Tehosta Wi-Fi-yhteyttä kotona: opas

Tehokkaimmat tavat parantaa kodin Wi-Fi-signaalin laatua ja voimakkuutta ja muodostaa yhteyden verkkoon ja Internetiin ilman yhteyksiä

Langattomat yhteydet ovat nykyään standardi Internet-yhteyteen monissa kodeissa ja toimistoissa, koska ne poistavat pitkien kaapeleiden vetämisen huoneissa ja koska niiden kautta on mahdollista liittää verkkoon älypuhelimet, pelikonsolit ja älypuhelimet. TV.

Wi-Fi-yhteys voidaan hankkia kotona Wi-Fi-modeemilla/reitittimellä, joka jakaa signaalin huoneeseen; tähän mennessä kaikki operaattoreiden toimittamat ja markkinoilla olevat modeemit tarjoavat tämän ratkaisun, jotta langatonta navigointia varten olisi yksi laite (ennen kuin vanhaan ADSL-modeemiin piti liittää Wi-Fi-reititin, mutta tämä ratkaisu on nyt vanhentunut ja kadonnut).

Valitettavasti niin voi käydä langaton yhteys katkeaa ja laitteemme katkeavat usein myös liian heikon signaalin tai lähellä olevien verkkojen aiheuttaman suuren häiriötason vuoksi.

Tässä oppaassa näytämme sinulle parhaat vinkit wifi-signaalin tehostamiseennopeuttaa ja tehdä tiedonsiirrosta vakaa ja myös toistuvien yhteyksien välttämiseksijotta voimme navigoida linjamme sallimalla enimmäisnopeudella.

Käytä Mesh Wi-Fiä

Uusi tekniikka tuo signaalin jokaiseen talon nurkkaan Mesh Wi-Fijoka käyttää kahta tai useampaa talon eri kohdissa olevia Mesh-laitteita luomaan yhden erittäin tehokkaan verkon, joka pystyy parantamaan huomattavasti modeemin Wi-Fi-signaalia.
Jos haluat panostaa tähän tekniikkaan, valitse yksi laitteista alla olevasta luettelosta:

Kun olet ostanut Mesh Wi-Fi -sarjamme, yhdistämme päälaitteen kodin modeemiin ja sijoitamme satelliitit talon strategisiin kohtiin, jotta kattavuus laajenee ja nopeus on suuri joka kolkassa. Voimme oppia lisää aiheesta lukemalla oppaamme Mesh WiFi: Kuinka lisätä langatonta kattavuuttasi.

Yhdistä uusi Wi-Fi-reititin 6

Peittoalueen lisäämiseksi ja nopeamman yhteyden saamiseksi voimme myös liittää uuden reitittimen koti- tai toimistomodeemiin, mahdollisesti valitsemalla mallin, joka käyttää Wi-Fi 6:ta uusien laitteiden yhdistämiseen.
Jos haluat oppia määrittämään molemmat laitteet oikein, suosittelemme lukemaan oppaamme tehosta wifi-signaalia yhdistämällä kaksi reititintä. Valitsemme sitten henkilökohtaisen Wi-Fi 6 -reitittimemme alla olevan luettelon malleista:

Kaikki listatut reitittimet ovat Wi-Fi 6 -yhteensopivia ja niitä voidaan käyttää myös Wi-Fi 5- ja Wi-Fi 4 -laitteiden yhdistämiseen. Muita kiinnostavia modeemeja löydät reititinoppaastamme. parhaat ostettavat modeemit.

Liitä kantaman laajentimet

Jos yhdistettävät laitteet ovat liian kaukana modeemista emmekä halua käyttää Wi-Fi Meshiä, voimme keskittyä Wi-Fi-alueen laajentimeen Wi-Fi-yhteyden kantaman laajentamiseksi ilman tarvetta muodostaa yhteyttä. toinen reititin.
Kytkemällä nämä pienet laitteet kodin pistorasiaan ja käyttämällä WPS-painiketta (tai pääsemällä laitteen kokoonpanoihin Ethernet-kaapelin kautta) voimme laajentaa langatonta verkkoa säilyttämällä saman salasanan ja luomalla samannimisen verkon ( ainoa ero on jälkiliitteen EXT läsnäolo sen erottamiseksi). Parhaat valikoiman laajentajamallit löytyvät alla olevasta luettelosta:

Riittää, kun valitsemme tarpeisiimme parhaiten sopivan, mikä parantaa merkittävästi Wi-Fi-verkon peittoa ja surffaa nopeammin. Voimme tarkastella näiden laitteiden toimintaa oppaassamme Kuinka wifi-toistin tai "Range Extender" toimii ja kumpi kannattaa ostaa.

Yhdistä Wi-Fi-virtajohto

Erittäin suurissa taloissa voimme keskittyä Powerlineen tuodaksemme Internet-signaalin kodin pistorasian kautta, kuten on jo nähty Powerlinen toiminnasta, salaisuuksista ja rajoituksista kertovasta oppaastamme. Joissakin Powerline-malleissa on myös Wi-Fi-yhteysjota voimme siksi hyödyntää langattoman verkon muodostamiseksi kaukana modeemista, mutta nopeasta ja vakaasta ilman, että tarvitsee käyttää kantaman laajennuksia tai toisia reitittimiä.
Tehokkaimmat mallit tämän tekniikan hyödyntämiseksi löytyvät alla olevasta luettelosta:

Voimme sijoittaa tämän tyyppisiä voimalinjoja eri huoneisiin lisäämään peittoa ja navigoimaan maksimaalisella nopeudella jopa useissa kerroksissa sijaitsevissa taloissa.

Vaihda lähetyskanavaa

Uusimman sukupolven modeemit on lähes kaikki asetettu samalle siirtokanavalle 2,4 GHz:llä, eli numero 6. Jos asut kaupungin keskustassa täynnä taloja tai toimistoja, kanava voi olla hyvin kiireinen, joten sinun on muutettava sitä reitittimen asetuksista ja kanava 1, kanava 11 tai mikä tahansa muu ilmainen kanava (joka en tiedä menevän päällekkäin muiden aktiivisten kanssa).

Kanavan vaihtamiseksi käytämme modeemimme tai reitittimemme asetuspaneelia (kuten oppaasta näkyy asenna wifi-reititin), siirrytään valikkoon Langaton tai Wifi ja tarkista merkintä kanava tai kanava.
Voimme käyttää ohjelmaa valitaksemme parhaan kanavan kotiin tai toimistoon InSSider josta olen jo puhunut artikkelissa Yhdistä wifi-verkon langattomaan kanavaan ilman signaalihäiriöitä. Tämän työkalun ansiosta on mahdollista analysoida signaalia ja löytää paras kanava lähetettäväksi.

Voit käyttää työkalua myös Windowsille NetSurveyorsovellus, joka löytää olemassa olevat ja vastaanotettavissa olevat Wi-Fi-verkot alueella ja kerää tietoja lähellä olevista langattomista tukiasemeista.

Yksityiskohtaisten kaavioiden avulla se näyttää reaaliaikaiset tilastot signaalin voimakkuudesta ja laadusta, kanavasta, radiotyypistä, toiminnan tilasta ja salauksesta. NetSurveyor on kuitenkin diagnostiikkatyökalu ammattilaisille. Muilla ohjelmilla voit sen sijaan piirtää a signaalikartta nähdäksesi missä langaton yhteys on parasjotta ymmärrät, mitä kanavaa tulee käyttää ja miten reititin suunnataan parhaiten.

Jos meillä on Android-älypuhelin, voimme asentaa ilmaisen sovelluksen WiFi-analysaattori joka analysoi puhelimen vastaanottamat langattomat verkot, näyttää signaalin voimakkuuden ja antaa myös viitteen kanavista ja näyttää parhaat.

Johtopäätökset

Noudattamalla tässä oppaassa ehdotettuja ehdotuksia kirjaimellisesti pystymme tehostamaan Wi-Fi-signaalia ja välttämään toistuvia yhteyksiä reitittimiemme kanssa. Joissakin tapauksissa meidän ei tarvitse kuluttaa mitään hyötyäksemme, toisissa meidän on varustettava itsemme reitittimillä, laajennuksilla tai Powerlinella saadaksemme todellista parannusta yhteyteen.

Jos meillä on edelleen ongelmia Internetissä surffaamisessa, suosittelemme lukemaan oppaamme Ratkaisuja wifi- ja reitittimen yhteysongelmiin.
Sen sijaan olemme näyttäneet sinulle toisessa oppaassa Mikä hidastaa Wi-Fi-verkon nopeutta ja Internet-yhteyttäjotta voit puuttua asiaan nopeasti.
Toisessa oppaassa olemme näyttäneet sinulle kuinka Tehosta kotisi Wi-Fi-yhteyttä ja laajenna langatonta vastaanottoa.

Indeksi
  1. Käytä Mesh Wi-Fiä
  2. Yhdistä uusi Wi-Fi-reititin 6
  3. Liitä kantaman laajentimet
  4. Yhdistä Wi-Fi-virtajohto
  5. Vaihda lähetyskanavaa
  6. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up