Opas kannettavan tietokoneen ostamiseen, jotta et tee virheitä

Mihin on kiinnitettävä huomiota, jotta et tee virheitä valittaessa uutta kannettavaa tietokonetta

Kannettava tietokone on monille ainoa kotona käytettävä tietokone, koska se vie vähän tilaa, on helposti siirrettävissä ja hallittavampi kuin pöytätietokone, joka sen sijaan vaatii erillisen työaseman.

Kuten kirjoituksesta näkyy kannettavien ja pöytätietokoneiden vertailumuistikirjat ovat myös kompaktimpia esineitä, joita ostettuna tuskin voi parantaa sisäisesti tai korvata osaa.

Tämä tarkoittaa, että oikean kannettavan tietokoneen valinta on tärkeää ja vielä vaikeampaa.
Tässä täydellisessä oppaassa näytämme sinulle kuinka valita tarpeisiimme sopiva kannettava tietokonejotta et tuhlaa rahaa tarpeettomasti (ottaen huomioon, että kannettavat tietokoneet maksavat enemmän kuin pöytätietokoneet, varovaisuus auttaa paljon).

Tekniset ominaisuudet

Tässä oppaan osassa näytämme sinulle yleisiä ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon ennen kannettavan tietokoneen ostamista.

Emme kerro sinulle vaikeasti ymmärrettävistä teknisistä termeistä, mutta näytämme sinulle ominaisuudet, jotka voimme tarkistaa kannettavan tietokoneen teknisistä tiedoista välittömästi ennen ostamista.

 • Asennetun muistin määrä: Jotta kaikki nykyaikaiset ohjelmat ja selaimet toimivat hyvin, sinulla on oltava vähintään 8 Gt RAM-muistia, jota tukee vähintään 256 Gt M.2 NVMe:n sisäinen muisti.
 • Kannettavan tietokoneen koko: Niiden, jotka matkustavat paljon, kannattaa valita pienempi koko, 12 tai 13 tuumaa, kun taas ne, jotka käyttävät kannettavaa tietokonetta erityisesti kotona, voivat valita 15,6 tuuman mallit. Ne, jotka haluavat keskikokoisen tietokoneen, voivat valita 14 tuuman. Ei pidä ajatella, että mitä suurempi se on, sitä painavampi se on, koska paino ja paksuus ovat riippumattomia koosta.
 • Pistorasiat ja liitännät: Uusissa kannettavissa tietokoneissa tulee olla vähintään 3 USB-porttia, USB-C-portti, kuuloke- ja mikrofonitulo sekä HDMI- tai mikro-HDMI-portti.
 • Yhteydet: voidaksesi yhdistää kannettavan mihin tahansa, suosittelemme tarkistamaan integroidun Dual Band Wi-Fi-moduulin olemassaolon (jopa parempi, jos WiFi 6) ja Bluetooth-yhteysmoduulin olemassaolo.
 • Hybridi/avoautojärjestelmä: klassisten kannettavien lisäksi markkinoilta löytyy myös hybridikannettavia, jotka ovat itse asiassa tabletteja, joissa on yhdistetty näppäimistö, joka pystyy toimimaan Windows-käyttöjärjestelmän kanssa. Ne ovat yleensä vähemmän tehokkaita kuin klassiset kannettavat, mutta niillä on paino ja kannettavuus vertaansa vailla.
 • Käyttöjärjestelmät: Windows 11 tai Windowa 10 ovat eniten käytettyjä järjestelmiä kannettavissa tietokoneissa, mutta voimme löytää myös Apple MacBookeja, jotka ovat selvästi kalliimpia ja varustettu MacOS-käyttöjärjestelmällä. Ainoana vaihtoehtona, jonka löydämme markkinoilta ChromeOSsiinä oleva käyttöjärjestelmä Chromebookit.

Chromebookit Voin olla oikea valinta kenelle etsi kannettava tietokone surffaillaksesi: ne ovat halpoja, kevyitä, erittäin nopeita ja ne perustuvat verkkosovelluksiin, jotka käynnistetään Chrome-selaimen kautta tai joissa käytetään Android-sovelluksia.

Chromebook ei ehkä ole hyvä vaihtoehto pöytätietokoneelle, mutta se voi olla varsinainen edullinen ja toimii hyvin, jos sinulla on jo pöytätietokone tai kannettava tietokone, jossa on Windows tai Mac, ja Chromebook toissijaisena tietokoneena.

Ostoopas

Tässä luvussa päätimme näyttää sinulle joitain yksinkertaisia ​​kannettavia tietokoneita, jotka on jaettu hinnan ja tarpeiden mukaan. Ilmeisesti alla näkyvät kannettavat tietokoneet ovat vain suuntaa antavia, niiden avulla voit orientoida oikein kannettavan tietokoneen ominaisuuksien suhteen.

1) Halpa kannettava tietokone

Taloudellisena kannettavana tietokoneena, joka on kaikkien saatavilla, voimme valitaAcer Aspire 3keskitason matalan kantaman kannettava tietokone, joka sopii tavalliseen verkkoselailuun ja suoratoistosisällön katseluun.

Tässä kannettavassa tietokoneessa on Intel Core i3-1115G4 -prosessori, 8 Gt DDR4 RAM, 256 Gt NVMe SSD -sisämuisti, 15,6 tuuman FHD LED-näyttö, integroitu Intel UHD -grafiikka, Dual Band Wi-Fi, HD-verkkokamera ja käyttöjärjestelmä Windows 11 Home in S-tila.

2) Kannettava opiskelua ja työtä varten

Erinomainen kannettava tietokone opiskeluun tai jatkuvaan työskentelyyn HUAWEI MateBook D 15jotka painoltaan ja muodoltaan muistuttavat epämääräisesti MacBookeja.

Tästä kannettavasta tietokoneesta löytyy 15,6 tuuman näyttö 1080p-resoluutiolla, AMD Ryzen 5 5500U -prosessori, 8 Gt DDR4 RAM -muistia, 512 Gt M.2 NVMe sisäistä muistia, Dual Band Wi-Fi-yhteys, Wi-Fi-tuki 6, Bluetooth-yhteys , sisäänvedettävä verkkokamera, pikalataus 65 W USB-C-portilla ja Windows 11 -käyttöjärjestelmällä.

3) Google Chromebook

Keskitie taloudellisen kannettavan ja opiskelu- ja työmatkatietokoneen välillä on varmastiACER Chromebook 314yksi parhaista kannettavista tietokoneista hinta/laatusuhteeltaan.

Tässä Chromebookissa on 14 tuuman Full HD IPS -näyttö, Intel Pentium Silver N5030 -suoritin, 8 Gt DDR4 RAM -muistia, 128 Gt sisäistä muistia, HD-verkkokamera, USB-portit, Dual Band Wi-Fi-yhteys ja Chrome-käyttöjärjestelmä.

4) Cabriolet kannettava tietokone

Hybridikannettavien joukosta valitsimme Lenovo IdeaPad Flex 5on lähimpänä kannettavan tietokoneen käsitettä, koska näyttö on kiinteä, mutta sitä voidaan kääntää 360 astetta ja se on kosketusnäyttö.

Tässä kannettavassa on 14" FullHD Touch -näyttö, AMD Ryzen 5 5500U -prosessori, 512 Gt M.2 NVMe -muistia, 8 Gt DDR4 RAM, Dual Band Wi-Fi-yhteys, WiFi 6 -tuki, mukana Lenovo Digital Pen ja Windows 11 -käyttöjärjestelmä. järjestelmä.

Lisätietoja voimme lukea oppaastamme parhaat Windows 10- tai 11-kannettavat tietokoneet, jotka voidaan muuntaa tableteiksi.

5) Erittäin kevyt kannettava

Ultrakevyeksi kannettavaksi (paino alle 1,5 kg) voimme valitaASUS ZenBook 14ihanteellinen matkakumppani niille, jotka ovat jatkuvasti liikkeellä ja tarvitsevat kevyen, helposti käsiteltävän mutta tehokkaan kannettavan tietokoneen.

Tästä kannettavasta tietokoneesta löytyy MacBook-tyylinen alumiinikotelo, 14 tuuman OLED-näyttö, 2,8K-resoluutio, AMD Ryzen 7 -prosessori, 8 Gt DDR4 RAM, 512 Gt M.2 NVMe sisäistä muistia, integroitu näytönohjain, numeronäppäimistö sisältyvät kosketuslevy, paino 1,39 kg ja Windows 11 Home -käyttöjärjestelmä.

6) Tehokas pelikannettava

Haluammeko pelata suosikkipelejämme kannettavalla vai meillä on erittäin tehokas kannettava tietokone? Tässä tapauksessa paras valinta on epäilemättäMSI Crosshair 15.

Tässä pelitietokoneessa on 15,6 tuuman FHD-näyttö, 144 Hz:n näyttötaajuus, Intel Core i7-12700H -prosessori, erillinen Nvidia RTX 3060 -näytönohjain (6 Gt GDDR6), 512 Gt M.2 NMVe -sisäistä muistia, 16 Gt DDR4 3200M-muistia. , Dual Band Wi-Fi-yhteys, WiFi 6 -tuki, taustavalaistu näppäimistö ja Windows 11 -käyttöjärjestelmä.

Tältä osin voimme myös lukea oppaamme Parhaat kannettavat tietokoneet pelaamiseen.

7) Microsoft Surface

Microsoft toimittaa myös kannettavia tietokoneita, itse asiassa ensimmäisiä, joita pidettiin muunnettavissa ja erittäin kevyinä jo ennen kuin näistä termeistä tuli osa yleistä mielikuvitusta.

Paras malli, johon voimme keskittyä, on Microsoft Surface Pro 8varustettu 13" Flow PixelSense -kosketusnäytöllä, 2880 x 1920 resoluutiolla (267 PPI), Intel Evo -alustalla (Intel Core i5-1135G7), 8 Gt DDR4-RAM-muistilla, 256 Gt M.2 NVMe -sisämuistilla, Wi-Fi-yhteys - Fi Dual Band, Wi-Fi 6 -tuki, 51,5 wattitunnin akku ja Windows 11 Pro -käyttöjärjestelmä.

8) Apple MacBook

Markkinoiden yläpäässä voisi olla vainApple MacBook Pro (2022 malli)kallis kannettava tietokone, joka pystyy yhdistämään tehon, suunnittelun, autonomian ja nopeat ohjelmat yhden alumiinirungon alle.

Raportoidusta MacBookista löytyy 13 tuuman Retina-näyttö, uusi Apple M2 -prosessori, 8 Gt DD4 RAM-muistia, 256 Gt SSD-muistia, Touch Bar -järjestelmä, taustavalaistu näppäimistö, HD-verkkokamera, akku jopa 20 tuntia yhtäjaksoisesti ja käyttöjärjestelmä Mac käyttöjärjestelmä.

Johtopäätökset

Riippumatta tarpeistamme, voimme valitse moderni kannettava tietokone tarkkailemalla teknistä tietolehteä ja tarkistamalla, sopiiko sen tarjoama sisältö siihen tarkoitukseen, johon sen otamme. Hinnat ovat selvästi korkeammat kuin kiinteän PC:n, lisäksi monia osia ei voi vaihtaa, joten on parempi valita nykyaikainen kannettava malli, jotta voit käyttää sitä ilman ongelmia vähintään 2-3 vuotta.

Muistikirjojen osalta suosittelemme lukemaan oppaamme aiheesta jotka ovat luotettavimpia kannettavia ja parhaita merkkejäjotta voimme aina valita parhaat valmistajat luotettavuuden ja kestävyyden suhteen.

Emme tiedä, hankimmeko pöytätietokoneen vai kannettavan tietokoneen? Selvitetään, mikä niistä valita, lukemalla syvällinen analyysimme Onko parempi hankkia pöytätietokone vai kannettava tietokone?

Indeksi
 1. Tekniset ominaisuudet
 2. Ostoopas
  1. 1) Halpa kannettava tietokone
  2. 2) Kannettava opiskelua ja työtä varten
  3. 3) Google Chromebook
  4. 4) Cabriolet kannettava tietokone
  5. 5) Erittäin kevyt kannettava
  6. 6) Tehokas pelikannettava
  7. 7) Microsoft Surface
 3. 8) Apple MacBook
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up