Google Mapsin piilotettu mittanauha: Opas etäisyyksien mittaamiseen

Google Mapsin työkalu mahdollistaa nopean etäisyyden mittaamisen viivaimen avulla sekä tietokoneella että mobiililaitteilla, sisältäen välietapit ja kokonaisetäisyyden näytön.

Google Mapsin viivainta voi käyttää etäisyyksien nopeaan mittaamiseen

Google Maps tarjoaa monipuolisia työkaluja paikannukseen ja reittisuunnitteluun, mutta yksi sen hyödyllisistä ominaisuuksista on nopea etäisyysmittaus käyttämällä kartalle piirrettävää viivainta. Tässä artikkelissa käsittelemme, kuinka voit mitata etäisyyksiä helposti ja tarkasti tämän työkalun avulla.

Pisteiden välisen etäisyyden mittaaminen

Kun haluat mitata etäisyyden kahden pisteen välillä tietokoneen selainversiossa, aloita painamalla aloituskohtaa hiiren kakkospainikkeella kartalla. Valitse tämän jälkeen toinen piste napsauttamalla sitä hiiren ykköspainikkeella. Google Maps näyttää mittaamasi etäisyyden - voit valita, onko se kilomertreissä, maileissa, metreissä tai jaloissa.

Viivan luominen ja kokonaisetäisyyden näyttäminen

Jos haluat lisätä reitillesi välietappeja ja nähdä reitin kokonaisetäisyyden, voit klikata uusia pisteitä reitin varrelle. Voit luoda viivan klikkaamalla karttaa ja lisäämällä välietappeja. Jokaisen lisäyspisteen jälkeen näet, kuinka kokonaisetäisyys kasvaa. Jos haluat lopettaa mittauksen ja poistaa viivan, voit tehdä sen klikkaamalla mittarin sulkemiseen käytettävää X-symbolia.

Etäisyyden mittaus Android- ja iOS-laitteissa

Etäisyyksien mittaaminen matkapuhelimellasi käy yhtä lailla vaivattomasti. Aloita painamalla kartan aloituskohtaa kunnes näet viereen ilmestyvän punaisen merkin. Tämän jälkeen voit painaa ilmestyvää valkoista laatikkoa, jossa lukee "mittaa etäisyys", ja alkaa vetämään karttaa haluamaasi suuntaan. Näin voit käyttää mittanauhaa etäisyyden mittaukseen niin Android- kuin iOS-laitteillakin.

Viivan jatkaminen ja merkintöjen poistaminen

Kun tarvitset tarkempia etäisyysmittauksia tai haluat jatkaa reitin suunnittelua, voit helposti jatkaa viivan vetoa valitsemalla + -merkin reitin päällä ja vetämällä viivan uuteen kohtaan. Jos taas haluat poistaa tehtyjä merkintöjä, etsi kolmen pystypisteen symboli kartan alakulmassa ja valitse Tyhjennä, mikä poistaa kaikki reitin merkinnät ja antaa sinun aloittaa alusta.

Lue lisää: Oletko huomannut pienen napin Google Mapsissa? Se oppi juuri uusia temppuja

Kartoista ja etäisyyksien mittauksesta kiinnostuneille voi löytyä muitakin yllätyksiä. Google Mapsin pienen napin takaa löytyy joukko uusia temppuja, jotka voivat helpottaa matkantekoa ja kartan käyttöä. Tutustu opastusartikkeleihin, joissa kerromme Google Mapsin uusimmista ominaisuuksista ja näppärästä toiminnoista, jotka tekevät sovelluksesta entistä monipuolisemman työkalun liikkumiseen ja suunnistukseen.

Indeksi
 1. Google Mapsin viivainta voi käyttää etäisyyksien nopeaan mittaamiseen
  1. Pisteiden välisen etäisyyden mittaaminen
  2. Viivan luominen ja kokonaisetäisyyden näyttäminen
  3. Etäisyyden mittaus Android- ja iOS-laitteissa
  4. Viivan jatkaminen ja merkintöjen poistaminen
  5. Lue lisää: Oletko huomannut pienen napin Google Mapsissa? Se oppi juuri uusia temppuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up