Hidas valokuitu: miten ratkaista

Vaikka kuituoptinen Internet -yhteys olisi nopein, saattaa olla hidastumisia tai ratkaistavia ongelmia

Uusien kuituoptisten liitäntätekniikoiden avulla odotamme aina erittäin suurta latausnopeutta, jotta voimme hallita kaikkia uusia Internet -palveluita ilman ongelmia. Valitettavasti skenaario ei aina ole niin "idyllinen": jopa kuituoptisten yhteyksien kanssa voimme joutua odottamattomiin hidastumisiin, loputtomiin sivulatauksiin, tyhjiin tai puoliksi ladattuihin verkkosivuihin ja suurimpien tiedostojen lataamiseen keskimääräistä pidemmän ajan. Onneksi suurin osa ongelmista ratkaistaan ​​helposti Tarkista modeemin asetukset tai käytä pieniä temppuja linjan oikean toiminnan palauttamiseksi.

Uusimpien yhteystekniikoiden ongelmat voivat sisältää erilaisia ​​laitteita ja erilaisia ​​skenaarioita, joita kaikkia ei voida toistaa absoluuttisessa mielessä (monet ongelmat ovat niin ainutlaatuisia, että niihin ei ole vastausta). Yritämme näyttää sinulle mahdollisuuksien mukaan miten ratkaista ongelmia hitaalla optisella kuidulla, keskittyen erityisesti kupariseokseen (jota kutsutaan myös FTTS: ksi, FTTC: ksi, FTTN: ksi tai VDSL: ksi), joka on häiriöille tai teknisille ongelmille eniten altis tekniikka.

Indeksi

  Modeemin ongelmat

  Kun kuituoptinen yhteys tekee kiukun Ensimmäinen epäilty on varmasti modeemi: itse asiassa se vie hyvin vähän löytää itsesi hitaalla tai epävakaalla yhteydellä kaikista käytettävissä olevista megabiteistä huolimatta. Yleisimmät modeemien ongelmat ovat:

  • Hidas Wi-Fi-taajuus: Jos käytämme 2,4 GHz: n Wi-Fi-taajuutta, hidastumme usein, varsinkin jos lähellä on monia verkkoja, joilla on sama taajuus. Ratkaistaksemme ohitamme suurimman osan laitteista 5 GHz verkkokäyttää jumalia tarvittaessa Wi-Fi-toistimet.
  • Liian monta samanaikaista yhteyttä: jopa optisen kuidun kanssa lataukset voivat hidastua, varsinkin jos useat laitteet lataavat suuria tiedostoja samanaikaisesti. Ratkaistaksemme yritämme aina ladata yhden suuren tiedoston kerrallaan (koska se kestää muutaman sekunnin) ja optimoi sisäinen Wi-Fi-verkko priorisoida yhteys laitteisiin, jotka tarvitsevat enemmän kaistanleveyttä (esimerkiksi konsolit tai älytelevisiot).
  • Resurssien kylläisyysModeemit sisältävät myös suorittimen ja RAM -muistin sisäisinä komponentteina. Jos kyllästämme sisäiset resurssit (esimerkiksi online -pelaamiseen), kaikki yhdistetyt laitteet hidastuvat menettäen kaikki edut optisesta kuidusta. Näiden ongelmien välttämiseksi on parempi valita korkean suorituskyvyn modeemi.
  • Väliaikainen virhe: Modeemi voi myös tulla hulluksi tai yhtäkkiä ylikuumentua. Näiden ongelmien ratkaisemiseksi yritämme käynnistää sen uudelleen tai jättää sen pois päältä 2-3 minuutiksi.

  Suurin osa edellä kuvatuista ongelmista voidaan ratkaista avaamalla modeemin määrityspaneeli joko käynnistämällä modeemi uudelleen äkillisesti, sammuttamalla se tai irrottamalla virtapistoke. Toisessa artikkelissa olemme nähneet kuinka kertoa, onko modeemin reititin rikki.

  Kantokaapelin ongelmat

  Jos modeemi ei ole syy valokuitujen hidastumiseen, toinen epäilty ongelmista on operaattorin yhteys modeemin ja kaapin tai puhelinvaihteen välillä. FTTC: llä puhelinpistorasiassa on klassinen kuparipari, kun taas FTTH: llä on taloon ulottuva kuitukaapeli. Johtoihin ja kaappeihin liittyviä ongelmia ei ole ollenkaan helppo ratkaista, mutta voimme silti antaa panoksemme noudattamalla alla olevia ehdotuksia:

  • FTTC -linjalla: yritämme poistaa kaikki puhelinpistorasiassa olevat ADSL -suodattimet ja käytä a korkealaatuinen RJ11 -puhelinjohto.
  • FTTH -rivillä: jos valokaapeli saavuttaa modeemin, emme voi tehdä mitään; kuitenkin, jos kuitukaapeli saavuttaa ONT: n (seinäpäätteen), voimme yrittää käyttää a suojattu Ethernet -kaapeli ONT -liitännän ja käytetyn modeemin WAN -portin välillä.

  Jos ongelma jatkuu, se kannattaa pyytää apua puhelinoperaattorilta.

  Internet -protokollaongelmat

  Kolmas epäilty kuituoptiikkaongelmista on Internet-protokollaTämä on protokolla, jonka avulla voit avata verkkosivuja ja käyttää kaikkia palveluja. Menemättä yksityiskohtiin, tiedä vain, että 90%: ssa tapauksista yhteysvirhe johtuu DNS -palvelineli palvelimet, joita kaikki yhteydet käyttävät Web -osoitteiden muuntamiseen IP -osoitteiksi (ja päinvastoin). DNS -palvelimien käyttämättä jättäminen tai niiden hidas vastaus voi hidastaa (jopa dramaattisesti) kuituoptista yhteyttä, kunnes se pysähtyy kokonaan (mikään verkkosivu ei enää avaudu, virheen vuoksi) DNS -anturi valmis Ei Internetiä).

  Ratkaise se valitsemalla uusi DNS -palvelu modeemista tai yksittäisistä laitteista saadaksesi paljon nopeamman palvelun kuin puhelinoperaattorin tarjoama DNS. Saat lisätietoja tutustumalla seuraavan luettelomerkin luetteloon:

  Jos ongelmat liittyvät muihin Internet -protokollan osiin (yhdyskäytävä tai julkinen IP -osoite), on suositeltavaa ottaa yhteyttä operaattorin apuun, kuten edellisessä luvussa on kuvattu. Jos ongelma on verkon yksityinen IP -osoite (esimerkiksi kahden laitteen välinen IP -ristiriita), voimme Vaihda IP -osoite PC: llä, reitittimellä ja älypuhelimella.

  Tietokone- tai selainongelmat

  Viimeinen epäilty hitaan kuituoptiikan ongelmista on juuri sillä hetkellä käytössä oleva laite (tietokone, älypuhelin, tabletti) ja sen selain. Tässä tapauksessa yritämme heti muodostaa yhteyden modeemiin toisen hallussamme olevan laitteen kanssa ja tarkista, onko yhteysnopeus riittävä, käyttämällä nopeuden testauspalvelu. Jos yhteyden nopeus toisessa laitteessa on kuituoptisen linjamme suorituskyvyn mukainen, yritämme kytkeä Wi-Fi-yhteyden tai koko laitteen pois päältä ja päälle, jotta voimme tarkistaa, onko virhe vain väliaikainen.

  Jos yhteysongelmat laitteen tai selaimen kanssa jatkuvat, suosittelemme, että luet seuraavan luettelon oppaat.

  Jos ongelmat koskevat Windows 10: tä, älä aliarvioi haittaohjelmien aiheuttamia hidastumisia (Kuinka poistaa haittaohjelmat ja virukset tartunnan saaneelta tietokoneelta) tai vialliset päivitykset (nollaa Windows 10 (nollaa tietokone).

  Päätelmät

  Noudattamalla kirjainta kaikki tämän oppaan merkinnät pystymme ratkaisemaan lähes kaikki hitaat kuituoptiset ongelmat, mennään askel askeleelta ja kokeillaan kaikkia tavallisia tilanteita, joita kotikäyttäjä tai pieni toimistokäyttäjä voi kohdata. Useimmissa tapauksissa ongelma ratkaistaan ​​välittömästi; vakavimmissa tapauksissa meidän on kuitenkin välttämättä pyydettävä apua.

  Silti optisen kuidun osalta voimme syventää teknologista kehitystä lukemalla oppaamme EVDSL, vaihtoehto optiselle kuidulle nopeaa Internetiä varten, Ja Gigabit tai 1000 Mega kuitu.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up