Kuinka asentaa Windows 11 tyhjästä puhtaalla asennuksella

Haluammeko asentaa Windows 11:n tyhjästä uuteen tai juuri alustettuun tietokoneeseen? Katsotaanpa, miten järjestelmän puhdas asennus tehdään

Uutta Windows 11 -käyttöjärjestelmää voidaan testata nykyaikaisissa tietokoneissa päivittämällä suoraan Windows 10:stä, kunhan noudatat Microsoftin asettamia vähimmäisvaatimuksia (paljon tiukempi kuin aikaisemmin, mutta ylitettävissä, kuten tulemme näkemään).

Mutta jos todella haluamme kokea Windows 11:n suorituskyvyn ja ominaisuudet, meidän on asennettava se tyhjästä tekemällä puhdas asennus ilman tiedostoja ja mukautuksia, jotka voimme tuoda mukanamme Windows 10 -päivityksestä (mukaan lukien mahdolliset virheet tai ongelmat ).

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle tosiasian kuinka asentaa Windows 11 tyhjästä puhtaalla asennuksella, jotta et peitä Windows 11:tä muiden käyttöjärjestelmien päällä ja hyödynnä kaikkia uuden Microsoft-järjestelmän ominaisuuksia.

Alustavat operaatiot

Ennen kuin jatkat varsinaista asennusta, suosittelemme aina, että teet varmuuskopion käyttöjärjestelmästä tietokoneellesi, jotta voit palauttaa sen, jos asennus epäonnistuu.

Paras tapa tehdä a Windows 10 täysi varmuuskopio sisältää varmuuskopiointiohjelman, kuten Macrium Reflectin, käytön, joka on yksi parhaista ilmaisessa ympäristössä.

Kun olet asentanut ohjelman, avaa se ja paina Kuva valitut levyt tällä tietokoneella luodaksesi välittömästi kuvan koko levystä, joka on valmis palautettavaksi ongelman sattuessa. Varotoimenpiteenä meidän on myös luotava palautuslevyke, jolla palautetaan vähän aikaa sitten luotu kuva: tätä tarkoitusta varten painamme valikkoa Muut tehtävät Macriumista ja paina eteenpäin Luo pelastusmedia, noudattaen kaikkia annettuja ohjeita.

Vaihtoehtoisesti voimme käyttää muita voimassa olevia varmuuskopiointiohjelmat tai uskoa meille Windowsin kuvien varmuuskopiointijärjestelmä, joten voit palauttaa järjestelmän kautta palautuskonsoli.

Valmistele USB-tikku Windows 11:llä

Jotta Windows 11:n puhdas asennus voidaan suorittaa, hankitaan vähintään 16 Gt:n USB-tikku, jotta voimme käyttää sitä myöhemmin puhtaaseen asennukseen valitulle PC:lle.

Kun olet hankkinut USB-avaimen, liitä se tietokoneeseen, jota käytämme tuen luomiseen, ja avaa sitten Windows 11 virallinen sivusto, vieritämme alas osioon Windows 11 -asennusmedian luominen ja paina eteenpäin Lataa nyt.

Tiedosto ladataan MediaCreationTool.exe, Microsoftin luoma työkalu, jolla voidaan luoda uusia USB-tikkuja Windows 11:n asentamiseen lennossa. Ohjelman käynnistämisen jälkeen odotamme muutaman minuutin ja heti seuraavan näytön ilmestyessä hyväksymme lisenssiehdot, poista valintamerkki äänestä Käytä tälle tietokoneelle suositeltuja asetuksia ja varmistetaan asettaminen italialainen Ja Windows 11 kahdella kentällä.

Jatka painamalla -painiketta Älä viitsi, valitsemme kohteen USB muistitikku ja vahvistamme viimeiset vaiheet aloittaaksesi Windows 11:n latauksen ja asennuksen valitulla avaimella. Toiminnan päätyttyä voimme poistaa avaimen ja viedä meidät PC:lle, jossa suoritamme puhtaan asennuksen.

HUOMAA: Kuten jo selitettiin, ohjelmalla voidaan luoda myös USB-avain Windows 11:lle Rufus saappaatangon luomiseen, jonka avulla voit myös asenna Windows 11 ilman TPM:ää, ilman Secureboot- ja RAM-tarkistusta ja muita vaatimuksia.

Tässä tapauksessa se on välttämätöntä lataa Windows 11 valitsemalla Windows 11 -levykuvan (ISO) lataaminen (se löytyy alempana samalta sivulta, josta voimme ladata Media Creation Toolin.

Suorita Windows 11:n puhdas asennus

Nyt kun USB-tikku Windows 11:llä on valmis, liitä se alustettavaan tietokoneeseen, käynnistä se ja muutetaan käynnistysjärjestystä juuri laitetun avaimen puolesta.
Odotamme uuden käyttöjärjestelmän asennuksen alkamista ja heti kun saavutamme kielen valintanäytöt, tarkistamme onko kaikki asetettu italiaksi, paina alas Älä viitsi, sitten jatkamme Asentaa ja muutaman minuutin odotuksen jälkeen jatkamme Minulla ei ole tuoteavainta.

Muutaman sekunnin odotuksen jälkeen löydämme itsemme näytöstä, josta valitaan asennettava Windows 11 -versio: valitsemme Windows 11 Home tai Windows 11 Pro tarpeidemme mukaan ja jatka sitten Älä viitsi, vahvista lisenssi valintamerkillä ja valitse uudelleen Älä viitsi.

Napsautamme uudessa näytössä Mukautettu: Asenna vain Windows (lisäasetus), jolloin avautuu ikkuna, jossa jokainen levyosio on näkyvissä.

Valitsemme kaikki olemassa olevat osiot yksitellen ja painamme Poistaa; Kun kaikki osiot on poistettu, valitse varaamaton tila ja paina -painiketta Älä viitsi aloittaaksesi varsinaisen Windows 11:n asennuksen.

Asennuksen lopussa käynnistämme tietokoneen uudelleen, poistamme avain ja tarkistamme, käynnistyykö Windows 11 säännöllisesti, jotta järjestelmän puhdas asennus saadaan päätökseen.

Windows 11 uudelleen asennus

Windows 11 uudelleen asennus

Windows 11 uudelleen asentaminen on prosessi, jossa käyttöjärjestelmä asennetaan uudelleen tietokoneelle. Tämä voi olla tarpeen, jos tietokoneesi toimii hitaasti tai jos kohtaat jatkuvia virheitä. Uudelleen asennus voi myös olla hyödyllistä, jos haluat puhdistaa tietokoneesi ja aloittaa puhtaalta pöydältä.

Ennen kuin aloitat uudelleen asennuksen

Ennen kuin aloitat Windows 11 uudelleen asentamisen, varmista, että olet varmuuskopioinut kaikki tärkeät tiedostot ja tallentanut ne ulkoiselle kiintolevylle tai pilvipalveluun. Tämä varmistaa, ettet menetä mitään tärkeää uudelleenasennuksen aikana. Varmista myös, että sinulla on asennusmedia, kuten USB-tikku tai DVD, johon voit ladata Windows 11 -asennustiedoston.

Uudelleen asennuksen vaiheet

Windows 11 uudelleen asentaminen alkaa käynnistämällä tietokone uudelleen ja painamalla tiettyä näppäintä käynnistysvaiheessa, jotta pääset BIOS-asetuksiin. Etsi sieltä käynnistysjärjestysasetukset ja aseta ensisijaiseksi käynnistyslaitteeksi USB-tikku tai DVD-asema, johon olet tallentanut Windows 11 -asennustiedoston. Tallenna asetukset ja käynnistä tietokone uudelleen.

Viimeistely ja päivitykset

Kun tietokone on käynnistynyt Windows 11 -asennustikulta tai DVD:ltä, noudata näyttöön tulevia ohjeita asennusprosessin suorittamiseksi. Kun asennus on valmis, sinun tulee rekisteröityä Microsoft-tilillesi ja ladata kaikki tarvittavat päivitykset ja ajurit. Tämä varmistaa, että käyttöjärjestelmäsi toimii parhaalla mahdollisella tavalla ja että saat kaikki uusimmat ominaisuudet ja korjaukset.

Käyttöjärjestelmän asennus tyhjään koneeseen

Käyttöjärjestelmän asennus tyhjään koneeseen

Kun haluat asentaa käyttöjärjestelmän tyhjään koneeseen, on tärkeää varmistaa, että sinulla on tarvittavat asennustiedostot ja lisenssiavain saatavilla. Ennen asennuksen aloittamista, varmista myös, että kaikki tärkeät tiedostot on varmuuskopioitu, jotta et menetä niitä asennuksen aikana.

Ennen asennuksen aloittamista

Ennen kuin aloitat käyttöjärjestelmän asennuksen tyhjään koneeseen, varmista, että sinulla on tarvittavat laitevaatimukset täytettynä. Tarkista, että tietokoneesi täyttää käyttöjärjestelmän asettamat minimivaatimukset, kuten prosessorin nopeuden, muistin määrän ja tallennustilan.

Asennuksen vaiheet

Kun olet varmistanut, että kaikki tarvittavat tiedostot ja laitteet ovat valmiina, voit aloittaa käyttöjärjestelmän asennuksen. Yleensä asennus aloitetaan käynnistämällä tietokone uudelleen ja valitsemalla käynnistysvalikosta asennusmedia. Seuraa näytön ohjeita ja valitse asennusvaihtoehdot, kuten kielivalinta, aikavyöhyke ja lisenssin hyväksyminen.

Asennuksen viimeistely

Kun asennus on valmis, käynnistä tietokone uudelleen ja anna käyttöjärjestelmän ladata. Tämän jälkeen sinua saatetaan pyytää määrittämään käyttäjätili ja salasana sekä suorittamaan muita asetuksia, kuten verkon muodostaminen tai päivitysten asentaminen. Varmista, että seuraat kaikkia ohjeita huolellisesti, jotta käyttöjärjestelmä toimii oikein.

Johtopäätökset

Tämä menettely on tällä hetkellä paras jotta voit kokeilla Windows 11:tä ilman Windows 10:n tiedostoja ja mukautuksia kuljettaa sitä mukanasi päivityksen aikana. Jos tietokone ei toimi tai Windowsista on mukautettu versio, noudata yllä kuvattua menettelyä saadaksesi Windows 11:n puhtaalla asennuksella muutamassa minuutissa, eli järjestelmän Microsoftin toivomalla tavalla (ilman lisäohjelmia tai bloatwarea).

Noudattamalla tätä menettelyä emme tietenkään pysty palaa Windows 10:een: meidän on alustettava USB-tikku Windows 10:llä ja toistettava samat vaiheet kuin Windows 11:ssä (Windows 10:n asentaminen tyhjästä on käytännössä identtinen).

Indeksi
  1. Alustavat operaatiot
  2. Valmistele USB-tikku Windows 11:llä
  3. Suorita Windows 11:n puhdas asennus
  4. Windows 11 uudelleen asennus
  5. Käyttöjärjestelmän asennus tyhjään koneeseen
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up