ne ystäviesi tai perheesi kanssa. Sen sijaan, että lataat kaikki ulkoiselle asemalle tai käyt niitä yksitellen läpi, käytä Quick Lookia useiden tiedostojen esikatseluun ja jaa ne sitten Jaa-kuvakkeen kautta. Tämä avaa avattavan valikon.

Jaa valokuvat minkä tahansa saatavilla olevan laajennuksen kautta, mukaan lukien AirDrop, Messages tai Mail-sovellus.

Kärki: pitääkö tiedostot nimetä nopeasti joukkonimellä ennen niiden jakamista? Opi nimeämään tiedostoja joukkona uudelleen Macissa.

6. Aktivoi Diaesitys selataksesi kohteita

Jos olet valinnut useita kohteita katseltavaksi Quick Lookissa, sinun on ilo kuulla, että voit selata valittuja tiedostoja helposti.

Käytä oikeaa tai vasenta nuolinäppäintä tai napsauta ikkunan alareunassa olevia nuolia selataksesi. Tämä työkalu auttaa järjestämään ja virtaviivaistamaan työnkulkuasi, koska sinun ei tarvitse viettää vuosia yksittäisten tiedostojen etsimiseen. Voit myös ottaa diaesitysominaisuuden käyttöön valituille kohteille painamalla toistokuvaketta, joka tulee näkyviin koko näytölle.

7. Lähennä ja loitonna

Varmasti jokainen tietää, kuinka lähentää ja loitontaa Macissaan: käytä komentoa + + (plus-merkki) suurentaaksesi kuvaa tai komento + – (miinusmerkki) pienentääksesi sitä. Yhdistämällä tämän työkalun Quick Lookiin voit nopeasti tarkastella kuviesi pieniä yksityiskohtia.

8. Tarkastele kohteita ruudukossa

Jos olet valinnut useita kohteita ja haluat tarkastella niitä ruudukkomuodossa, voit napsauttaa hakemistotaulukkokuvaketta Quick Lookissa. Toinen tapa tehdä tämä on painaa samanaikaisesti komento- ja paluunäppäintä näppäimistöllä.

Vaikka tämä ominaisuus ei ole niin uraauurtava kuin jotkut muut tässä luettelossa olevat ominaisuudet, et koskaan tiedä, milloin siitä voi olla hyötyä. Esimerkiksi tiedostokokoelman katseleminen Finderissa on joskus rajoittavaa, koska et voi muuttaa kuvakkeiden kokoa kokonaan nähdäksesi asiat selkeämmin. Quick Look -ruudukkoominaisuus kuitenkin ratkaisee tämän haitan ja näyttää valitut tiedostot kätevämmällä tavalla.

Usein Kysytyt Kysymykset

Minkä tyyppisten sovellusten kanssa voin käyttää Quick Lookia?

Quick Look on uskomattoman monipuolinen. Tämän ominaisuuden kanssa yleisimmin käytetty sovellus on Finder, koska sitä käytetään eniten tiedostoja selattaessa. Muita Quick Lookin kanssa yhteensopivia sovelluksia ovat sähköposti, viestit ja jopa työpöytä.

Toimiiko Quick Look Live Photosin kanssa?

Kyllä. Voit esikatsella live-kuvia Quick Lookilla. Kun napsautat avataksesi elävän valokuvan Quick Look -ikkunassa, valokuvan video-osio toistetaan automaattisesti. Katsoaksesi sen uudelleen, napsauta "Live Photo" valokuvan vasemmassa alakulmassa. Se toimii myös PDF-tiedostojen, tekstitiedostojen ja lisätyn todellisuuden objektien kanssa, jotka käyttävät USDZ-tiedostomuotoa (vain iOS ja iPadOS). Se on aika vaikuttavaa.

Voinko ladata laajennuksia Quick Lookia varten?

Kyllä, voit laajentaa Quick Look -vaihtoehtojen valikoimaa lataamalla lisälaajennuksia tai laajennuksia. Voit esikatsella tuntemattomia tiedostoja, esikatsella lähdekooditiedostoja, näyttää kuvan koon ja resoluution sekä tarkastella kaikkia videotiedostotyyppejä ja kansitaidetta QL-videon avulla.

Indeksi
 1. 1. Muuta Windowsin kokoa
 2. 2. Leikkaa video- tai äänitiedosto
 3. 3. Merkitse kuva
 4. 4. Rajaa tai kierrä tiedostoa
 5. 5. Jaa kohde
 6. 6. Aktivoi Diaesitys selataksesi kohteita
 7. 7. Lähennä ja loitonna
 8. 8. Tarkastele kohteita ruudukossa
 9. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Minkä tyyppisten sovellusten kanssa voin käyttää Quick Lookia?
  2. Toimiiko Quick Look Live Photosin kanssa?
  3. Voinko ladata laajennuksia Quick Lookia varten?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up