Kuinka asentaa ja suorittaa Nginx-palvelin Windowsissa

Nginx on web-palvelin, joka on erittäin suosittu Linux- ja BSD-järjestelmien kanssa. Se voidaan asentaa myös Windowsiin, kunhan voit elää suorituskykyrajoitusten kanssa, joita ei ole tähän mennessä lievennetty. Voit silti isännöidä verkkopalvelinta tai asiakas-/työntekijäportaalia mukavasti Windows-kannettavaltasi. Asenna ja suorita Nginx onnistuneesti Windowsissa noudattamalla alla olevia ohjeita.

Kärki: jos tarvitset vain paikallisen verkkopalvelimen sovellusten testaamiseen, tässä on tapoja määrittää paikallinen verkkopalvelin Windowsissa.

Nginxin asentaminen Windowsiin

Aloittaaksesi meidän on asennettava Nginx Windows-kannettavallesi tai -tietokoneellesi. Tällä käyttöjärjestelmällä ei ole tavanomaisia ​​Nginx-asennusohjelmia. Sinun tulee tehdä lataa jokin sen online-versioista ja tallenna se tietokoneesi C:-asemaan.

 1. Valitse haluamasi versio ja lataa sen zip-tiedosto tietokoneellesi. Nginx suosittelee "pääversion" käyttöä, koska se sisältää uusimmat ominaisuudet. Jos et tarvitse näitä ominaisuuksia, myös uusin vakaa versio toimii.
 1. Kun olet ladannut, pura uusi kansio napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella. Voit myös käyttää suosittuja pakkausohjelmistoja, kuten 7-zip tai WinRAR.
 1. Siirrä koko sisäänrakennetun latauskopion mukana tullut kansio C:-asemaan. Tässä esimerkissä siirsimme sen kohtaan "Ohjelmatiedostot", mutta se voidaan tallentaa mihin tahansa paikkaan tietokoneellasi, mukaan lukien D-asema.
 1. Valitse "Nginx.exe" -tiedosto ja kaksoisnapsauta sitä. Se on nyt aktivoitu myöhempää käyttöä varten. Suoritamme Nginxiä tästä paikasta oletusverkkopalveluohjelmana.
 1. Jos olet ottanut käyttöön Windows SmartScreen -suodattimen, se voi estää Nginx-asennusohjelman suorittamisen. Napsauta "Lisätietoja" ohittaaksesi rajoituksen.
 1. Napsauta "Suorita silti" -tekstiä suorittaaksesi nginx.exe-tiedoston.
 1. Saatat lisäksi törmätä Windows Defenderin palomuurin estoon, kun käytät Nginx-palvelinta, mikä sinun on sallittava. Kun olet valmis, voit helposti käyttää Nginxiä Windows-laitteellasi.

Tiedätkö: mietitkö mitä eroa on Nginxillä ja Apachella? Meillä on vastaukset täällä.

Kuinka käynnistää Nginx Windowsissa

On olemassa useita tapoja suorittaa Nginx Windows-tietokoneellasi loppukäyttövaatimuksistasi riippuen. Voit käyttää näitä menetelmiä samanaikaisesti. Voit esimerkiksi käynnistää Nginx-palvelimen käyttämällä sen sovellustiedostoa tai PowerShellistä.

1. Nginx-sovellustiedoston käyttäminen

Nginxissä on sisäänrakennettu sovellustiedosto, jota voit kaksoisnapsauttaa yllä kuvatulla tavalla. Sinun on ohitettava kaikki SmartScreenin tai Windows Defenderin aiheuttamat rajoitukset.

 1. Kun olet valmis, siirry oletusselaimeen ja kirjoita localhost. Microsoft Edge on selain, jota käytetään alla olevassa esimerkissä.
 2. Jos näet näytön, jossa sanotaan, että Nginx-verkkopalvelin on asennettu onnistuneesti ja toimii, se tarkoittaa, että Nginx-asennuksessa ei ollut ongelmia Windowsissa.
 1. Voit lopettaa Nginxin lopettamalla sen Tehtävienhallinta-ikkunasta. Jos et voi lopettaa sitä suoraan prosesseista, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Siirry tietoihin".
 1. Tunnista kaikki Nginx.exe-esiintymät ja lopeta jokainen tehtävä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella.
 1. Ohita kaikki varoitukset, kuten "haluatko lopettaa Nginx.exe". Napsauta "Lopeta prosessi" jatkaaksesi lopettamista.
 1. Kun kirjoitat localhost, näet selaimesi verkkosivulla "tälle sivulle ei pääse" -näytön.

2. PowerShellin käyttäminen

Parasta Nginxissä on, että se voi toimia automaattisena komentosarjana PowerShellistä ja myös komentokehotteesta. Osoitamme sen PowerShellille alla.

 1. Käynnistä PowerShell järjestelmänvalvojatilassa.
 1. Palaa kansioon, johon tallensit Nginx-sovelluksen, ja napsauta hiiren kakkospainikkeella siirtyäksesi sen ominaisuuksiin. Täältä voit kopioida tarkan kansion polun. Tässä esimerkissä se on "C:\nginx-1.25.1\nginx-1.25.1".
 1. Muuta PowerShell-hakemisto osoittamaan yllä olevaan polkuun.
cd Nginx-asennusohjelman polku

 1. Aloita Nginx-palvelin kirjoittamalla seuraava komento.
 1. Voit tarkastella Nginx.exe-prosessiesiintymiä Windows PowerShellin sisäkkäisissä Task Managerissa.
 1. Windowsissa Nginxiä voidaan käyttää tavallisena konsolisovelluksena. Sen hallintaan käytetään usein seuraavia yksinkertaisia ​​komentoja:
nginx -s stopNopea sammutus
nginx -s lopettaaSuloinen sammutus
nginx -s lataa uudelleenKokoonpanon muuttaminen, uusien työntekijöiden prosessien aloittaminen uudella kokoonpanolla, vanhojen työntekijäprosessien siro sulkeminen
nginx -s avataan uudelleenLokitiedostojen uudelleen avaaminen
 1. Jos kohtaat virheen, kuten "komentoa nginx ei löytynyt, mutta se on olemassa nykyisessä sijainnissa", PowerShell kehottaa sinua käyttämään toista komentoa. Seuraavassa esimerkissä olemme korvanneet kaikki nginx-esiintymät /.nginx:llä käyttämällä niitä ohjelman uudelleenlataamiseen ja sulkemiseen.

3. IIS Managerin käyttäminen

Voit myös käyttää Internet Information Services (IIS) -palvelua ajaaksesi Nginxiä, joka on Microsoftin verkkopalvelin, joka palvelee pyydettyjä HTML-sivuja tai tiedostoja. Aiemmin se oli pakollista, mutta se ei ole enää niin.

 1. Voit ottaa sen käyttöön kohdassa "Ota Windowsin ominaisuudet käyttöön tai poista se käytöstä" Ohjauspaneelissa. Tarkista pakolliset kentät "Web Management Tools" ja "IIS Management Console".
 1. Kestää jonkin aikaa, ennen kuin IIS otetaan käyttöön tietokoneessasi, kun muutokset otetaan käyttöön.
 1. Näet onnistumistilan "Windows suoritti pyydetyt muutokset".
 1. Voit avata IIS Managerin suoraan Käynnistä-valikosta. Avaa se aina pääkäyttäjätilassa.
 1. Täällä voit käyttää oletussivustoa, joka sijaitsee yleensä osoitteessa "inetpub wwwroot". Tämä tunnetaan myös nimellä verkkosovelluksen juuri. Voit etsiä sitä File Explorerissa yksinkertaisella haulla.
 2. Kun kaksoisnapsautat "oletussivusto" -vaihtoehtoa IIS Managerissa, sen pitäisi johtaa tähän uuteen kansioon. Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa valikkoa hiiren kakkospainikkeella ja valita "Tutki" saadaksesi saman tuloksen.
 1. Kun IIS-konsoli on käytössä, voit tarkastella sen verkkosivua kirjoittamalla oletusselaimellesi localhost.

Kuinka määrittää Nginx Windowsille

Jotta Nginx voidaan suorittaa Windowsissa, asennuskansion "index.html"- ja "nginx.conf"-tiedostoissa muokatut useat merkkijonot vaikuttavat kaikkiin haluttuihin muutoksiin. Näitä merkkijonoja muokataan yleensä Notepad-tekstieditorilla, mutta voit käyttää mitä tahansa muuta editoria, kuten Atom, Notepad++ tai Visual Studio Code. Tässä tapauksessa muokkaamme asetustiedostoa Notepad++:lla.

 1. Siirry kansioon, johon tallensit Nginx-sovelluksesi. Napsauta "html"-alikansiota.
 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella valitaksesi "Muokkaa Notepad++:lla" index.html-tiedostolle.
 1. Voit muokata index.html-tiedostoa juurikansiossa uudessa tai erillisessä välilehdessä. Muuta teksti sellaiseksi, jonka haluat verkkopalvelimen näyttävän näytöllä.
 2. Älä unohda napsauttaa "Tallenna" -painiketta yläosassa, kun olet valmis.
 3. Poistu Nginx.exe-ohjelmasta käyttämällä "Lopeta tehtävä" yllä olevan osan osoittamalla tavalla ja käynnistä se uudelleen.
 1. Kirjoita selainikkunaan localhost. Nginx-verkkopalvelin korostaa tekemäsi muokkaukset.
 1. Napsauta tämän jälkeen "Conf" ja napsauta hiiren kakkospainikkeella valitaksesi "nginx.conf" ja sitten "Edit with Notepad++".
 1. Etsi juuren sijainti ja muuta se oletusarvoisesta html:stä mihin tahansa muuhun fyysiseen polkuun.

Lisätietoja Nginx-komennoista, mukaan lukien dokumentaatiosta, käy tässä linkissä.

Esimerkki Nginx-sovelluksesta Windowsissa

Nginx tukee useita Windows-sovelluksia, kuten verkkopalvelinta, kuormitustasainta, käänteistä välityspalvelinta tai jopa oman Youtube-sivustosi isännöintiä. The Nginx-resurssisivusto on täydellinen luettelo web-palvelinsovelluksista, joita voit käyttää erilaisten sovellusten suorittamiseen Windows PC:ssä.

Voit esimerkiksi käyttää Nginxiä Windowsissa linkittääksesi verkkosivulle, kuten asiakkaan kirjautumissivulle. Kun teet konfiguraatiomuutokset "nginx.conf"-tiedostossa, loppukäyttäjäsi pääsevät kirjautumissivulle.

 1. Palaa edellisessä osiossa jaettuun "nginx.conf"-tiedostoon. "Somename":n sijaan tarvitset verkkotunnuksen, jota palvelin voi käyttää.
 1. Siirry kohtaan "sijainti" ja muokkaa tekstiä "api:n" avulla, jonka jälkeen välityspalvelin, johon on lisätty "http"-ping. Tämän pitäisi osoittaa mille tahansa kirjautumissivulle, jolle haluat tämän sivun ohjaavan. Tässä meillä on "proxy_pass" -kenttä, jonka URL-osoite on "127.0.0.1" Windows-koneellesi.
 2. Tallenna tiedosto ja suorita "Nginx.exe" -ohjelma järjestelmänvalvojatilassa.
 1. Kuten tässä näkyy, 127.0.0.1 on se, johon Nginx.exe osoittaa, ja tämä on polku, jota voit muokata yllä olevassa Conf-tiedostossa osoittamaan ulkoiseen asiakasportaaliin tai verkkopalvelimeen.

Usein Kysytyt Kysymykset

Kuinka ratkaista Nginxin "Järjestelmä ei löydä määritettyä polkua" -virheen Windowsissa?

Joskus kun suoritat Nginxiä Windowsin komentokehotteessa/PowerShellissä, saatat saada "Järjestelmä ei löydä määritettyä polkua" -virheen. Voit välttää sen siirtymällä kansioon, johon tallensit Nginx.exe-sovelluksen, ja napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella nähdäksesi sen ominaisuudet, mikä antaa tarkan polun, jossa se sijaitsee. Taustalla voi olla muutamia muita syitä, ja meillä on yksityiskohtainen opas ongelman korjaamiseksi.

Mitkä ovat Nginxin haitat Windowsissa?

Vaikka Nginx tukee Windowsia, se ei ole paras valinta käyttöjärjestelmälle. Sen suurin haitta on, että se ei pysty suorittamaan moniajoja. Voit esimerkiksi suorittaa vain yhden prosessin kerrallaan. Jos käytät verkkopalvelinta, Windows-koneesi on varattu kyseiselle tehtävälle. Tämä asettaa skaalautuvuuden haasteita, eikä yksi Windows-laite riitä toimimaan Nginxin kanssa.

Kuinka suosittu Nginx on?

Nginx on yksi johtavista verkkopalvelinyrityksistä nykyään. Lisäksi se on nopeampi, pystyy käsittelemään useampia samanaikaisia ​​ongelmia ja on luotettava. Yhteenvetona voidaan todeta, että jos sinulla on yksinkertainen verkkosivusto, jonka haluat muodostaa yhteyden Nginxiin, voit tehdä sen heti ilman ongelmia. Lue Nginxin vertailu OpenLiteSpeediin.

Indeksi
 1. Nginxin asentaminen Windowsiin
 2. Kuinka käynnistää Nginx Windowsissa
  1. 1. Nginx-sovellustiedoston käyttäminen
  2. 2. PowerShellin käyttäminen
  3. 3. IIS Managerin käyttäminen
 3. Kuinka määrittää Nginx Windowsille
 4. Esimerkki Nginx-sovelluksesta Windowsissa
 5. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Kuinka ratkaista Nginxin "Järjestelmä ei löydä määritettyä polkua" -virheen Windowsissa?
  2. Mitkä ovat Nginxin haitat Windowsissa?
  3. Kuinka suosittu Nginx on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up