Kuinka korjata Wi-Fi ei toimi-ongelma Windows 10: ssä

Wi-Fi on turvallista sanoa, että se läpäisee olemassaolomme kaikki näkökohdat. Jotkut sanovat, että sen aallot häiritsevät aivoamme, kun heräämme, kun syömme. Lyhyesti sanottuna Wi-Fi: llä on merkitystä, ja kun se lakkaa toimimasta Windowsissa, voi tuntua, että elämämme pysähtyy.

Olemme koonneet joitain korjauksia huonoon tai katkenneeseen Wi-Fi-yhteyteen Windows 10: ssä.

Indeksi

  Ilmeiset asiat

  Ensinnäkin, onko olemassa muita laitteita, jotka muodostavat yhteyden Wi-Fi-verkkoon ongelmitta? Jos näin on, lue, koska ongelmasi on liityttävä Windows-tietokoneeseesi. Jos ei, ongelma voi liittyä reitittimeen, ja ensimmäisenä lähtökohtana tulisi olla sen sammuttaminen ja käynnistäminen uudelleen.

  Onko Wi-Fi käytössä (Asetukset -> Verkko ja Internet -> WiFi)?

  Wi-Fi-valikossa voit myös napsauttaa "Hallitse tunnettuja verkkoja" ja pyytää Windows "unohtamaan" verkon, johon yrität muodostaa yhteyden, ja muodostaa sitten yhteyden siihen uudelleen.

  Kaikki tämä ei toimi, tässä ovat edistyneimmät korjaukset.

  Käynnistä virtuaalinen Wi-Fi Direct -sovitin uudelleen

  Monet ihmiset, joilla on huono Wi-Fi-yhteys, ovat ilmoittaneet, että ongelma johtuu Microsoftin virtuaalisesta Wi-Fi Direct -sovittimesta. Tämä on vastuussa Windowsin muuttamisesta Wi-Fi-hotspotiksi, mutta muista, että jos poistat sen käytöstä Wi-Fi-yhteyden korjaamiseksi, se poistaa myös kannettavan hotspot-ominaisuuden käytöstä.

  Mene "Laitehallinnasta" (löydät sen Käynnistä-valikon hakupalkista) ja napsauta sitten "Näytä -> Näytä piilotetut laitteet".

  Vieritä alas kohtaan Verkkosovittimet, napsauta hiiren kakkospainikkeella "Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter" ja napsauta sitten Poista laite käytöstä. Käynnistä tietokone uudelleen ja siinä kaikki.

  Poista virranhallinta käytöstä Wi-Fi-yhteyden kautta

  Laitehallinnassa voit myös yrittää poistaa virranhallinnan käytöstä ongelmalliselle langattomalle verkkokortille. Etsi Laitehallinnasta Verkkosovittimet-kohdasta sovitin, jossa on sana "Langaton" tai "Wi-Fi" (tämä vaihtelee korttimerkin mukaan), napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuus.

  Napsauta uudessa ikkunassa Virranhallinta-välilehteä ja poista valinta "Salli tämän tietokoneen sammuttaa tämä laite" -ruudusta.

  Nollaa verkkoasetukset

  Hieman yksinkertaisempi ja ilman negatiivisia sivuvaikutuksia, voit palauttaa verkkoasetukset Windowsissa. Tämä poistaa ja asentaa kaikki järjestelmäsi verkkoajurit uudelleen toivomalla mahdollisten ongelmien poistamisen.

  Voit tehdä tämän siirtymällä kohtaan "Asetukset -> Verkko ja Internet -> Tila -> Verkon nollaus".

  Käynnistä langaton verkkokortti uudelleen BIOSissa

  Tämä ei ole mahdollista kaikille, koska eri emolevynvalmistajilla on erilaisia ​​vaihtoehtoja BIOS: ssa, mutta kannattaa kokeilla.

  Siirry BIOSiin painamalla toistuvasti Del-, F8-, F10- tai F2-näppäimiä (tämä voi vaihdella) tietokoneen käynnistyessä. Jos Windows käynnistyy, olet väärässä ja sinun on käynnistettävä uudelleen ja yritettävä uudelleen.

  Kun olet BIOSissa, etsi valikko nimeltä "Virranhallinta", josta löydät vaihtoehdon nimeltä Langaton, Langaton lähiverkko tai vastaava. Poista se käytöstä, käynnistä tietokone uudelleen ja syötä sitten BIOS uudelleen ja aktivoi se uudelleen.

  Johtopäätös

  Wi-Fi-yhteyden puuttumisen ongelma Windowsissa on monipäinen peto, jota voi olla vaikea havaita, mutta jos ongelma tulee tietokoneen ohjelmistosta tai ohjaimista (eikä esimerkiksi ongelmasta Wi-Fi-sovittimen kanssa -Fi tai reititin), joten yllä olevien korjausten pitäisi olla riittäviä auttamaan sinua.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up