Kuinka valmistaa täydellinen ulkoinen kiintolevy elokuvien tallentamiseen

Elokuvien varmuuskopiointi kiintolevylle, jotta voit liittää ne televisioon tai pelikonsoliin, on jokaisen elokuvaharrastajan fantasia, ja on turvallista olettaa, että useimmat meistä osaavat tehdä sen. Sinun tarvitsee vain polttaa Blu-ray tai DVD kiintolevylle ja siinä kaikki, eikö?

Toki, mutta on otettava huomioon muutama muuttuja, kuten mikä on paras kiintolevymuoto yhteensopivuus useimpien laitteiden kanssa, jakamisyksiköiden koot ja mikä on paras videomuoto, jotta yhteensopivuus saadaan tasapainoon. Ja videon laatu. Täältä löydät kaiken mitä sinun tarvitsee tietää valmistaaksesi täydellisen ulkoisen kiintolevyn elokuvien tallennusta varten.

Indeksi

  Alusta kiintolevy oikealla tavalla

  Jos valmistelet omistettua elokuvan kiintolevyä, sinun kannattaa todennäköisesti liittää se televisioon, DVD / Blu-Ray-soittimeen tai pelikonsoliin. Useimmissa tapauksissa nämä laitteet eivät tue NTFS-tiedostomuotoa. NTFS on ihanteellinen, kun sitä käytetään yksinomaan tietokoneen kanssa, koska sillä on useita hyödyllisiä suojausominaisuuksia, ei tiedostokokorajoituksia ja niin edelleen.

  Minun neuvoni on alustaa ulkoinen kiintolevy exFAT-muotoon. Tämä perustuu vanhempaan FAT32-muotoon ja sen tärkein etu on, että sillä ei ole edeltäjänsä 3 Gt: n rajoittavia tiedostokokorajoituksia (mikä on ratkaisevan tärkeää, jos sinulla on kokoelma HD / Blu-Ray -laatuisia elokuvia).

  Alusta sitten kiintolevy jotain yleisempää. Liitä ulkoinen kiintolevy tietokoneeseen, siirry kohtaan "Tämä tietokone", napsauta hiiren kakkospainikkeella "Laitteet ja asemat" ja napsauta "Alusta".

  Täydellisen ulkoisen kiintolevyn valmistelu elokuvien arkistointia varten Yksinkertaisella optimoinnilla voit valmistaa ulkoisen kiintolevyn paremmin elokuvien tallennusta varten tehokkaasti. Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää.

  Tässä sinulle esitetään useita vaihtoehtoja, mutta ne, joihin keskitymme, ovat "Tiedostojärjestelmä", jonka haluat muuttaa exFAT: ksi, ja "Kohdeyksikön koko".

  Täydellisen ulkoisen kiintolevyn valmistelu elokuvien tallennusta varten Yksinkertaisen optimoinnin avulla voit valmistaa ulkoisen kiintolevyn paremmin elokuvien tallennusta varten tehokkaasti. Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää.

  Kohdistusyksikön koko

  Mikä on allokointiyksikön eli AUS: n koko, kuulin sinun kysyvän. Kohdistusyksiköt ovat samat kuin klustereilla, ja jokainen kiintolevyllä oleva tiedosto vie useita näistä klustereista tiedoston koosta riippuen. Jos nämä ovat pieniä tiedostoja, klusterikoko on 2000–4000 kt suositeltava, koska jos tiedostot ovat tätä kokoa pienempiä, hukkaan vähemmän tilaa ryhmää kohden. (Esimerkiksi 2 Mt: n tiedosto 2 Mt: n klusterissa on paljon halvempi kuin 2 Mt: n tiedosto 32 Mt: n klusterissa, jossa 30 Mt kiintolevytilaa menee hukkaan.

  Täydellisen ulkoisen kiintolevyn valmistelu elokuvien arkistointia varten Yksinkertaisella optimoinnilla voit valmistaa ulkoisen kiintolevyn paremmin elokuvien tallennusta varten tehokkaasti. Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää.

  Toisaalta, mitä suurempi klusteri, sitä vähemmän klustereita tarvitaan etsimään kiintolevyltä, joten suuremmat klusterit tarkoittavat teknisesti nopeamman tiedostojen lukemisen ja paremman suorituskyvyn, etenkin korkealaatuisille elokuville. Koska elokuvan kiintolevyllä on hyvin vähän pieniä tiedostoja (kenties tekstitystiedostojen lisäksi), suosittelen käyttämään suurinta mahdollista allokointikokoa.

  Paras videoformaatti

  Tämä voi olla vaikeaa. Suurimmalla osalla televisioiden ja pelikonsolien nykyisistä mediasoittimista ei ole ongelmia DVD-oletustiedostomuodon (MPEG-2) tukemisessa, joten sinua ei tarvitse muuttaa videoksi.

  Blu-Rayn kanssa se voi olla monimutkaisempaa. Vaikka sinulla ei ole ongelmia Blu-Ray (M2TS) -videoiden toistamisessa PS4: llä tai Xbox Onella, sisäänrakennettu TV-mediasoitinohjelmisto ei välttämättä tue niitä, eikä TV-soittimesi mediasoittimet melkein varmasti DVD: tä. (Mielenkiintoista on, että kaikkien Blu-Ray-soittimien mediasoittimet eivät myöskään tue M2TS: ää.)

  Sinun on muunnettava M2TS-videosi universaalimpaan muotoon. MP4 on paras valinta, ja sinun on myös muunnettava videokoodekki laajasti tuettavaksi korkealaatuiseksi H264-koodekiksi. Suosittelen käyttämään ilmaista videomuunninta Avidemux tätä varten.

  Avaa M2TS-videotiedostosi Avidemuxissa ja muuta sitten vasemmassa ruudussa "Video Output" -asetukseksi "H264" ja "Output Format" -asetukseksi "MP4 Muxer". Muunna äänilähtö AAC: ksi (Faac) parhaan yhteensopivuuden saavuttamiseksi. Napsauta sitten Määritä ja vaihda bittinopeudeksi vähintään 192 saadaksesi hyvän kuuntelukokemuksen.

  Täydellisen ulkoisen kiintolevyn valmistelu elokuvien arkistointia varten Yksinkertaisella optimoinnilla voit valmistaa ulkoisen kiintolevyn paremmin elokuvien tallennusta varten tehokkaasti. Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää.

  Napsauta sitten levykekuvaketta vasemmassa yläkulmassa tallentaaksesi muunnetun videon.

  Merkintä : Voit muuntaa videon MP4-muotoon myös HandBrake-toiminnolla.

  Johtopäätös

  Kuten näette, ulkoisen kiintolevyn asettaminen elokuvien katselua varten on hieman monimutkaisempi kuin alun perin ajateltiin. Kun kuitenkin pidät kaikki nämä asiat mielessä, sinun pitäisi nyt olla hyvin varusteltu hallitaksesi elokuvakokoelmasi.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up