Kuinka korjata "Windows-lisenssi vanhenee pian" -virhe

Tämä on yksi niistä ärsyttävistä tilanteista, joita saatat kohdata käyttäessäsi Windows 10 -käyttöjärjestelmää. Päivänä, jolloin kaikki näyttää hyvältä tietokoneesi kanssa, saatat yhtäkkiä nähdä työpöydän oikeassa alakulmassa vilkkuvan viestin, jossa lukee "Windows-lisenssisi vanhenee pian."

Tämä voi saada ihmisen hämmentyneeseen tilaan. Tässä artikkelissa opastan sinua luettelon vaihtoehdoista ja vaiheista, jotka on suoritettava korjataksesi "Windows-lisenssi vanhenee pian" -ongelman.

Lue myös: Windowsin Käynnistä-valikon haku ei toimi? Tässä on 14 korjausta

Kuinka tarkistaa Windowsin aktivointitila

Tästä on hyvä aloittaa. Sinun on todella oltava varma, että sinulla on aktiivinen lisenssi. Jos ei, vaihtoehtosi on ostaa aito Windows-lisenssi.

Tilan tarkistaminen:

1. Avaa File Explorer.

2. Napsauta vasemmanpuoleisessa ruudussa hiiren kakkospainikkeella "This-PC" -kohtaa tai tietokoneesi nimeä, jos sinulla on sellainen mukautettu. Tämä tuo esiin joitain muita vaihtoehtoja. Valitse "Ominaisuudet" -vaihtoehto.

Vaihtoehtoisesti voit avata ohjauspaneelin ja siirtyä kohtaan "Järjestelmä ja suojaus -> Järjestelmä".

3. Järjestelmän ohjauspaneelin sovelman alareunassa Windowsin aktivointi-kohdassa näkyy aktivointitila. Jos sinulla on aktivoitu järjestelmä ja olet kohdannut "Windows vanhenee pian" -ongelman, sinun tulee kokeilla näitä ratkaisuja.

Ratkaisu 1: Käynnistä Windows Explorer -prosessi uudelleen

Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa tyhjää aluetta työpöydän tehtäväpalkissa ja valitse "Tehtävienhallinta". Siirry Prosessit-välilehteen ikkunan yläosassa.

Etsi Prosessit-välilehdessä Windows Explorer, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Käynnistä uudelleen". Vaihtoehtoisesti valitse Windowsin Resurssienhallinta ja napsauta "Käynnistä uudelleen" ikkunan oikeasta alakulmasta.

Lue myös: Kuinka palauttaa Windows 10 -tuoteavain

Ratkaisu 2: Syötä tuoteavain

Tätä prosessia varten sinun on tiedettävä lisenssiavain. Löydät lisenssiavaimen avaamalla komentokehotteen järjestelmänvalvojan oikeuksilla. Anna komento:

wmic-polku SoftwareLicensingService saa OA3xOriginalProductKey

Kopioi OA3xOriginalProductKey-kohdassa näkyvä tuoteavain. Avaa System Control Panel -sovelma kuten teit yrittäessäsi tarkistaa aktivointitilaasi. Napsauta vaihtoehtoa "Vaihda tuoteavain". Se sijaitsee oikeassa alakulmassa.

Kirjoita näkyviin tulevaan ponnahdusikkunaan tuoteavain, jonka olet kopioinut komentokehotteesta, ja napsauta "OK". Saatat joutua käynnistämään tietokoneesi uudelleen myöhemmin.

Ratkaisu 3: Palauta käyttöoikeustila

Suurimman osan ajasta lisenssitilan nollaus korjaa tämän ongelman. Nollausprosessi on melko yksinkertainen.

1. Avaa komentokehote järjestelmänvalvojan oikeuksilla. Kirjoita komento:

Kun tämä on tehty, jatka ja käynnistä tietokone uudelleen. Toivottavasti tämän pitäisi ratkaista ongelma.

Johtopäätös

Nämä prosessit ovat melko yksinkertaisia ​​eivätkä vaadi paljon tietokonekokemusta. Niiden pitäisi auttaa korjaamaan "Windows vanhenee pian" -ongelmasi. Mutta jos mikään yllä olevista ratkaisuista ei toimi tietokoneellesi, voit harkita yhteydenottoa myyjään tai viedä tietokoneesi pätevän teknikon luokse suorittamaan vianmäärityksen puolestasi.

Indeksi
  1. Kuinka tarkistaa Windowsin aktivointitila
  2. Ratkaisu 1: Käynnistä Windows Explorer -prosessi uudelleen
  3. Ratkaisu 2: Syötä tuoteavain
  4. Ratkaisu 3: Palauta käyttöoikeustila
  5. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up