Kiintolevyn osioiden laajentaminen Windows 10: ssä

Kiintolevyn osiot kuulostavat melko pelottavilta. Sano vain lause "Laajenna kiintolevyosio" ja saat visioita raskaista, liesituulettimista, jotka vaativat hitsauspolttimen ja visiirin.

Mutta se ei todellakaan ole niin pelottavaa ja se on todella hyödyllinen. Tämä tarkoittaa sitä, että voit purkaa muistilohkot kiintolevyosioista, joita et käytä paljon, ja sijoittaa ne sinne, missä muistia todella tarvitset toimiakseen. Tein tämän äskettäin, kun työskentelemäni tietokoneen Windows-käyttöjärjestelmän osio oli niin täynnä, että en voinut asentaa päivityksiä ja se korjasi asiat heti!

Näin voit tehdä sen.

Indeksi

  Kohdistamattoman tilan käyttö

  Ensinnäkin suosittelemme, että arvioit levytilasi katsomalla "Windowsin levynhallinta". Voit tehdä tämän napsauttamalla Käynnistä-painiketta, kirjoittamalla levy ja napsauttamalla sitten "Luo ja alusta kiintolevyosiot".

  Levynhallinta-ikkunassa näet tietoja kaikista kiintolevyistä, niiden osioista ja siitä, kuinka paljon tilaa sinulla on kullakin.

  Kuva näyttää levynhallintatilani (ja muistuttaa minua siitä, että tarvitsen todella toisen kiintolevyn). Keskitymme levylle 1, josta näet, että minulla on suuri osio (F 🙂 sekä pienempi (D 🙂 ja noin 3 Gt vapaata tilaa.

  Aiomme laajentaa "D" -määrää noin 2 Gt: sta 20 Gt: iin.

  Jos laajennettava osio ei ole osio, johon olet asentanut Windowsin, prosessi on yksinkertainen. Ensinnäkin, kaatamme kaiken kohdistamattoman tilan "D" -kenttään. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella laajennettavaa äänenvoimakkuutta - "New Volume (D :)" minun tapauksessani - ja napsauttamalla "Expand Volume".

  Napsauta ohjattua toimintoa, kunnes pääset "Valitse levyt" -näyttöön, ja kirjoita "Valitse tilan määrä megatavuina" -ruutuun alue, jonka haluat lisätä osioon, ottaen huomioon käytettävissä olevan enimmäismäärän. Koska kyseisellä kiintolevyllä on noin 3 Gt vapaata tilaa, laitan kaiken osioon, jonka haluan laajentaa.

  Napsauta "Seuraava", sitten "Valmis" ja hetken kuluttua palaat Levynhallinta-ikkunaan, jossa uusi laajennettu osio ilmestyy.

  Siirrä tilaa osiosta toiseen

  Mutta entä jos sinulla ei ole varaamatonta tilaa ja sinun on varastettava tallennustilaa toisesta osiosta? Ei ongelmaa. Sinun on vain vähennettävä äänenvoimakkuutta, josta haluat saada tallennustilaa, ja sijoittaa sitten kohdistamaton muisti laajentamaan osioon.

  Napsauta hiiren kakkospainikkeella kutistuvaa äänenvoimakkuutta (minulle se on "F:") ja napsauta "Kutista äänenvoimakkuutta". Syötä lisätyn tilan määrä osioon (tapauksessani 15 Gt) ja napsauta sitten "Kutista". Palaat Levynhallinta-näyttöön ja näet suuren mustan palan kohdentamatonta tilaa.

  Noudata sitten edellisen otsikkoni vaiheita (Käyttämättömän tilan käyttäminen) lisätäksesi kohdistamattoman tilan laajentamaasi osioon.

  Mahdollisuus "laajentaa äänenvoimakkuutta" harmaana

  Jos laajennettava äänenvoimakkuus on sama kuin Windows on asennettu, sitä ei ehkä voida laajentaa Levynhallinnalla, koska äänenvoimakkuus on varattu.

  Kokeile MiniTool Partition Wizardin ilmaista versiota auttamaan sinua tässä. Jos laajennettava levy on varattu, käynnistä tietokone uudelleen ja laajenna se ennen Windowsin käynnistymistä.

  Se on melko yksinkertainen käyttää. Kun olet asentanut ja avannut ohjatun osioinnin, napsauta hiiren kakkospainikkeella laajennettavaa levyä, napsauta "Laajenna", valitse lisättävän tilan määrä ja napsauta sitten vasemmassa yläkulmassa "Käytä". Se tekee tämän välittömästi tai pyytää sinua käynnistämään tietokoneen uudelleen, jotta se voi laajentaa sitä Windowsin ulkopuolelle.

  Johtopäätös

  On yllättävän helppoa hioa kiintolevyn osioita ja kohdistaa tilaa toisistaan. Älä pelkää tehdä sitä, mutta älä myöskään liioittele sitä. Liian monien osioiden luominen voi muuttaa kiintolevyn (luvallasi) perusasetuksesta dynaamiseksi aiheuttaen ongelmia, jos kyseinen kiintolevy on asennettu Windowsiin.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up