Kuinka käyttää useita työpöytiä Windowsissa

Useat työpöydät Windowsissa on yksi sen tuottavimmista, mutta silti vajaakäytetyistä ominaisuuksista. Se parantaa moniajoasi kannettavalla/PC:llä järjestämällä kaikki avoimet sovellukset erillisiin, mutta yhdistettyihin virtuaalisiin työpöytiin. Ominaisuus on jo olemassa Windows 10:ssä, ja sitä on parannettu edelleen Windows 11:ssä. Tarkastellaan, kuinka voit määrittää useita pöytäkoneita ja käyttää niitä laitteesi toiminnallisuuden ja tuottavuuden maksimoimiseen.

Lue myös: Parhaat tavat hallita useita ikkunoita macOS:ssä

Mitä ovat useat työpöydät Windowsissa?

Useat työpöydät ovat virtuaalisia työpöytiä, jotka on jaettu useisiin yksittäisiin työvyöhykkeisiin tai "pöytäkoneisiin". Voit luoda erillisiä työpöytiä valitsemillesi sovelluksille. Windows 10:ssä usean työpöydän ominaisuus voidaan käynnistää pienestä "tehtävänäkymä"-kuvakkeesta Käynnistä-valikon vieressä.

Tehtävänäkymä-kuvake Windows 11:ssä näyttää hyvin erilaiselta kuin Windows 10 harmahtavan väriteeman vuoksi. Yhtäläisyydet eivät lopu tähän, sillä Windows 11:n tehtävänäkymään on rakennettu joitain lisäominaisuuksia. Pidä tehtävänäkymä päällä siirtymällä kohtaan "Personointi -> Tehtäväpalkki -> Tehtäväpalkin kohteet -> Tehtävänäkymä", jotta voit työskennellä useiden työasemien kanssa.

Sekä Windows 10:ssä että 11:ssä voit käyttää Win + Tab -pikanäppäintä käynnistääksesi Tehtävänäkymän ja käyttääksesi useita työpöytiä. Näin voit pitää useita toisiinsa liittymättömiä projekteja ja sovelluksia käynnissä eri alueilla.

Kuinka käyttää useita työpöytiä Windows 10:ssä

Windows 10:n tehtävänäkymästä tai käytettävissä olevan pikanäppäimen kautta voit tarkastella kaikkia luotuja useita työpöytiä. Voit luoda uuden työpöydän "+"-merkistä ja nimetä kaikki työpöydät uudelleen haluamallasi tavalla. Uusia virtuaalisia työpöytiä voidaan luoda milloin tahansa painamalla Win + Ctrl + D. Avataksesi avoimen työpöydän, napsauta sen sisällä, ja sinut tervehtii erillinen työpöytä, jossa on omat sovelluksensa.

Voit sulkea minkä tahansa avoimen työpöydän käyttämällä "X"-kuvaketta tai painamalla Win + Ctrl + F4. Pikakuvake on hyödyllinen muistamaan muutamissa käyttötapauksissa, jotka kuvataan myöhemmin tässä opetusohjelmassa.

Provinkki: jos suljet työpöydän, kaikki sen avoimet sovellukset siirtyvät vasemmalla olevalle työpöydälle.

On parempi nimetä työpöydät uudelleen tehtävän tai tarkoituksen perusteella. Voit käyttää nimiä, kuten "koti", "työ" tai "viihde". Windows 10:ssä et voi vaihtaa yksittäisen työpöydän taustaa, koska niillä kaikilla on yhteinen taustakuva. Tämä on jotain, jonka löydät Windows 11:stä.

Kun haluat navigoida työpöydältä toiselle, on erittäin hyödyllistä muistaa pikanäppäin: Win + Ctrl + vasen tai oikea nuolipainike. Käytä oikeaa nuolinäppäintä siirtääksesi yhden työpöydän oikealle. Käytä vasenta nuolinäppäintä päinvastaisessa tilanteessa. Tämän pikanäppäimen avulla voit liikkua vaakasuunnassa työasemien välillä.

Kuinka käyttää useita työpöytiä Windows 11:ssä

Tehtävänäkymä-kuvakkeen napsauttaminen Windows 11:ssä tuo esiin käytettävissä olevat työpöydät. Tässä toimivat samat pikanäppäimet kuin Windows 10:ssä, jolloin Win + Ctrl + D luo uuden työpöydän. Voit myös sulkea minkä tahansa avoimen työpöydän käyttämällä "X"-kuvaketta tai painamalla Win + Ctrl + F4. Win + Ctrl + vasen tai oikea nuolipainike auttaa sinua selaamaan useiden työasemien välillä.

Lisäominaisuuksia on saatavilla käytettäessä useita työpöytiä Windows 11:ssä. Voit muuttaa jokaisen työpöydän taustaa taustakuvasi mukaan, mikä erottaa työpöydät toisistaan ​​ja tekee niistä näkyvästi näkyvissä nopeaa käyttöä varten. Voit myös vapaasti siirtää työpöytää vasemmalle ja oikealle.

Navigointiin voit käyttää Win + Ctrl + vasen tai oikea nuolinäppäintä vaihtaaksesi useiden työpöytäikkunoiden välillä.

Käytä koteloita useille työasemille

Vaikka useat työpöydät Windowsissa on valinnainen ominaisuus, se on varsin hyödyllinen alla kuvatuissa eri skenaarioissa.

1. Maksimoi käytettävissä oleva näyttötila

On hankalaa yrittää sovittaa kaikki eri ohjelmat yhdelle tehtäväpalkille. Useat työpöydät jakavat työtaakan, jolloin tehtäväpalkki on paljon vähemmän sotkuinen. Ne tarjoavat enemmän näyttötilaa, ja voit jopa tarkastella toimintojen aikajanaa, kun useita sovelluksia on auki.

2. Pidä pöytäkoneet erillään työtä, henkilökohtaista, viihdettä ja pelaamista varten

Useiden Windows-työasemien päätavoite on pitää työsi ja henkilökohtainen elämäsi erillään. Voit luoda niin monta pöytäkonetta kuin haluat nimillä, kuten "työ", "viihde", "koti" jne. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Kuvittele katsovasi Netflix-elokuvaa "viihde"-työpöydällä koko näytöllä samalla kun työskentelet Word-asiakirja "työpöydällä". Useiden pöytäkoneiden ansiosta sinun ei enää tarvitse huolehtia eri ikkunoiden minimoimisesta.

Toisessa tilanteessa saatat haluta jakaa työpöytäsi Zoom-videopuhelun kautta. Osallistujat näkevät kaikki työpöydän kohteet selkeästi. Muut nauhoittavat usein tällaiset puhelut. Sen sijaan, että näyttäisit heille yksityisiä tietojasi, voit suorittaa kokouksen erillisellä "työpöydällä" ilman henkilökohtaisia ​​tietoja.

3. Siirry esittelijänäkymään ja poistu siitä helposti PowerPointissa

Yksi useiden työasemien parhaista käyttötavoista on PowerPoint-esityksen aikana. Joskus esiintyjätilassa sinun on poistuttava PowerPointista, jotta voit jakaa videon tai näyttää demon selaimessa. Tämä voi väsyttää, jos se on tehtävä useita kertoja. Sen sijaan, että esittelijä painaa Esc-näppäintä jokaisessa poistumisessa, hän voi käyttää useita työpöytiä ja pikanäppäintä Win + Ctrl + vasen tai oikea nuolinäppäintä vaihtaakseen helposti PowerPoint-esityksen ja selaimen tai videon välillä.

4. Vaihda avoimien sovellusten välillä Windows 10:ssä

Jos työskentelet useiden paljon tilaa vaativien sovellusten, kuten Google Docsin, Wordin, Excelin, Photoshopin ja koodauseditorin kanssa samanaikaisesti, vaihtaminen niiden välillä voi olla työlästä. Sen sijaan voit helposti käyttää useita pöytäkoneita erillisiin käyttötarkoituksiin.

5. Käsittele kaatuneita sovelluksia

Joskus kun sovelluksesi kaatuvat koko näytön tilassa, se voi pysäyttää hiiren osoittimen eikä Esc-näppäin auta poistumaan. Useiden työpöytien pikanäppäimen - Win + Ctrl + vasen tai oikea nuolipainike - avulla voit vaihtaa kaatuneesta työpöydästä vakaaseen. Kun pääset ulos jäätyneestä näytöstä, voit käsitellä kaatumisen helposti sulkemalla tarpeettomat sovellukset.

6. Puhdas työpöytä kotikäyttöön

Halusitpa sitten katsoa videota tai pelata peliä, virkistystoimintasi seisokkeina voi häiritä monia työhön liittyviä tiedostoja ja ohjelmia, jotka avautuvat sen vieressä. Mutta Windowsin useat työpöydät -ominaisuuden avulla voit paeta puhtaalle työpöydälle ilman muita kohteita.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Kuinka monta useita työpöytää voin luoda?

Luotavien työasemien lukumäärää ei ole rajoitettu. Ylimääräiset työpöytäikkunat on helppo sulkea pikanäppäimellä Win + Ctrl + F4.

2. Vaikuttaako useiden työasemien luominen Windowsissa suorituskykyyn?

Ei. Voit luoda niin monta työpöytää kuin haluat ilman, että se vaikuttaa suorituskykyyn. Sovellukset ja RAM-muistin käyttö voivat aiheuttaa suorituskykyongelmia, mutta useilla pöytäkoneilla itsessään on hyvin vähäinen vaikutus järjestelmäresursseihin.

3. Kuinka poistan kaikki työpöydät kerralla?

Jos haluat poistaa kaikki työpöydät kerralla, voit valita kuvakkeen, pitää Ctrl-näppäintä painettuna, valita muita työpöytäkuvakkeita ja poistaa ne kaikki napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ja sen jälkeen Delete-näppäintä.

4. Mitä useille työasemilleni tapahtuu, kun käynnistän tietokoneen uudelleen?

Kun käynnistät tietokoneesi uudelleen useiden työpöytien ollessa auki, kaikki työpöytäympäristöt palautetaan järjestelmän uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Sovellukset kuitenkin suljetaan, mikä yleensä tapahtuu järjestelmän uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.

5. Mistä tiedän, mitä työpöytää käytän, kun useita työpöytää on auki?

Voit määrittää nykyisen työpöydän, jota käytät, napsauttamalla Tehtävänäkymää ja etsimällä rivi nykyisen työpöydän alta.

Nyt kun olet oppinut luomaan useita työpöytiä Windowsissa, tutustu näytön jakamiseen Windowsissa, mikä on toinen kaunis tuottavuusominaisuus. Voit myös lisätä tuottavuutta käyttämällä ominaisuutta nimeltä Hot corners.

Indeksi
 1. Mitä ovat useat työpöydät Windowsissa?
 2. Kuinka käyttää useita työpöytiä Windows 10:ssä
 3. Kuinka käyttää useita työpöytiä Windows 11:ssä
 4. Käytä koteloita useille työasemille
  1. 1. Maksimoi käytettävissä oleva näyttötila
  2. 2. Pidä pöytäkoneet erillään työtä, henkilökohtaista, viihdettä ja pelaamista varten
  3. 3. Siirry esittelijänäkymään ja poistu siitä helposti PowerPointissa
  4. 4. Vaihda avoimien sovellusten välillä Windows 10:ssä
  5. 5. Käsittele kaatuneita sovelluksia
  6. 6. Puhdas työpöytä kotikäyttöön
 5. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Kuinka monta useita työpöytää voin luoda?
  2. 2. Vaikuttaako useiden työasemien luominen Windowsissa suorituskykyyn?
  3. 3. Kuinka poistan kaikki työpöydät kerralla?
  4. 4. Mitä useille työasemilleni tapahtuu, kun käynnistän tietokoneen uudelleen?
  5. 5. Mistä tiedän, mitä työpöytää käytän, kun useita työpöytää on auki?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up