Missä Android-älypuhelimessa on paras järjestelmä

mikä Android-versio on paras ja missä Android-puhelimessa on optimoitu käyttöjärjestelmä

Kun puhumme Android-versioista, tarkoitamme pääasiassa käyttöjärjestelmän julkaisuversioita (Android 11 tai Android 12), vaikka kuva on paljon laajempi kuin uskomme: jopa saman version Android-järjestelmien välillä voi olla huomattavia eroja, varsinkin jos tarkastelemme eri älypuhelinvalmistajien Android-versioita (esim. Samsung, Xiaomi, OPPO ja Huawei).

Tässä oppaassa näytämme sinulle eroja, jotka voivat näkyä eri Android-järjestelmien välillä kaikki tällä hetkellä saatavilla olevat Android-versiot ja näiden joukossa mikä Android-järjestelmä on paras. Tällä tavalla kun seuraavan kerran menemme ostamaan Android-älypuhelinta, tiedämme jo ominaisuuksien ja tarpeiden perusteella kumpi niistä kannattaa ottaa.

LUE MYÖS -> Androidin päivittäminen vanhoissa ja tuemattomissa puhelimissa

Indeksi

  Puhdas Android

  Puhdas Android (tunnetaan myös nimellä Android Vanilla, AOSP tai Android Stock) on Androidin alkuperäinen versio, jota Google jakaa sivustolla Android.com tai suoraan Googlen tuottamissa älypuhelimissa (tällä hetkellä Pixel). Siinä ei ole mukautuksia tai tarpeettomia sovelluksia: ainoat järjestelmäsovellukset ovat Googlen tarjoamia päästäkseen sen palveluihin.
  Tämä Android-versio on nopea ja näppärä myös Googlen tutkimien optimointien ansiosta, ja se on saatavana myös myöhemmin päivityksinä. Päivitykset ovat tämän version vahvuus: Android Vanilla -älypuhelimet saavat ensimmäisinä uusia Android-julkaisuja ja Googlen käyttöjärjestelmää varten suunnittelemat innovatiiviset ominaisuudet ilman, että joudut ostamaan uutta puhelinta joka vuosi (tällä hetkellä kaikilla Pixelillä on 3 vuoden takuupäivitys julkaisupäivästä alkaen).

  Valitettavasti tällä Android-versiolla on myös puutteita: se on vailla mukautuksia se voisi olla "erittäin paljas" integroidun toiminnallisuuden näkökulmasta, siihen pisteeseen asti, että joudut usein asentamaan kolmannen osapuolen sovelluksia, jotta perustoiminnot ovat käytettävissä muissa Android-versioissa (etenkin muiden älypuhelinvalmistajien julkaisemissa).

  Jos haluamme kokeilla puhdasta Androidia ja hyötyä nopeista päivityksistä, meidän on ostettava se Google Pixel, ainoat, joita Google tukee suoraan ja jotka pystyvät tarjoamaan Androidin alkuperäisen version tarjoamia ominaisuuksia.

  Android One

  Android One on Googlen julkaisema puhdas Android-versio muille älypuhelimille kuin Pixelille.
  Tämän version ominaisuuksia samat edut kuin puhtaalla Androidilla pikselien osalta: nopea järjestelmän nopeus, vain Googlen järjestelmäsovellusten läsnäolo ja jatkuvat päivitykset (takuu 2 vuotta julkaisupäivästä). Tämä Android-versio vastaanottaa päivitykset muutama viikko Pikselien jälkeen, joten itse asiassa ne ovat halvin tapa päivittää Android aina ilman, että sinun tarvitsee ostaa Pixeliä (jolla on edelleen erittäin korkea hinta).

  Ansioiden jakamisen lisäksi se jakaa myös puhtaan Androidin viat: mukautukset eivät ole sallittuja, joten järjestelmä se voi olla paljas integroitujen toimintojen näkökulmasta, jotka meidän on korjattava kolmansien osapuolien sovelluksilla.

  Parhaat Android Onella varustetut puhelimet ovat uuden sukupolven Nokia, kuten Nokia X20 (346 €).

  Android (Go-versio)

  Toinen puhdas Android-versio on Android (Go-versio), omistettu halvoille älypuhelimille, joissa on hyvin vähän RAM-muistia (se voi toimia myös 2 Gt:n tai sitä pienemmällä RAM-määrällä).
  Tässä käyttöjärjestelmässä Googlen järjestelmäsovellukset on optimoitu erittäin kevyiksi. Tämän järjestelmän avulla käytämme siis hyvin vähän sisäistä muistia jopa Google-sovellusten ollessa aktiivisia, jolloin jää paljon tilaa Play Kaupasta ladatuille sovelluksille (jotka toimivat samalla tavalla kuin mihin tahansa muuhun puhelimeen ladatut sovellukset).

  Go-sovellukset vaihtavat hyvin vähän verkkodataa verrattuna normaaleihin kollegoihinsa, joten ne toimivat sujuvasti myös uusissa budjettiälypuhelimissa. Alusta tarjoaa (Play Store Gossa) muita "Go"-sovelluksia, jotka on optimoitu toimimaan näissä älypuhelimissa pienellä muistilla säilyttäen samalla kadehdittavan sujuvuuden.

  Parhaat nykyaikaiset puhelimet, jotka tarjoavat tämän kevyen käyttöjärjestelmän, ovat Motorola Moto E6i (159 €).

  Muut puhelimet löydät oppaastamme Android Go älypuhelin..

  Android valmistajien räätälöimä

  Eri älypuhelinvalmistajat, jotka ottavat käyttöön Androidin he mukauttavat järjestelmää tarpeidensa mukaan, lisäämällä aika ajoin uusia järjestelmäsovelluksia, uuden käynnistysohjelman, uusia ominaisuuksia asetusvalikossa ja uusia ominaisuuksia (jotka eivät useinkaan ole poissa puhtaasta Android-versiosta).
  Nämä ovat epäilemättä suosituimpia Android-järjestelmiä, mutta niillä on myös huomattavia eroja puhtaan Androidin kanssa tai eri valmistajien Android-versioiden välillä.

  Ne ne ovat yleensä nopeita vain erittäin tehokkaissa laitteissa (ottaen huomioon käynnistyksen yhteydessä hallittavien järjestelmäsovellusten suuren määrän), mutta mahdollistaa suuren määrän toimintoja, tuo Androidin paremmalle käytettävyystasolle kuin vähän aikaa sitten nähdyt puhtaat versiot.

  Jos haluamme löytää vian, se liittyy usein päivityksiin: sen lisäksi, että päivitys on saatava Googlelta (paljon hyväksyntää), valmistajan on myös päivitettävä sovelluksensa ja mukautuksensa: siksi ei ole harvinaista, että nämä laitteet saavat uusia Android-versioita kuukausien tai jopa vuoden viiveellä saman version julkaisun jälkeen puhtaalla Androidilla!

  Tällä hetkellä parhaat mukautetut Android-järjestelmät ovat:

  • OxygenOS: Tämä mukautettu Android-versio on saatavilla osoitteessa OnePlus älypuhelin; tämä kiinalainen valmistaja tarjoaa erittäin laitteistovahvoja Android-puhelimia, puhtaasti saman käyttöliittymän, ei turhia sovelluksia ja hyvin vähän mukautuksia. Se on tällä hetkellä nopein vastaanottaa päivitykset puhtaan Androidin jälkeen.
  • MIUI: Androidin räätälöity versio saatavilla Xiaomi-, Redmi- ja Poco-älypuhelimille.
   se on syvästi personoitu kaikilta osin, siihen pisteeseen asti olla samanlainen kuin iPhone-järjestelmä (Android säilyttää vain Google-sovellukset ja sovellusten yhteensopivuuden).
   Tämä käyttöjärjestelmä saa monia päivityksiä jopa halvemmissa älypuhelimissa, esim onnistuu integroimaan kaikki uutiset jopa vanhemmissa Android-versioissa (itse asiassa Android-versionumero on käytännössä tarpeeton Xiaomissa ja POCO:ssa).
   LUE MYÖS: Xiaomin parhaat MIUI-erikoisominaisuudet ja temput
  • EMUI: tämä mukautettu Android-versio löytyy älypuhelimista Huawei Ja Kunnia; sen mukana tulee helppokäyttöinen käyttöliittymä ja erilaisia ​​järjestelmäsovelluksia, jotka Huawei on kehittänyt yksinomaan laitteilleen. Valitettavasti Huaweilla ei ole enää Googlen lupaa käyttää kauppaansa ja palveluitaan, mikä menettää paljon markkinoita. Huaweilla on siksi uusi valmis järjestelmä nimeltä Harmony OS, jota ei ole vielä julkaistu virallisesti.
  • Yksi käyttöliittymä: vaikka nimi ei kerro mitään, se edustaa Android-versiota kaikissa moderni Samsung Galaxy. Se korvaa Samsung Experiencen ja TouchWizin, jotka olivat niin pettyneitä aikaisemmissa Samsung-malleissa, esitellessään itseään paljon sulavampana järjestelmänä uudelleen suunnitelluilla järjestelmäsovelluksilla ja ainutlaatuisilla käyttöliittymäominaisuuksilla (jotta myös S-Pen, Galaxy Note:n kynä) . Päivitykset ovat parantuneet ajan myötä, mutta Samsung päivittää harvoin halvempia tai yli 2 vuotta vanhoja malleja.
   LUE MYÖS:
  • ColorOS: tällä nimellä tunnistamme mukautetun Android-version, joka on saatavilla osoitteessa OPPO-puhelimet. Tämä järjestelmä on erittäin nopea ja nopea kaikissa tilanteissa, ja valmistaja on lisännyt siihen monia mukautettuja toimintoja. Keskimääräiset päivitysajat, jotka usein annetaan etusijalle uusimmille malleille (vanhemmat mallit saattavat joutua odottamaan pidempään).
   Oppon ja OnePlusin pitäisi vuonna 2022 yhdistää nämä kaksi järjestelmää yhdeksi.
  • Realme UI: uusi valmistaja Realme puhelimet tarjoaa räätälöidyn version Androidista nimeltä Realme UI, joka perustuu ColorOS:ään (jonka se seuraa useimpia etuja). Tämä järjestelmä näyttää itsensä nopeasti ja otettuna järjestelmäsovellusten ja Storesta ladattujen sovellusten kanssa, mikä osoittaa korkeatasoista optimointia.
  • Zen UI: tämä mukautettu Android-versio löytyy kaikista Asus älypuhelin. Se on voimakkaasti räätälöity kaikilta osin, siinä on useita Asus-yksinomaisia ​​järjestelmäsovelluksia ja se on riittävän nopea ja reagoiva. Päivityspuolella emme ole parhaiden tasolla, ja noudatamme Samsungin (vain uusin) politiikkaa.
  • LG UX: kuten nimestä voi päätellä, se on mukautettu versio Androidista, joka tarjotaan LG älypuhelin. Se on pitkälle räätälöity ja riittävän sujuva jokaiseen käyttöskenaarioon, ja se sisältää suuren määrän ominaisuuksia. Myös tässä tapauksessa päivityskäytäntö on epätäydellinen, jossa vain huippuluokan älypuhelimet voivat toivoa saavansa jatkuvia päivityksiä 2 vuoden aikana tuotteen julkaisusta.
  • Flyme OS: tämä mukautettu Android-versio löytyy osoitteesta Meizu älypuhelin. Se näyttää erittäin mukautetulta järjestelmältä, joka on lähempänä iPhonen käyttöliittymää kuin pelkkä Android. Muutama oma järjestelmäsovellus ja hyvä määrä päivityksiä, jotka voivat aina tuoda uusia ominaisuuksia.
  • Xperia UI: nimestä voimme heti ymmärtää, että tämä Android-versio on saatavilla Sony älypuhelin; se tulee reagoivana järjestelmänä, täynnä Sonyn järjestelmäsovelluksia ja hyvällä päivityskäytännöllä.

  Ilmeisesti markkinoilla on myös muita Android-versioita, mutta mainitsemamme ovat tunnetuimpia, sillä ne ovat keränneet vuosien aikana paljon kokemusta.

  Android mukautettu ROM

  Valmistajien räätälöimien versioiden lisäksi voimme ladata verkosta riippumattomien kehittäjien kuratoimia ja optimoimia ilmaisia ​​Android-versioita, jotka julkaisevat ne Mukautettu ROM (eli ROM-levynä, joka pystyy täysin korvaamaan valmistajan käyttöjärjestelmän). Tunnetuin mukautettu ROM on ehdottomasti LineageOS, joka on ladattavissa valtaosaan markkinoilla olevista Android-laitteista.
  LineageOS ja muut Internetin mukautetut ROM-levyt voivat "herätä henkiin" valmistajien hylkäämät älypuhelimet, jotta niitä voidaan jatkaa uusimpien Android-versioiden kanssa. Nämä järjestelmät saavat jatkuvasti päivityksiä ja Ne osoittautuvat usein nopeammiksi ja reagoivammiksi kuin alkuperäinen ROM, myös hyödyttömien järjestelmäsovellusten puuttumisen ansiosta. Näiden ROM-levyjen viat liittyvät usein laitteiston yhteensopimattomuuteen tai pieniin ongelmiin käyttöliittymässä, mutta ei mitään, mitä ei voida ratkaista kohdistetulla päivityksellä.

  Jos haluamme syventää aihetta, suosittelemme, että luet oppaamme aiheesta parhaat Android mukautetut ROM-versiot ja miten asenna mukautettu Android-ROM.

  Johtopäätökset

  Nykyään on vaikea sanoa, millä puhelimella on paras Android-versio, koska se riippuu paljon henkilökohtaisista makuun ja tarpeista toimivuuden ja päivitystiheyden suhteen.
  Tärkeintä on se järjestelmä päivitetään uusimpaan versioon tai se saa säännöllisesti Googlen julkaisemia tietoturvakorjauksia; tällä hetkellä tämä on mahdollista Pixel-älypuhelimissa, Android One -älypuhelimissa, Xiaomi- ja OnePlus-älypuhelimissa (jotka päivittävät puhelimensa myös integroimaan vain Googlen julkaisemat tietoturvakorjaukset).

  Jos älypuhelimellamme on muutama vuosi harteillaan, voimme yrittää vaihtaa ROM:in nopeuttaa Androidia, varsinkin jos puhelin on yli 3 vuotta vanha.
  Jos toisaalta olemme jo vaihtaneet vanhan älypuhelimen uuteen, voimme käyttää vanhaa puhelintasi monin eri tavoin, kuten olemme jo nähneet erillisessä oppaassa.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up